<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
AWAS !!

Sunday, February 10, 2008

ENTRY TERPANJANG ABAD INI, ngeh3 :p

menatang ! bengong ! bodo ! $%^#%$@$#.......tutttttttttttttttttttttt~

nah ! awal2 lg aku kasik pencuci mulot sket tuk entry ni,
bg sedap sket resepi baru aku ni, muahahhaa :p

apekah?????
hahha, ok2 sblm citer, tarik napassssssss,.. lepassssss, tarik lg, tahan !

ok ! camni, mlm khamis hr tu,(raya cine) ade la 2,3buah rumah tokey besar aku g braye, bukan ape, nk kutip angpau jekkkk sbenarnye, kihkihkihs, dah org jemput, g je la kn? settle semua2 open house tu, blk umah, kemas brg2 tuk program aku plak, kemane??? mane lg, perak la, hekkkk, dpt gak pergi kn?? huhuhuhu, sonotttttttt.. yeay !

memandangkan pepagi bute (jumaat) lg dah kene berkumpul kat RnR Rawang, (utk sesi berkonvoi ke perak) so, aku ambil kptsn tuk bertolak awal sket mlm tu.. bajek sampai rawang dlm kul 3-4pagi, bley la lelap mate & rehat jap lam kete kn,

memandangkan seharian tu aku cume mkn kue raye & yi sang ( betoi ke eja neh? ) so, sblm bertolak aku pi la carik nasik dulu tuk alas perot ni, x byk kedai mkn yg bukak mlm tu, kalu ade pun ramai la pulak org yg turun mkn, jenuh pusing2 satu kuantan, jumpe la kedai yg terperuk sket, xbrape nk ade org, belasah la, mmg carik kedai x ramai org, sbb malas nk tggu lame2 order mknn,

mase mula2 sampai kedai mkn tu, aku pilih port yg tepi skali, setiap meja kat kedai tu, ade 1 bakul tisu yg derang letak ats meja kn, tp kat meja aku duduk ni, ade bakul kosong, tisu?? nehi babuje !! tadak ! so, mase tu aku saje la kan ckp kat abg aku, (mase tu g mkn 2org)

"ni bakul untuk ape?? oowhh letak enpon ekkk??"

kebetulan mase tu aku pegang enpon, so aku campak je la lam bakul tu, huhuhu, mase tu jugak abg aku dah sound,

"taruk la dalam tu, terlupe nk amek karang baru tao "

aku macam biase2 la, bukan nk amek pot ape org ckp pun, alaaa, bukan taruk kat mane pun, bakul tu plak atas meja kiteorg, bukannye meja org lain, so, nk balik nanti amek ar kn?

xtao nape pelik sket mlm tu, biasenye hari2 lain, klu lepas mkn, aku tggu die bayar dulu, dah settle baru same2 bangun blah, tp mlm tu bila da licin sume, aku dulu angkat punggung trus blah masuk kete, yg die plak trus g kaunter ar, settle byr trus jeeeek ke kete gak, xtoleh2 dah kat meja ke ape,

hahha, korang cam dpt agak dah kn ape jd???? kihkihkih... tp xpe, aku nak citer gak sampai endingnye.. ngeh3 :p

haaa, lam kete tu ntah cmne boley terkeluar topik pasal enset, (mase ni dah gerak dari kedai tu dlm 5minit camtu) smbil2 borak tu, aku pun terabe2 la carik enset aku neh,

raba sume poket tadak ! aiyark, taruk ktmane?? celah2 tepi pintu kete? tadak !! aikk?? atas dashboard ?? tadakk jugakkkkkkk.. scodeng2 kat tempat letak kaki?? kot2 terjatuh? tadakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !! maneeeeeeeeeeeeeeeeeee??? aku gelepor dah mase ni, mane enset ni?? mane die nyorok ni?? mane aku letak td?? ishk3, pastu amek enset abg, call, dapat, tp xde dgr bunyi pun lam kete, call lg, xdpt da, aikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk???????? kenape td dpt call, pastu kali kedue xdpt dah ekkkkkkkkk??? knape??? enset aku batery full lg tuuuuuuuuuuuuuu.... aiyaaaaaaa.. mase ni la abg aku sound,

"td bukan taruk lam bakul tisu kat kedai ek?? dah amek belum??"

haaaaaaaaaaaaaaaa...mase tu la aku baru tringat, ngeh !

" haaaa ahhhhh la, TERLUPEEEEEEEEEEEE, "

HAMPEH, mase ni muke abg aku cam cicak berak kapur pun ade da, eyh?? muke die ke muke aku haaaa???? hui huii :p

mase tu la cecepat patah balik ke kedai tu smule, mmg betoi, aku letak citu td kn?? pastu aku degil, keras kepala, xnak dgr ckp org kannnnnnnnnnnnnn??? otw ke kedai tu abg aku xputus2 call, jap dapat, jap letak, jap dapat, jap xdapat,bengong ke hape enset tu?? mase ni berdebar toksah ckp laaaaaaaaaaaaaa...

sampai2 je kedai tu, aku tgk atas meja tu dah CLEARRRRRR, bukan stakat sisa2 mknn ngn pinggan kiteorg mkn td clear, tp ngn bakul2 tisu tu tadakkkkkkkkkk atas meja, ensetttttttttt???

mase ni aku tgk ade 3org(lelaki) pelayan kedai duk melepak kat meja tepi kaunter duk gode2 enset 3310. bukak housing pe sume, tatao nk wat pe, enset aku tade plak ats meja tu, pastu aku tgk sorg lagi pelayan lelaki die, duk ke hulu ke hilir dr dapur, cam teragak2 nk kuar ke dpn bile tgk aku, trus je aku redah tanye tokey kedai tu,

"mane enset saye atas meja td???"

"enset mane?? kat mane?? "

"enset saye atas meja tu, tertinggal td, sy taruk lam bakul tisu !"

"errr..yg mane ha? tatao la saye plak,"

"ok kalu xtao, saye nk tao sape yg clearkan meja tempat saye mkn td??!"

pastu dtg la mamat pelayan salah sorg dr 3org yg melepak td,

"knape kak??"

"ingat lg muke sy?? baru jek td dtg mkn kat sni,baru tinggalkan kedai ni dlm 8minit cmtu, td saye letak enset lam bakul tisu, tp terlupa nk amek, saye nk enset saye smule !"

"enset mane kak? xtatao, akak tercicir kot, tade pun sini"

"tak tercicir, sy ingt lg, sy lupe nk amek td lam bakul tisu!, sy baru blah td,xsmpai 8minit dtg sni blek dah xde, mesti org amek, sape amekkk??!!"

"oowhhh, ye ke kak?? 2,3 hr ni ade gak org ilang dompet, enset, tercicir carik kat sni"

korg kalu duk tempat aku ape rase bile dgr die ckp cmtu??? mcm slaluuuuuu jek kes ilang berlaku kat ctu kannnn??? perghhhh! rase mendidih jek dgr, pastu abg aku plak mencelah,

"ok ok cmni! sekarang ni saye cume nak tao sape yg clearkan meja sy mkn td?"

mamat ni cam diam lame, pastu cam tergaru2 kepale bodo die tu,

"errmmmm, xingatla la bang sape..."

tak ingattttttttttttttt??? tak ingat die ckp ko!! berasapppp jek aku dgr, bodo bengong natang ni! bley die bg jawapan tu kat abg aku???? die ingt kiteorg bodo bengong mcm die gakkk?? weii ! pikir logik la, aku baru je lepas mkn kat kedai tu, baru sgt2, bukan semalam, mggu lepas, taun lepas bodo!

dah tu kedai die dah la xde org dtg mkn pun, ms aku mkn kat stu, ade 2meja kat belakang2 ade org, tu je, pastu pelayan kedai tu dalam 4org, so, lepas aku mkn, sape yg clearkan meja?? aku nk tao yg tu, tp mamat ni ckp xingttttt !! padahal die lepak depan kedai tu jugak, apsal bg alasan cmtu??? cube laaaaaaa ko tanye sorg2 pelayan yg lain tu plak, sape yg clearkan meja, jgn bg alasan yg bodo bengap cmtu bahlolllllll,eeeeeee... aku tao die nk kaber pencurikkkk tu, xpun die yg curikkkkk kottt ??!!

yg abg aku ni panas sgt dgn jawapan bodo mamat ni, trus je die die sound 1kedai tu, haaa jgn main2, abg aku ni pns brn, silap org la nk cari psl,

"SEKARANGGGG AKU NAK TAO SAPE YG CLEARKAN MEJA TU WEI!!!"
KNAPE NGKO CKP XINGT PLAK?? RAMAI SGT KE ORG DTG KEDAI NGKO?? RAMAI SGT KE PELAYAN KEDAI NGKO?? HAAAHH??? SAPE YG CLEARKAN MEJA NI TD???!!!!

abg aku dah tinggikn suara yg amat kecut perut aku dengar masa ni, mase abg aku ckp tu, siap pandang semua pelayan2 kedai tu, tp masing2 boley buat muke bodoooooooooooooooooo jek !!
xtercakap ape masing2 ko !! gilerr bisuuu dah keeeee????? org yg dtg mkn kat kedai tu pun sume dah xjd mkn, sume pndang kat kiteorg dahhh,ye la, dah kecoh2, sape xnk amek tao kn??

pastu mamat tu bley ckp elok2 ngn abg aku,

"bang, saye xtao, memang xde kat sini, kalau ade saye dah bagi,
abg try call, kut2 ade tercicir mane2 ke,

wahhhh wahhh wahhhh ! siap ngajor abg aku lg ko !!! tp...............

"WEI CELAKA ! AKU CUME NAK TAU SAPE YG CLEARKAN MEJA TD, SAPE YANG CLEARKAN MESTI NAMPAK ENSET DLM BAKUL TU, DAN AKU NAK TAO, KNAPE MASE DIE KEMAS PINGAN GELAS TU, DIE AMEK SKALI NGN BAKUL TISU YG KOSONG TU?? SBB ADE ENSET KANNN?? CEPAT BGTAO SAPE AMEKK !!!

haaa... amek ko ! kene jerkah skali ngn abg aku ! tu la, sape suruh bodo sgt, ngihngihngih ! tp, aku mcm nak terkencing dah ko mase ni, takot wei, abg aku ni pns baran sket, risau gak aku, buatnye die tumbuk ke belasah mamat pelayan yg bg jawapan bodo tu, baik aku tarik die cepat2
g kat kete, cool kan die, ckp kite settle cara lain, lepas abg aku masuk kete, aku g sound mamat bodo tu,

"ok kalau betol xde xpe, tp saye xkn diam diri,sy akan cari smpai dpt sape yg amek enset tu!"

pastu trus aku blah masuk kete gak, dah tu abg aku bwk kete mcm pelesit.. gilerrrrrr kn org panas baran ni??? kalu die nk marahh....huhuhu takottttttttt...

aku xtao nk buat pe dah, last2 aku nangis je la, meraung2 teresak2, :p

lame sket, abg aku stopkan kete tepi jln, aku ni smbil2 nangis,ckp ar kat die, xyah la marah2, sume tu silap aku, cuai, xdgr ckp die kan, ade la dlm 78kali aku mintak maaf kat die, naik berbuih mulot aku, wuwuuu ye la kan, enset tu die yg belikan, siap ngn simkad lg, dah aku wat ilang, mesti die kecik ati aku xjaga betul2, pastu xdgr ckp die td, alaaaaaaaa.. mmg la aku rase bersalah sgt2 kn?? mesti die mrh aku kn??

pastu lame sket die mintak maap, die xmrh aku, ngeh, die ckp die mrhkan org kedai yg bangang tu, die tao org kedai tu jugak yg amek, tp xngaku ! fuhhhhhhhh ~ LEGA . selamat aku ! :p

so..die ckp nk cari jln gak dptkn balik enset tu smule.. bincang2 punye bincang, kiteorg amek kptsn tuk settlekan hal ni lepas blk perak, sbb mlm tu kn kiteorg nk bertolak ke rawang dah, xnk la merosakkn mood baik tu, hiks

otw ke rawang tu gak, abg aku xputus2 try call no aku, pastu meses, kadang dpt kadang x, maybe pencurik tu jap2 on, pastu off balek kot, tp bile call dpt, maknenye die tengah on kn?? abg aku cepat2 buat FRIEND FINDER, yg ni mmg abg aku dah set dr enpon die ke enpon aku,
sbb die slalu cek aku kat mane gune friend finder tu, dan tao ape?? kiteorg dpt tao yg enset tu berada die lokasi..... tuttttttt, kat situ la area kedai makan tu koooooo !! haaaaaaa, so??? terjawab x?? mmg pelayan tu yg amek kn??? kiteorg smpai rawang jumaat pg, then abg aku call member2 die, citer sume psl kes ni, kalu xg perak, maybe derang nkg serang gak mlm tu, tp tggu dulu laa.. janji nanti kiteorg blk dr perak, abg aku nk bincang ngn diorg cmne nk gertak org kedai ni, muahahha, so tggu je la ape citernye nanti kn, same ade abg aku g bakar trus kedai derang, atao amuk satu kedai?? tataooooooo.. huhuhuhu (tp abg aku waras lg kot?? :p)

aku smpai da kuantan pg smlm (ahad) penat toksah ckp la.. adeshh, xsabar nk tggu citer psl enset aku ngn mamat pelayan yg bodo tu kn?? ishk.. klu abg aku xpenat, maybe mlm ni die settlekan kot, klu x mlm sok, tp aku rase cm xde harapan dah aku nk dptkan balik enset tu, kn? :( kalu xsettle2 gak, beli baruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu laaaaaa, huhh!!
ade sape2 nk beri sumbangan wang ihsan kat aku dakkkkkk????dulu mase beli, xsampai seribu pun hargenye, skunk maybe dah murah sket kot, nk yg cmni gakkkkkkkkkkk.. tolonggggggggggggggggggg, huwaaaaaaa~ :(

p/s : ehh bile wang ihsan mangsa banjir nk dpt eyhh??


x-4:22 PM -
nano .
35 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • Gong Xi Fa Cai
  • Tganu
  • Main Make-up Make-up
  • Bz kah??
  • "bzbzbzbzbzbzbz"
  • Askor bodo !!
  • EFCM mega gathering 08
  • Tolong !
  • Tak Paham
  • Desktop Wallpaper

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.