<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
ada lagi ??

Saturday, March 1, 2008

Nampak??? nampak x ape yg aku nk tunjuk lam gmbar ni?? hikhiks, redah banjir loorrr... huhu banjir lagi, adoi la ... kali ni paras air lagi tggi dr banjir2 yg sblum ni. Kalau dulu paras2 peha jek.. skunk hampir2... errrr nk ckp x eyhh??? errr...naseb la aku tinggi, eceehhh.. klu sape rendah sket dr aku, maybe dah basah la 'spentot' mase redah ni.. huhuhu.. :D

Dan kali ni lg mencabar bg aku coz air naik pukul 2 pagi ! hah ! tengah sedap tido tuuu...mase nk alihkan kete, air dah masuk lam ekzoz.. huhuhu tp seb bek xkritikal lg, dah pindahkan kete kat tempat yg tinggi, redah ujan yg amat sejuk giler, bayangkan pukul 2 pg, xujan pun sejuk da..ni kan ujan.. huwaaaaa.... pastu plak, mcm biase la..kerja2 pemindahan brg2 dan prabot ke tempat yg lebey tinggi..air masuk lam umah dlm kul 3, mase ni dah meses abg2 suruh balek, tp sumenye tito mati ! ampehh ! dah settle naikkn brg2 baru la ley smbung tdo smule.. hehe

Tp dlm kol 7 mak kejutkan aku smule, suruh tangkap ayam,,, halaaaaaaaaa.... ni yg aku lemah ni, biasenye ni kerja mak aku, tp die xsehat lak... adeshhh, ekceli ayam2 mak aku ni duk atas pokok, biase ar ayam kampung, mane buley duk reban, mampus kene culik nanti,ayam kG mahal wo0oo.. mulenye aku nk tggu abg2 dtg je, serahkan kat derang jek kerja2 nangkap ayam ni.. tp xsampai ati lak aku tgk ayam2 tu kesejukan atas pokok,ye la..nk turun xbley dahh.. air dalam.. mane reti brenang ayam2 neh!haishh ! makanya, dlm kesejukan ujan lebat tu, aku redah la jugak nk slamatkan ayam2 mak neh! aku sorg2 lak tu, di ulangi, 'SORANG' ! ampeh ayam ni, dah la susah nk tangkap, sempat lg menggelepar time aku cekup die tu, abes luke tgn aku :( nak je aku buat gulai 40 ekor ayam2 mak ni..

Settle sume2, aku mule la nak mendemamkan diri.. huwaaaa~ time tu baru la hero2 mak dtg bawak bekpes ape bagai.. ciss ! adikmu ini dah nk terkejung kesejukan kene ujan.. ishk.. :( derang cume dtg tolong alihkan pasu2 pokok lada mak tu je, eleyy...brape butir pasu jek, xmencabar lansung ! cis.. Lepas tu aku cm kene ikat ngn katel da..xley turun, kaki sentuh lantai pun dah ketar, wuuuaaa..

Tp xlame, ptg tu jugak bile ujan reda sket..air dah mule surut slow2.. skali lg aku ketensenan sbb ank2 jantan mak dah balik mase tu.. akuuuuuuuuu jugak kene pegang batang penyapu, lidi, mop ape sumer, huwaaaaa.. aku sorg gak basuh umah mlm td... ju tau la cmne aku termengah2 basuh umah mlm td, sbb time aku menyental lantai smlm die call, huhuhu time kaseh byk sayam atas keprihatinanmu itu, hikhiks dan mintak maaf byk2 coz xtrima pertolonganmu ptg smlm..uhuk,
xterdaye nk redah air da mase tu.. :(

Ada sape2 tengok brite tibi3 x smlm?? mesti xde, xpe la abaikan, ermmm nk komen sket.. ptg smlm ade la adun kawasan sni dtg jenguk kan, maklumla nk PRU ni.. time2 cmni la kene tunjuk keprihatinan tu...ewah ewahhhhh.. pagi ni je aku nkg kerja td tgk2 dah ade mnatang pengorek lubang tu.. yg warne kuneng tu..ape namenye ekk jentere tu?? haaa...pagi2 dah dtg tuk korek longkang nk besarkan... cisss !! dah brape kali tggelam dah umah aku tu, tp bru kali ni nk baiki sistem perparitan tu.. slame ni mane pergi?? nk PRU baru nk tunjuk prihatin.. nampak sgtttttttttt....tettttt ! tp ok la kan dr parti yg satu lg tu..dtg gak jenguk kampung kiteorg.. tp jenguk2 smbil2 peluk tubuh la masing2... tadak buat pa pa gak... ape ape la labuuuuu... asalkan aku xhanyut dek banjir sudah laaaaaaa.... amin ~


x-9:06 AM -
nano .
31 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • mendung la pagi ni..sedap zzZzz..
  • Geng baru
  • Hari ni
  • aku tergoda
  • Cap Goh Mei
  • :p
  • Tersebut al kisahh...taiyeebbbbb~
  • Taklimat di Putrajaya
  • Mega Gathering 08 EFCM
  • AWAS !!

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.