<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Nano !

Friday, August 29, 2008

2hari berturut turut de parcel smpai kat umah, v7hoho.. yg klakarnye, stiap kali abg posmen tu mai anta brg, stiap kali tu la derang tanye mak/ayah aku, ape nano ni? sape nano ni? nape name die nano?? nano ? apekah?? *sbb aku suruh taruk name nano je kat alamat tu* ishk.... xpasal2 abg posmen tu dpt dgr ceramah forum perdana free2 je dr mak aku.. @cakapbla bla blaa.. pjg lebar citer okeh, sejarah titik bermulenye lekat name nano tu, siap bgtau name sbenar aku berbintikan sape lg, huhuhu padam muke posmen tu, sape suruh tanye, mak aku tu bukan reti ckp spatah spatah, peramah la katekannnnnnnnn~ kuikui~ ok stop. citer pasal parcel td..

Parcel pertama aku pat baju, yeay yeay dah smpai ~ T ni tempah kat cuda, ske sgt2 tgk T yg die wat, kiut2, tp sbb kan aku ketandusan idea tuk design caner, wat camni jadik lorr.. simple je,
na
v7no *maksud tersirat tu yerp* ade yg dah tao kan? huhuhu, kaen die lembut, bes pakai.. korg g ar tempah ngan die plak ehh.. *pomot sket*

Tapi silap hb la plak, aku mintak saiz M, yg konon2 nye muat tuk aku, nk amek saiz S takot sendat lak, tp bile dah bukak tgk, ya ampun ! bapok le besornyeh saiz M neh, v7*ayah siap sound, xpe la beso, ley bg ayah pakai, Eh helooooo ayohhh.. tgk baju ni, NANO okeh, bukan Haji Mohamed Daud hor,* huhuhuhu

Tgk ar, siap huruf N & O duk bawah tiak lg, huhuhu, terase diriku begitu selimmmmmm kecit kan?? v7 hihihi perasan di ctu..

Parcel kedua dpt dr ninie, wahhhh.. me spesel kah ninie?? hihi.. tenxs ha.. v7ninie kasik mantal luv comey ni ngan set fruitpicks kek yg ni,

Omey kan?? engat x ri tu cik julia kiter penah gak kasik set stoberi fruitpicks yg lebey kurang ni, klu nk tengok clik sini, maknenye aku de 2 set fruitpicks ni skang ! wuwuu.. bessss.. tp tabley gune lorrr... sayang ! nk simpan je.. xpe kan?? v7

p/s: baru lepas g antar kecikkan tee nano tu kat kedai bundle td, 5hengget je kene, murah kan??v7 yeay sok ley kai tee baru


x-1:23 PM -
nano .
26 comments

Tempahan di buka sekarang !

Thursday, August 28, 2008

Kue kue kue ~ v7 ade tempahan?? hiks.. pose x lg, sebuk duk nempah kue dah..
maklumla yer..kene book awai2, kan xtrime dah tempahan, mkn kepek je la org dtg anti, huhuhu

antara kue yang wajib ada raye nanti..

tart nenas taun ni tempah 150biji jer... taun lepas tempah 300, membazir jah.. ishk..

*gmbar cilok kat gugel je yerp*
batang buruk 300 ketui, yg ni mmg kene beli manyak, sedappppppp akak tu buat.. nyum2..

Lain2 kue akan menyusul kemudian, sbb xjumpe lg tuan yg buat kue tu.. huhu

p/s: tetibe smangat nk raye dah, padahal bonus ntah dpt ke tidak taun ni, ishk..


x-4:44 PM -
nano .
16 comments

1 Pakej

Wednesday, August 27, 2008

3hari dah batuk, @sighdan hari ni plak ckup lengkap 1 pakej, demam+batuk+selsema+saket pale+ tekak, huwaaaaa~ @nangih sayep xbesalah, huhuhu..


Tak tahan sgt ngn saket tekak, aku pi beli mende alah ni td, huhu.. tiap kali saket tekak mesti cari asam jawe dulu.. dah name pom peminat tegar segala jenis asam2.. huhu

Gambar ni blur sbb air tu panas lg, ms nk snap ni die cam berwap sket, huhu.. tp mmg bes minum time panas2 , terase cam masak je anak tekak aku ni time teguk tu.. sluurrppss~

Tu je la yg mampu aku buat, ishk.. harap2 air ni ley la sembuhkan sume nyakit yg disenaraikan kat atas tu, amin~

p/s: @takbole jgn ade sesape bg arahan g kinik yer.. aku xreti mkn ubat. sekian time kaseh !


x-11:09 AM -
nano .
28 comments

Air Terjun Sg Pandan

Tuesday, August 26, 2008

Giler kan perot aku hr sabtu tu, belasah nasi xhengat, akibatnyeeee.. tengah mlm tu aku xley tedo yek, xtao la nape, perot cam nk pecah je rase, huhuhu.. bile dah xley tedo, byk lak xtvtnye.. kate nkg piknic hr ahad kan? so.. stenbai la bahan2 dulu tuk senang masak sok pagi, potong ayam, masak ns impit (tetibe trase cam nak raye lak, tengah2 mlm bute masak ns impit,hihi) pastu kupas bawang siap2 sume.. dlm kol 2pg gak la bru settle sume, sbb 2 round aku masak ns impit, manyak kilerrrrr.. hihi

Dah tedo pon kol 2pg, sah2 la tengahari bru terjaga kan, huhu.. siap masak lam kol 12tghari, meses nono, kak zah ngn member suruh siap2, nk gerak.. dalam kol 1 gak bru btolak.. seb bek la hr tu xramai sgt org, klu x, mmg jenuh la nk cari parking.

Tengok air terjun tu??? perghhhh.. nak nak lak time kiteorg smpai tu panas dering, xsabar rase nk mandi, tp disebabkan masing2 ngah kebulur, kite soru duluuuu~

aku bawak ns impit, rendang ayam cili api ngn puding fruit cocktail @lapar pas kenyam bru la masing2 turun mandi..

Bessss.. sejuk liler air die.. aku yg tengah2 tu yer, yg gomok tu akak aku, yg tepi keras cm batu tu member aku, hihihi errr.. nono lak tukang amek gmbar ni @adil pisssss..

Bile duk lam air lelame cepat lak rase lapar ek? nape arr?? @mata alasannnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!

nono yg kelaparan pas mandi, kuikuikui, ko ckp aku kuat mkn ehh.. hamek, aku taruk gmbr ni.. so sape yg lapar skunk ni yerrr??? huhuhu @sederhana

Tetibe trase nak msk rendang lagi bile tgk gmbar neh, @rindu adeshhh.. kolestrol wehh kolestrolllll...

Kiteorg punye port betui2 tengah panas ok ! port yg teduh sume org rembat, nasib laaaa sape suruh dtg lmbat kan.. tp ok per?? pas mandi kan kiteorg mkn2 lg.. pas mkn sedar2 baju yg basah td dah kering gtu jer.. huhu, so xyah nk salin2 baju, trus balek umah ngn baju tu jugak.. ngeee @sengihnampakgigi

Nono ngah kemas2 nk balek, die pun pakai baju yg mandi tu gak balik ostel, hihi.. dlm kol 4 kiteorg bertolak blk, smpai umah trus mandi pastu terbungkam tedo kepenatan, gilo ! penat gak ek mandi air terjun ni.. huhu

Malam tu sblm anta member kat terminal, die nk balek jb, pastu anta akak aku balek umah die, sempat lg singgah kompleks jap nk tgk wayang, memule nk tgk citer 4bia, yg ju cakap bes sgt tu, tp xde lak??? aku cadangkan tgk wall E je, tp derang x ske katon lak.. grrrrrr... last2 tgk citer DEATH RACE, cis !! seb bek org lanje.. citer ni memule tgk, mmg aku rase nk kua panggung je, xsesuai lansung ngn jiwa aku, ganassssssssss, kejammmmmmmm.. pastu asek munyi peluru je, munyik tembak2 yg mbingitkan tinger je, tp bile lame2 tgk, cm bes lak, pastu yg besnyeeee.. ending die, siap bley buat aku tepuk tgn lg,@tepuktangan cam nk lompat2 pun ade, hahah gile, rupenye bes gak citer ni, cume ganas sket la, sape yg ganas2 tu bley ar layannnnnnn.. bess !! tp..bile la dpt tgk wall E ni, dah lame tringin nk tgk @nangih


x-12:16 PM -
nano .
27 comments

Penempekan lemak secara berleluasa

Monday, August 25, 2008

Gile, tengok tajuk pun dah gerun, huhuhu..

Sabtu lepas, 5 tempat kenduri aku g, perghh.. pecah perot okeh. gile !

10.00 pg : Majlis khatam al Quran anak murid mak, ns minyak die bessssss !! tp xde amek gmbar pun, ishk..

12.00 tghari : Majlis menyambut menantu macik bus skolah.. nah ! ns minyak ni kat sni pon nmpak sedapppp.. aku siap amek 2ketui ayam, mak dah sound, *jgn mkn manyak, ade tempat lain lg nkg neh,* huhu tp ade aku kesah? lauk bess la mak ! rugi xmkn kenyang2, hihi..

12.45 tghari : Kenduri kawen membe skolah rendah, aku xmkn pun kat sni, sbb perot penuh lg, so amek gmbar plamin je, pengantin bru nk brsiap.. huhu

1.20 ptg : Kenduri kawen anak Haji Man Lori, aku xnk makan mulenye, tp tgk ade sayur labu kuning.. wah !! mai peberet tuuuuuu... nk kene makan ni, huhu tp sket je la amek, alas perot je, ceaaa~


2.00 ptg : Kenduri masuk umah baru abg fared, engat nk dtg lepak main ngn ank2 abg fared je, tp mak die pakse2 aku mkn lak, rugi xmkn katenye, sbb mak die masak nasi bukhori, susah nk jumpe ni, hihi nak xnak *xmo kecikkan ati mak die* amek gak ar sket, errr sket ke??

Adeshh.. giler kan? baru aku tao, besar gak tangki perot aku ni kan? ley sumbat spinggan nasi selang sejam skali, huhuhu.. penat weh !! smlm (ahad) pun ade 2 tempat kenduri, tp xbley blah, hr sabtu pun nak pengsan kekenyangan dah, so smlm aku g waterfall je, pecahkan lemak2 di sane.. hihihi.. apdet later, daaa~


x-10:58 AM -
nano .
25 comments

Hepi besdey !!

Thursday, August 21, 2008

prasan x aku taruk lagu hepi besdey kat blog ni?? @musikhihi~ layannnnnnn~

errr.. actly, aku dah terlambat sbenarnye, tp xpe la, masih di bulan yg same kan..
camne la tuan blog senirik bley terlupe daaa~ @bye

So, sempena ulangtahun pertama kewujudan blog nanonano ni..
aku ade wat makan2 sket.. errr jemput la, sile2 potong kek tu..


Dan yg besnye utk blog ni, ade pezen sket dr blogger yg laen,

award brillante weblog premio 2008 ni spesel dr
ninie
honeylemon
kak ummi
&
kak cuki

award kretif blogger ni plak spesel dr moon


dan pezen yg lg bes skali, dpt bear lg, hihi tenxs zue

tenkiu ailebiu @love ar korg atas sume award tu ehh,
errr.. aku xtao nk bg sape lak award ni, sbb rata2 sume dah dpt award ni kan..
so hr ni aku nk layan lagu 'hepi besdey' je.. bley?? hihi

@ayukbes ar lagu ni.. @ayuk


x-9:58 AM -
nano .
31 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • Membizi dengan jayanya..
  • Lunch ape hr ni eh?
  • Aku kan macik !!
  • : )
  • Na + No = NaNo
  • mangsa banjir..
  • Blajarla menipu kalau itu utk kebaikan ... :)
  • Auumm cak !!
  • Happy Chinese New year..
  • Jom g kemboja !

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.