<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Tersebut al kisahh...taiyeebbbbb~

Monday, February 18, 2008

Seminggu sebelum raye cine hr tu, bos aku ade buat makan besar, mulenye aku malas nk g, sbb dah tao sume mknn cine, aku ni darat sket, kan terlopong jek tgk derang mkn kan, huhu lagipun sume yg dtg tu geng2 bos, of cos lew kan sume puak2 cine, dah tentu aku skali lg terlopong sbb xpaham patah haram ape yg derang borak, boring kan?? tp ptg tu misslo(bini bos) beria2 ngajak aku g gak, sbb die siap booking makanan cine yg halal. humm nak xnk g lew jugak kan.

Tao2 mlm tu bukan aku sorg je melayu yg dtg, Dato' (CEO) pun di undang same, bwk datin die same, waaa.. tao je la, klu dato ade, mesti la bos2 ni pakat2 ckp melayu, heheh xlew boring sgt aku, mlm tu pes taim aku jumpe dato, sbelum2 ni aku asek berurusan ngn die melalui fon, aku buat profile die pun dpt sumber2 dr bos, gmbar2 die, die lsg xpenah jejak kaki kat opis ni, maklumlew, owg penting pahang, merate2 pergi, sampaikan kerani sdirik pun xkenal, ishk3.. sedeynye aku.. mlm tu la bru kenal, yg aku respeknyew dato ni, layanan die kat datin, perghhhhh.. romentik siottt ! walaupun derang dah kawen berpuluh2 taun, dah beranak cucu, tp cm org mude jek..heheh suweeeeetttttt.

Balik diner mlm tu, kebetulan aku parking kat kete dato, so borak2 dulu la tepi kete tu, sesi beramah mesra ngn dato datin, sbb kat meja mkn tu asek borak psl bisnes jek..xde mase lsg derang nk kenal aku ngn lebey rapat. Mula dr situ la aku rapat ngn dato neh, sifat die yg amek berat, penyayang, romentik, dan mcm2 lg la..pendek kate sume la bes klu buat laki, hehe naseb la dato ni dah setaraf2 mak ayah aku 59taun, ishk so aku amek kptsn nk buat bapak angkat je la! hehe :p

Keesokkan harinye, bos bgtao yg dato inform kat die, lepas ni ape2 urusan berkaitan company ni, die nk berurusan dgn aku sdiri, tamo melalui bos dah, ngehehhe bengkek jek bos dgr kan?? mase tu dah gegar2 opis ni duk perli macam2 kat aku, konon2 dato neh dah kenan kat aku, siap dpt tittle datin free2 jek aku, heheh tp aku bo' layan la kan, bg aku, maybe dato ni senang berurusan ngn aku coz aku ni sekutu dgnnya(islam).. kan??

Hari demi hari, dato kerap col aku kat opis, tanya kabar, ajak kuar minum, katenye nk bincang psl bisnes, mulenye pelik gak aku, ape kejadahnye nk ajak aku borak psl bisnes, klu ngn bos tu ye la kan..ajakan pertama aku turuti, tp bile jumpe, tade borak pun psl bisnes, lain mcm lak ayatnye, aku dah was was. ngeeee.. lepas dr tu, ajakan demi ajakan aku tempis ngn alasan2 yg kukuh. Sampaikan ade satu hari tu, aku cuti sbb blk tganu kan, die col ajak jumpe, aku ckp la cuti, punye la die xpecaye, siap dtg opis lg, masing2 kat opis terkejut xyah ckp la, dato xpenah2 jejak opis, tup2 dtg opis semate2 carik aku, kecohhh gilerr dah mase tu, huhuhu bile borak lam tepon pun melentuk lentuk daaaa..takot aku wo0oooohh !! ayat die yg buat aku nk muntah darah kannnnn...

" eeiii susahnye la nak ajak u deting kannn..."

Ape yg aku mampu buat slain telan air liur je kan?? geli nyahhhhhhhh, byk lg ayat2 die yg geli geleman aku dgr, tp xlarat nk tulis,kan ngn korang2 muntah darah kat blog aku neh eii.. hoi ! dato merangkap bapak aku, ape kejadahnye ko nk deting2 ngn aku yg taraf2 cucu ko neh haaa???? halaaaaaalalalallalaaa.....seramnyeeeeee... tp naseb la sejak2 nk pilihanraye ni kan, die selaku calon bertanding kat satu kwsn tu, huhuhu mesti la bz nk berkempen kan?? selamattttt aku.. tp tup2 bos ckp taklimat kat putrajaya rabu neh, yg aku kene turut serta tuuuuu, dato pun ade gakkk !!! makkkkkkkkk..takotttt !! yg kat opis ni masing2 duk gelakkan aku dah, sbb masing2 dah tao ape yg aku takotkan..ngeeeee... so...... korang da tao pe citer skunk kan??? huh !

dah la bos ckp, rabu kat putrajaya, khamis bos turun perak lak, pastu penang, makanya, die suruh aku balik ngn dato rabu tu, haaaaargghhhhh !!! sangat2 sangat sangat gile derang ni kan??? aku mati2 taknak. siap ckp rela naik bus sorg2 cmtuh, bos xkesah aku nk naik bus, tp mati dato nk kasik. sumpah die pakse aku balek ngn die.. skunk ni, bukan aku je risau, misslo pun risau same tao..korang laki ape tao prasaan pompuan haaaa??? huwaaaaaaaaaaa...bossss tolong aarrrrrr... kecualikan sayepp... uhuk :(

p/s : takot terjerumus lam skandal ngn dato, mati akuuuuuuu


x-11:53 AM -
nano .
46 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • Taklimat di Putrajaya
  • Mega Gathering 08 EFCM
  • AWAS !!
  • Gong Xi Fa Cai
  • Tganu
  • Main Make-up Make-up
  • Bz kah??
  • "bzbzbzbzbzbzbz"
  • Askor bodo !!
  • EFCM mega gathering 08

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.