<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Askor bodo !!

Wednesday, January 23, 2008

AWAS ! entri lepas geram yang berunsur 18SX, 23SG, 30PL dan yang sekutu kutu dgnnye, huh !

Ptg smlm blk je dr kerja, aku temankan mak ke rumah kwn die yg dlm kwsn Kem TUDM Batu 10. Macam tempat2 lain gak, kwsn kem ni kan cam private sket, so..nak masuk sane, kena lalu pintu pagar utama yang menempatkan 2,3org askar/guard utk periksa kenderaan kluar masuk dlm kwsn sane. Bagi kakitgn yg bertugas dlm tu, masing2 ada sticker staff kat kenderaan diowg. Yang xde, contohnye org luar nk g jengok sedare mare diowg dlm tu, kene berhenti kat ctu tuk tinggalkan i.c dan amek pas pelawat. CEREWET KAN???

Tp aku plak, wlaupun bukan staff dlm tu, tp aku ade sticker "PELAWAT TETAP" kat kete, actly dulo2, ayah aku pernah bertugas sbgai imam masjid kem(askar) batu 10 tu, dat y la diowg kasik kat ayah aku sticker tu kot2 ayah aku ade nk msuk dlm tu jupe geng2 die kn? Walaupun skrg ayh aku dah xbertugas kat ctu, tp sticker tu still xtive coz aku ngn mak slalu kua msuk dlm tu.

Syarat nk lalu pintu pgr utama tu, kenelah perlahankan kete dan biase2 aku tgk org lain angkat tgn kat guard tu kan, tande hormat kat diowg, sbb diowg pun mane2 kete masuk diowg angkat tgn tegur. tp aku pompuan segan nak wat cmtu, just lalu kat diowg dan senyum/angguk dah arr. Boley kate selang sehari aku g sane, so dah lali ngn diowg ni, kadang2 kalu aku sebok borak ngn mak aku, aku xterpandang lansung kat diowg, trus2 je redah gtu, huhu :p maklumle, kete ade sticker, xyah nk risau diorg tahan pun kan? ngeee :p

Dan ptg smlm, mcm biase, bile smpai je dpn pagar tu, aku perlahankan kete.. then senyum kat salah sorg askar yg ensem kat ctuyg tercegat kat ctu. pastu aku lalu je la cam biase kan, tp baru je meter nk naik ke 5 km/j, aku dgr ade org jerkah/tenking kuat...

hoii berhenti !!!!!

aku intai kat side mirror, ade sorg askor gomok terkedek2 dtg kat kete aku, dgn muke tapirnye, die sound aku,

apsal xberhenti ? !!!

wah ! wah ! wahhhh !! ade org nk cari pasal nampak! cakap elok2 xbley ke? ni tengking macam aku 5km dr die. aku PANTANGGGGGGG kalu jumpe lelaki yg berkasar dgn perempuan, BANGSAT namenye tu. so..ingt ko je bley tengking2 org?? aku pun...

aphal nak brenti plak?? xnampak ke sticker kat kete saye?? !!

biarpun nk tercabut ank tekak aku sbb xbiase tengking2 org ni, tp gasak ah ! xpuas ti wei ! skali pun die nk berkasar, tgk org dulu la, xnmpak ke dlm kete ni ade 2org perempuan, skalipun ko tengking kat aku, ingt mak aku yg dah berumur 66tahun tu xterase?? xkecik ati org tengking2 ank die??? menatanggggg $^#%$&^^ mung ! tp die dengan kereknyeee jawab,

salah ke saye jalankan kerja saye?? berhentikan kete cik kat tepi,
kuarkan lesen ngn i.c !

fuhhhh ! tarik nafas pun xlepas je aku rase time ni, terbakar toksah cakap, aphal menatang ni nk carik pasal sgt ngn aku ha? lps aku park kat tepi, kua ngn tunjukan ic + lesen kat die,

aphal ni bang??

cisssssssssssssss !! abggggggg??? korokk keringggg mungg ! ntah cmne ringan sgt mulot aku panggil die abg, tersasul ke?? ishkkk mulot aku ni pun satu, nk berbahase la konon. bluerrkkk..

saye suruh cik berhenti td nape xbrenti??

masih lg dengan nada kerek dan muke sengalnye.. cis !

saye mane tao incik (incik la pulokk) suruh brenti ! dah bertahun saye kua msuk kem ni, xde lak org tahan suruh sy bhenti, so.. mcm biase, trus jln la..

tak nampak ke saye tahan ngn tangan td suruh berhenti??

ciss ! die ingt tangan die besar sgt, aku bley nampak? ke kat tgn die ade lampu warne merah, oren atao ijo?? wajibla kene berhenti klu nampak tgn die bertukao kaler ke merah kn?

mane lah saye prasan, dah biase2 saye masuk pun diorg angkat tgn gak kat saye, tapi xde tahan pun, dah td ingat angkat tgn cam biase lahhhh..

saye tahan dgn tangan td, cik boleh trus pergi cmtu jek, nasib baik saye sempat angkat tangan, kalu x td??

weeiihhhhh menatang !!!! kalu ko xangkat tangan nape?? kalu kena kete aku, ade ke ko tercampak 10km?? ke kete aku ni ade karen?? tersentuh sket dah mati terkejung?? alalallalalalaaa bodo ngoh la !!

so skunk incik nk ape,??

5-60kali dah duk belek ic ngn lesen aku dr td, cun sgt ke gmbar aku tu? sampai xpuas2 tengok?

cik ! saye jalankan kerja saye, lain kali kalu suruh berhenti, bhenti la ! kami kerja ni bukan main2 je nk jage pintu tu, buatnye ade kecurian ke ape2 ke dalam kem, kami yg tanggungjawab !

bengong ke hape die ni?? muke aku ngn mak aku ade gaye muke perompak ke? muke lanun ke?? alaaaaaahai, pakai je baju uniform askor, tp bodo bertingkat2 !

incik. saye xde mase dah ni, dah dekat magrib, byk hal lg nk buat.

masuk dalam ni ada hal ape? suami kerja ape? unit mane? bla..blaa..blaaah !

saye masuk dlm ni ade hal nk jumpe pegawai kesihatan kem ni. sedare saye !

ade la dekat stengah jam bersoal jawab ngn die. budus. buang mase aku betol ! last2..

ok. kali ni saye lepaskan cik. tp lain kali berhenti bile kene tahan. jgn redah je. dah la tarik muke bile saye tanye. saye dari tadi 3jam berdiri kat ctu. ingt suke suke? kalau org xbkerjasame dgn kami, mmg kami akan ambil tindakan. saye mintak maaf atas kekasaran saye td.

mase die hulurkan ic ngn lesen tu, sikitttt pun aku xpandang muke die, trus masuk kete, maaf pun tidak. pedulik laa.. rupe2nye die hangin sangat sebab 3jam berdiri kat ctu ! cissss.. weii !! kalu da rase keje cmtu memenatkan, sape suruh kerja cmtu ! bodo ! amek la kerja kerani ke, yg duk depan pc dr pg sampai ptg, xpun bukak kedai menjahit ke, 24jam duk atas kusi.. molo punye olang !! bajek die pakai uniform ijau tu, besssssssssss sgt laa??? eleh ! xheran lah ! prangai cm hape. mulot cam longkang ! %^#%$@%$#&&... huhhh !

Sekian lepas geram aku pd hr ni, haha..

p/s : aclty, aku bukannye jenis ske tengking atao marah org, mmg xpndai weih !! aku bukan spises panas baran ke ape, tp kalu lelaki xpndai hormat perempuan, xpandai nk berbahasa, aku mmg PANTANG ! hehe dah2 kembali ke normal, lupekan citer ni... :)


x-9:25 AM -
nano .
40 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • EFCM mega gathering 08
  • Tolong !
  • Tak Paham
  • Desktop Wallpaper
  • Misthali
  • Waterfall Sungai Pandan
  • Siap da..
  • Manje bucuk
  • Amaran 'merah' hujan lebat di Johor, Pahang
  • salam 2008

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.