<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Kek Lapis Asam Duit

Wednesday, October 8, 2008

Ade yg xkenal asam duit ke? ni ler rupenye.. ade org panggil asam manis ek, aku pggil asam duit sbb cm syiling 2posen, peberet nehhh.. tp kadang2 xske makan byk2, sbb die cam lekat celah2 gigi, hahah nmpak sgt gg aku lobang, kuikui @jelir

Hari raye ke 3 ri tu ank buah aku nak sgt2 mkn kek lapis asam manis, sbb taun lepas dah buat, tp kali ni, resepi die laen sket, just tukar beskut, kalu dlu gune beskut krim kraker yg petak2 4segi tu, kali ni tukar ke beskut marie.. lg besss~

Senang je wat, beskut kisar halus, pastu mentega kaco ngn gule halus, pecah telur, susu pekat manis skit, taruk jem nenas sket [resepi asal taruk kaya, tp umah aku xbrape nk ade kaya, huhu], asen vanila, pastu last skali bru taruk beskut yg dah ancur tu sket2, kaco2 sume sebati.. asingkan lam bekas berlainan, sbb nk buat kaler2..

Memandangkan aku bukan rajen sgt buat kueh.. so tadek la pewarne2 bagai kat umah tu, so.. amek sirap buat kaler ala2 pink, amek daun pandan perah pati utk pewarne ijao, pastu 1 kaler lagi yg ory.. haha jadila 3kaler.. ok la tuuu.. @sederhana pastu taruk lam loyang yg dah ditaruk kertas ngn sapu butter sket, taruk warne ijao dlu, skit je.. pastu bakar..

dah masak, amek aturkan asam duit tu, pastu taruk kaler lain lak atas tu, bakar lg, pastu buat la ulang2 smpai abes penuh 1 loyang.. huhu.. resepi mmg simple.. tp nak nyudahkan nyeeeee... azab nk nunggu ! siap bakar 3lapis, tutup oven dlu, nkg braye umah kazen jap.. balek braye, smbung bakar balek.. haha giler, buat pukol 10pg, magrib baru dpt makan kek ni.. perghh ! staun skali buat ok la.. kalu slalu2 xmo aku, xlarat nk nunggu.. huhu

nak tgk resepi asal.. pi blog ni ek.. mabelessssssssss~ kek aku yg dah siap tamo tayang la.. kang berebut korg nk dtg umah aku.. ekekek, padahal kek sgt la xlawo.. lapis tebal2 je sbb nak cepat siap sume, huhu

k, slamat mencube @adil


x-2:51 PM -
nano .
28 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • Menu raya ke 4
  • Lupe jln nak ke opis,
  • Reunion + majlis berbuke punk 5 prang : )
  • yeay yeay !
  • laye..layee...
  • Selekeh
  • Majlis berbuke pose..
  • huh ???
  • Gapo eyh?
  • wow !!

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.