<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
tek = tagged

Friday, November 30, 2007

Setelah genap 5hari, akhirnye terjawab juga tag oley shasha ni, hehe.. sowey ye kak ! :p keboringan yg teramat nk buat mende2 alah cmni, hee :D

Sebelom tu, korg jamu slera dulu k, ari ni aku msk behoon sepesel punyek ! tp apekehei yg blur gmba tu xtao la..

First Name
N_ _ _ _ z _ _ _ _i

Nickname
Na & No

Name you wish you had
Puteri Raja... Sultan bla,bla,blaaa...

What do people normally mistake your name as
Ntah la

Birthday
7 Jun 1984

Birthplace
Atas katel kat umah

Time of Birth
7.00 pagi, tp gelap gak

Parents together or divorced
Bahgia hingga ke cucu cicit dah

Get along with them
Ho lesss.. ank mistali ni, cet :p

Single or taken
Err.. xpaham soalan, sory :p

Zodiac sign
Gemini

-Your Appearence-

How tall are you
160cm

Wish you were taller
X payah la

Eye color
Itam itu manis, betol x?

Eye color you want
Bertukar mcm2 kaler, boley?

Natural Hair color
Itam manis, hiks :p

Current Hair color
Itam manis pandang xjemu, haha

Short or long hair
Pendek ar cantik, smart, kemas, bergaya..bla bla blaa.. *perah santan* :p

Ever dye your hair a bizarre color
O0ooh nk kene sembur ngn mak?

Curly,Straight,Wavy
Curly ade, staright ade, wavy pom ado !

Last time you did something dramatic with your hair
X pakai syampoo sbulan, xcayo sudah!

Glasses or contacts
Cerahhhh jek mate ni

Do you wear make-up
Humm, sikittttt je,

Ever had hair extensions
Tak kot

Paint your nails
Inai ade ar,

-In the oppistie gender-

What color eyes
Rasenye xpenah tilik pon,

What color hair
Hitam

Shy or Outgoing
xde shy langsung !

Looks or personality
2-2 tade, boley jd ke? :p

Sexy or Cute
Xpaham soalan, sory :p

Serious or Fun
Dua-dua

Older or Younger than you
Tua 5taun

A turn on
:)

A turn off
Api kua ikot idung ngn telinga

-This or that-

Flowers or Chocolate
Nk dua2. nakkkkkkkk !

Pepsi or Coke
Air suam puhhlissss~ hiks :p

Rap or Rock
Ces ! peminat nasid la neh,

Relationship or One night stand
Susah la nk paham, haha

School or Work
Sekolah plg besssss ~ ramai geng, lepak2, kejar2.. huwaaaa~ rindu !

Love or Money
No money, no love, muahahahha~ 2-2 penting lor !

Movies or Music
lagi lagi 2

Country or City
or :p

Sunny or Rainy days
Adesh, ari2 asek redah ujan, tp panas pom xbes, ishk

Friends or Family
2-2, eyh, kekaseh xde ke? wahahaha, gatai :p

-Have you ever-

Lied
Siakap senohong, gelama ikan duri,

Stole something
Bercakap bohong lame2 mencurik, [ape aku merepek daa..]

Smoked
Err.. penah test sesedut

Hurt someone close to you
Hummmmm

Broke someones hear
Humm

Had you heart broken
Hummmm

Wondered what was wrong with you
Ya. Selalu.

Wish you were a prince/princess
Kan kalu ckp owg kate aku perasan. ekekek,

Liked someone
Err.. ramai

Liked someone who was taken
Erk.. ada la

Shaved your head
Gilo apo?

Been in love
Errr.. xpaham soklan. sory :p

Used chopsticks
Nehi babuje

Sang in the mirror to yourself
Ahhahaha, xpenah buat langsung ! maluuu~ :p

-Favorites-

Flower
Bg je sejambak bunge,ape2 sume suker hihi :p

Candy
Kindo bueno

Song
Belasah jek yg mane sedap di dgr

Scent
Minyak petrol. Mak la ni, ngidam pelik2 ms ngndungkan aku, huhu

Color
Blue black, ikan kasar,... si li oli ooo0wass ~ :p

Movie
Ape2 movie katon

Singer
Nano. ala,,, yg nyanyi lagu nano, nano nanoo~ masam manis~
xkenal sudah !

Word
Bereh boh !

Junk food
Mameeee monster

Website
http://nanonan0.blogspot.com, hihi
My Space
Friendster
Tagged
U tube
& byk2 lg la..
*nampak sgt xde kije hr2 :p

Lotion
Nivea bessssss~

Animal
Ayam kg, boley?

Ever cried over someone
Hummm, sokmo sokmo sokmo, errr...

Is there anything you wish you could change about yourself
X kot

Your biggest fear
Ujan lebat dlm tempaoh 3,4jam gerenti tgelam umah aku, huwaaaa~

Do you think you're attractive
Tak kot

If you had to choose a fairytale as your life what would you choose
Island princess, hihi

Do you play any sports
Dulu2 ske maen softball, skunk guling2 ats katel, permainan yg lg syiok!

p/s : xbes kn kene tek? so..mls ar nk tek sapek2 yek :)


x-12:54 PM -
nano .
16 comments

mimpi lg..

Wednesday, November 28, 2007

Hehe, mesti sume nk tao pe yg trjadi smlm eyh? hihi, yea! betol ! betol ! betol ! aku mimpi lg smlm, tp lg ntah pe2.. ishk.. lg mushkil kali ni.. disebabkan mlm td aku xbrape nk sehat, [2hr redah ujan] maka mlmnye aku tito sblm sempat gosok gigi, basuh kaki, dan xsempat dah nk brangan2,sedar2 dah terjaga dr mimpi, hihi.. aku pantang letak kepala ats mantal, trus xsedar :p , aku mimpi 2kali wo0oo.. 1st, aku naik sampan yg buruk nk g mane ntah, 2nd mimpi, aku borak ngn leader EF Club Malaysia [pantai timur] *ensem weihh!* .. hummmmmm.. bosan kn? ntah hape hapeeeeeeeeeeeee jek mimpi aku ! uurgghhhhh !!

ok! abes citer psl mimpi, nak crita psl mandi wap, ada 'seseorg' yg smangat bekobar2 menyokong aku dlm 'misi' pendietan aku skunk ni, humm.. x abes2 die suruh aku beli itu, ini, pakai ini, itu.. dan masa kua mlm td die ada bgtau, yg wife kwn die ade buat bisnes baru, ape name ek, lupe dah, tp ada mandian wap,sauna dgn bayaran yg murah, sbb bru nk start ngn bisnes baru ni kn. Dgn pjg lebar la die story psl mandian wap yg bley pecahkan lemak la, buang toksid hape ntah... bla,bla,blaaa... xyah nk susah payah pnjat2 bukit bagai. Kalau aku berminat, die nk bwk, [nk tlg sponsor lg].. aku angguk2 jek.

Balik je umah smlm bru aku teringat, ayah penah beli hr tu set mandian wap.. Tp die guna skali jek, sbb panas katenye, ahha.. aku xpenah trase nk try pom. Tp smlm rasa berminat lak, drpd bazirkn duit g buat kat lua, baik buat sdirik eyh? hehe, selongkar2 stor, jumpe la.. taraaaaaa..


[ sila abaikan muka model yg kene dajal oleh ayah aku tu :p ]

Hambik ko! besar gerabak kotak die, hanya menampakkan jari aku je kat blkg, huhu.. ade sape2 nk join? meh laaa.. :)

p/s : rase2 nk buat bisnes gak ar pasni, bley? ngeh3 :p


x-11:54 AM -
nano .
37 comments

xbes ! xbesss !!

Tuesday, November 27, 2007

Kemalasan yg teramat tuk mngadap kerja,harap2 bos o/station lg hr ni,
nk apdet blog pom malassss.. tp selitkan skit dgn ceriti yg merapu rapu,
Pg td terjaga dr mimpi, aku terpinga2.. aku trmimpikan org kawen,
org yg rialitinye dah kawen, tp aku mimpi die kawen lg, dgn meriahnye,
adushhh !! sungguh xpaham ! membosankan dpt mimpi cmtuh,
xbes lasum, klu mimpi aku kawen xpe lew jugak.. ade petande ye dak?
huwaaaaaa~ patotkah aku berangan dulu mlm ni sblm tito? :D
[ sekadar gmbr hiasan - heee... sudah ! xjd kije da hr ni :p ]


x-10:10 AM -
nano .
18 comments

misi pemecahan lemak lg,

Monday, November 26, 2007

Huwaarrgghh.. besnyeeeerr kalu dpt berbungkus tas katel lg ms ni.. Bangun je pg ni, bdn dah start sakit2, tegang urat2 betis, dan yg aku pelik, menyucuk2 tang montot.. err nape ea? yg pasti, walaupun xtvt smlm memenatkan, tp aku enjoy! :)Tepat pukul 8pg aku dah kat kaki Bukit Pelindung, amek ms dlm 40minit untuk smpai ke puncak bukit, penat toksah ckp, brape kali brenti coz kaki aku krem jap. Rehat dlm stengah jam kat atas, then mambe aku putuskn utk masuk utan plak, xnk turun ikot jln yg kiteorg naik td, mulanye takot gak..ye la.. 2org jek, tp kuatkan smangat, malaysia boleh! keke :p
Demi keselamatan kami ber2, budak ni standby kayu sbatang, huhu tp alhamdulillah perjalanan kami selamat tanpa sebarang ganguan, cume bunyi pelik2 biase ar dlm utan. Dalam 45minit meredah utan, kiteorg da bley dgr bunyi laut.. makin lama, makin kuat.. dan akhirnya..
yeay! da nmpak laut kn? dgn penat2 lelah+ peluh tu, rase nk terjun trus jek lam laut tu, ishk..
Membe aku ni turun2 jek trus belasah ns lemak, aku tukang tgk jek, xkoser penat2 pecahkn lemak, nk tampal lemak balik, ishkk ! Dan disebabkan kiteorg naik kat bukit pelindung, turun plak kat TC ni.. padahnye, kiteorg terpakse la amek teksi untuk ke kaki bukit pelindung tu smule, sbb moto park sane, huhu.. berakhir sudah misi pemecahan lemak aku hr tu.. fuhhh! harap2 turun 5-6kg aku smlm.. muahahahaa~ :p


x-9:25 AM -
nano .
16 comments

entri insaf

Friday, November 23, 2007

Assalamualaikum w.b.t,
kpd semua kwn blogger nano kt sni, nano nk mintak maaf andai slama nano disini, ade kata2, usik usikan, atau komen2 yg menyinggung perasaan korg... uhukk *sebak*
Jika diizinkan umur nano panjang, dpt lg kite brgosip2 kosong didunia blog ni..

Cakk ! aisehhh, sentimental jap pg ni.. ahahhahaha.. eh! korg penah buat cubaan berani mati tak? ahahhahaha.. Pg ni aku xtao nape, kepale cam bengong2 khayal2 jek. Ape aku pikir pon xtao. Nak dijadikan cerita, dlm bilik air td, acara mula2 sblm mndi, mestilah gosok gg dulu kan, pastu baru cuci muka, mcm biase, aku picit sket ubat gigi tu atas berus gg, then dgn perlahan2 memasuki mulottt.. *bayangkan aku ternganga* hayun perlahan2 berus untuk menyental gigiku,.. tiba2 terbau haruman yg harum.. hummm *pelik, nape colgate kayu sugi berbau wangian lain*..tibe2 lidahku terase lain..

Dan masa tu la.. baru aku perasan, yg aku amik dan picit td, bukanla colgate kayu sugi tu, uhuuukk.. uhuukkk ~ *tersedak* haaakkk hhakkkkk tuiiiii !!~ *cubaan meludah semua yg dlm mulut* sebaliknya, pencuci muka safi balqis, waahahahhahahaaa... rasenye dah pucat lesi muka aku ms ni.. dlm hati xputus2 selawat mintak tak jd apa2, sbbnye aku rase cm dah trtelan sket ms tersedak td, huwaaaaa... lepas kumur2 byk2 kali, aku berlari lak g dapur, minum air masak byk2, xpuas ti lagi, aku carik air zam2 yg mak aku simpan.. amek segelas pastu gi dapatkan ayah aku pulak, mintak die baca doa ape2 patot..tiup2 skit, heheh gabra siottt !! Ayah aku yg tercengang, belum sempat tanya ape2 lg aku dah gtao tertelan sabun. Hah! dalam gabra2 mulut aku pon dah tersasul, tp lantak arr.. ayah aku dah siap2 baca doa pe sume, aku selawat 3x trus minum skali teguk jek air zam2 tu.. hhihi, waaaaaaaaaaahh... lega rasenye, harap2 xde pe2 ar.. hihi, ms tu dah menitis air mata aku ingat mati jek, ape daaaaaaaaaa~ Alhamdulillah, xde pe2 :)
Lepas dah tenang2 baru la aku citerkan satu persatu kat ayah aku yg still terkezut lg ms tu, huhu... Masa tgh cerita tu, ayah baham gelak jek, tp dlm gelak die, terselit nada sebak, mate pun merah, hummmm.. ayah ni.

Breakfast kite hr ni, bento yg xmenjadi sandwich tuna ngn salad, :)
tuna, salad ngn mayonis aku asingkan dulu, sbb xde slera nk mkn lg ar..ishk

p/s : aku rase lepas ni nk tukar pencuci muka bentuk ketol plak ar, takot tertukar ngn ubat gigi lg, kekek :p


x-9:06 AM -
nano .
22 comments

sawi baru

Thursday, November 22, 2007

Ptg smlm aku temankn mak aku g umah kwn die...
otw balek tu lalu dpn rumah mak cik nah bunga
( sbb dpn umah die penuh pokok bunga, hihi )
kebetulan lorong dpn umah mak cik nah ni sempit sket..
kwsn perumahan, xley bwk laju, dan2 tu mak aku bersuara,

tu ! tuu.. ! sawi baru tu dekno ! ( kantoi name aku :p )

haa ?? sawi baru? sawi mende mok?

tuuuuuu... depan umoh makcik nah tu !

smbil jari die tnjuk2 dpn umah makcik nah..
aku ni dah stop kete btl2 dpn umah macik nah,
beria ria nk tgk sawi baru mak aku tunjuk..
camne la gayenye ek? ade sawi baru ke?
xpenah dgr pon.. rajennye macik nah ni tanam sawi..
setahu aku die rajen tanam bunga je.. dlm kepale aku
dah bayangkn, maybe sayur sawi ni rupenye cam bunga kot..
sbb tu mak cik nah berkenan sgt nk tanam..
aku dgn xpuas ti, sbb mak aku asik tunjuk2..
aku jenuh carik dlm banyak2 bunga dpn umah die..
yg mane satu bunga yg aku xpenah tgk..

mane mok??? tak dop pom? (mak ai pekatnye bahse tganu aku :p)

tuuuuu.. itam tuh! (tgn tunjuk dpn rumah lg)

eeeeeiii rase darah naik ke kepale jek dah ms tu..
bengangnye.. mcm mane mak bley nmpak, aku xnmpak !

mok tengok mane ni???! xpuas tinye aku

tuuuu.. sawi warne itam tuhh ! kete baru ank mocik nah mung !

mokkkkkkkkkkkkkkkkk !!

seb baek xde org sekekliling, kalu x..
maunye diowg ingt aku gado ngn mak aku kn!

mokkkk ! ahahhahahhahaha...

nasibla dlm kete, xley nk gelak guling2,
mak aku tercengang2 lg masa ni..

mokk, mokk ! bukan sawi la mokk weii !

doh tu mokcik nah kabo smlm? sawi lah !
anak die yg sulung tu baru buat kua kete tu smlm..

ahahahhahah.. sabo je la. bukannnn, savvy la !
seeeee.....viiiiiiiiiiiiiiii......

uuhhhh.. same je la tu.

ahahhahah.. sabar je la. penat aku gelak smlm..
balik umah aku citer kat ayah aku..
smpai kua air mate ayah aku gelak.. wahahahha..
lg dasyat ayah aku ni.. kecik ati mak aku gamaknye smlm..
uhhhh.. ampun mak, xterniat pon nk gelakkn mak..
mak tu yg buat lawak.. lalallalaa...

note : kalu nk tao.. mak aku ni, byk mende yg die sebut xbetol,
klu duk borak2 ngn ayah mak, asik mak je kene gelak,
ksian toi.. jenuh dah aku ngn ayah nk betolkn sebutan die tu..
xbley jugak. kalau enset tu.. die asik sebut aset, aset...
jenuh da aku tolong sebutkan enggggggsettt mak ! enggggg !

kalu nk buat kenduri ape2, die mesti ckp..
" kita tunggu abg zu balik dulu la, nak tanye pendapatan die.."
ahahhahaha.. dah beratus kali aku ckp..pendapatan tu gaji mak !
pendapat ! pendapat tu pandangan, mintak pendapat abg zu la mak..
adoiii.. sabo je la ngn mak, byk lg sbenarnye..
biarla.. lain kali plak la aku citer.. hihi


x-10:12 AM -
nano .
22 comments

'hot'

Tuesday, November 20, 2007

AWAS ! ENTRI NI AGAK BERJELA JELA

ok, sebelum aku start citer ari neh...
haruslah aku inform dlu ye.. takot nanti org slh anggap lak,
aku ni actly,[ ayat penyata, biarla org xtanye pon, huhu ]
bukan seorg yg panas baran, mulot laser ke..
sama skali bukan jugak seorg ank yg durhaka..

ok,cmni kisahnye.. time aku nk blk tu la,ujan turun..
tp,aku redah jugak la.. kan xbalik pulak klu takot basah,
humm.. nk dijadikn citer..aku xmarah pun ujan smlm..
biarpun aku berbasah basahan sket.. [naik moto]
ye la kn.. ujan tu rahmat :) cume bile smpai je kat satu jln tu..
[ untuk org kuantan yg tao - jalan kemunting ]
kat stu sesak sket la.. dlm erti kata lain, 'jeng'...
tp aku bukan trgolong dlm org2 yg trsekat dlm 'jeng'tu,
coz aku kn nek moto.. so cilok je la yg mane bley lalu..
heheh, ok ! dan tgh2 nk pecut2 tu,[ sbb nmpak lampu da ijau ]
ade le plak satu moto kat depan ni.. pompuan bwk,
ya rabbi ! slow yg amat !! mengalahkan sipot ape tu ek?.....
aku dah nk kejar lampu tu.. memandangkn aku lalu celah2 kete,
so, xde ruang la aku nk potong pompuan tu..
sudahnye, ade 2,3 buah moto lg kat blkg aku
yg same nasib ngn aku, pompuan ni mmg xreti base la,
dah kalu xpndai nk cilok2 celah kete, pi ar lalu laluan kiri nung!
uuurrgghhh ! dan tu jugak, aku tgk moto blkg cucuk rapat jek
ngn moto aku, ms tu jugak, aku rasa trbakar je ngan org dpn ,
org blkg pon same ! warrgghhhh !!
"pin ! pin !", aku tgk pompuan tu jeling dr side mirror die,
intai sape yg hon die.. ingt ade org nk ngorat die ke tgh2 ujan cmtu??
cesss !! aku pom sehabis kuat, " hei cik kak !
ujan neh ! xreti nk laju ke sket ke !!
haaa.. amek ko ~! abes kuat aku jerit.
dan sememangnye, kompom org2 dlm kete kiri kanan aku dgr
sergahan maha kuat dari aku tu agaknye,
termasuk 2,3 buah moto kat blkg aku tu.. ape la diowg pikir,
ahhhh ! lantak,.......... tp bwk terhegeh2 semacam lg..
uhhhh.. ms tu jugak aku cucuk rapat ngn die, then kete belah kiri
plak slow je, aku cilok dpn kete tu masuk belah laluan satu lg..
horeay!!! tp, dah nk smpai traffic light, xtao ms bile dah bertukar merah!
huwaaaaa.. sabo je la, pompuan td punye psl la ni !!
eeee.. selang 5-6saat pastu, pompuan td stop tepi aku,
tp msg2 wat dekkkk je la, nk cekik die pon xguna dah..
ahahhaa.. yg pasti, die dan aku turut malu dlm kejadian tu.. :p
actly, aku bukannye jenis org yg ske sumpah seranah cmtu,
cume, nk tao nape aku marah sgt ??cube korg bayangkn jap eh...

1. terhegeh2 dlm hujan !

2. pompuan tu, ya rabbi, [ bukan ngumpat ok ! ]
die ni xtao la nk kelaskn dlm golongn xreti malu kot,
cube bayangkn, hanya pakai kemeja-t ketat
smpai nmpak berlipat2 lemak kluar, [gemok ok!]
then, kaler baju tu teramat la jernih, [putih ]
tanpa memakai apa2 alas kat luar,
sama ada sweater ke, baju ujan ke..
so.................. bayangkan ape yg aku nampk?
separuh dr bdn die bley tgk dgn JELAS ! basah kn,
bukan aku nk tgk sgt, dah die dpn aku,
trkejut yg amat aku..perempuan ni xreti malu ke?
aku sebagai perempuan, wlaupon bukan aku pkai cmtu,
tp aku MALU ok!! org MELAYU.......
ok stop. lg byk aku ckp, lg byk dose aku,
cume bagi aku la, perempuan klu bwk moto,
better pakai apa2 alas baju lain plak kat lua,
mcm pkai sweater, xkira la sejuk ke x,
janji alas bdn kite, tao je la kn.. bila dah atas moto,
bwk slow ke laju ke, bdn kite jd tontonan UMUM.
so..tambah2 lg bile kene tiup angin sepoi2 bahasa..
of courseeeeee la nmpak susuk tubuh org tu cmne kn,
kalau aku la.. cube berenti mane2 tempat dlu..
supaya xbasah baju dan menampakkn badan yg seksi tu..
hummm... ape daaaaa.. k stop untuk kali ke 2, hihi

balik umah lak, [ muka aku still masam ms ni ]
masuk umah, tgk ade surat atas meja.. dah terbukak..
humm.. selalu cmtu, SELALU ! biasenye aku diam jek,
tp dlm ati aku terbakar je.. ye la.. sbb yg bukak surat2
tu ayah aku jugak. bukan org lain. tp.. aku xske..
tlg la faham. cume slama ni aku xbrani nk bersuara..
aku xtao cmne nk ckp.. ape2 je surat aku smpai,
atao ape2 brg dr poslaju smpai, mesti ayah aku yg dpt dlu,
then die awal2 lg dah bukak nk tao ape,
kalau mende2 tu xpenting sgt xpe..
kalau surat2 tu terlalu 'privacy' bg aku cmne?
urrrrrrgghhh ! masuk bilik hempas pintu !
cmtu je la aku reti lepaskan perasaan aku.. huh !

bla..bla..bla.. byk lg kes berlaku smlm..
ramai lg yg kene bebel dah marah dr aku...
tp penat dah taip,, ahhahahhaha...
tp.. hanya beberapa org saje yg memahami keadaan aku..
perempuan, xdapat lari pergelokan perasaan,
ketidakstabilan emosi.. hanya sbulan skali..
hummmm... yg pasti, aku bukan cmtu..
bukan ske marah2 org.. cume emosi aku xdpt kawal
smlm.. ahhaha xpasal2 perempuan tu kene tengking,
lalalallalallalaa~

p/s : nk balek da... harap2 ptg ni..
xde serempak dgn die lg.. hihi


x-10:16 AM -
nano .
18 comments

bee movie

Monday, November 19, 2007

Sesekali layan cite katon kn, bes gak ! siyes cite ni syiookkk !
smpaikn sedar2 aku nk tutup mulot cm susah sket smlm..
tao nape? ye la..dari start cite ni.. aku duk trsengih ngn
gelagat geng2 bee ni,klakar sgt.. gelak lg..
smpaikn kering gigi ngn gusi aku yg asik terdedah ni..
[ xsedar sepanjang citer ni aku xtutop mulot, haha ]
ekekekke :p * jgn sesekali nk bayangkn ok! *

jln crita yg menarik, byk info yg aku dpt ttg kehidupan lebah ni,
rupe2nye,slama ni keturunan lebah ni cam xpuas ti ngn manusia..
ye la kn, manusia kn mempergunakan lebah2 ni tuk kaut
keuntungan dgn perolehan madu2 hasil penat lelah lebah g kutip.
ahahha.. aku xpndai nk wat olah citer ni smula..
better korg g tgk sdirik ar.. hehe

p/s : sedikit kemushkilan, btl ke lebah bley cakap ngn manusia??
err... dan 1 lg info.. rupenye lebah ni takot nk tgglkn sengatan
kat manusia ni..coz sengat die tu cam nyawa die gak ek..
klu die dah xde sengat.. maknenye xlame idup la die tu nanti,,,
kecuali kalau die geram sgt2/sakit ati.. die terpakse sengat org tu..
hummm..dlm hal ni..aku trfikir2,apekah slhku smpaikn
lebah ni penah mnyengat aku dlu?? err....

ENCHANTED - kua kat panggung December neh,
kisah princess zaman dulu2 kala dtg ke era moden,
bandar metropolitan london tu.. maunye cam tercengang2 sket die,
huhu.. musti tengok ! cam bes :)

p/s : sesape yg duk belah2 kuantan ni..
pas tgk wayang, bley isi perot kat aida's corner lak..
nasi ayam + soto situ besss..
errr.. jue ! ade komisen x? hihi :p


x-12:48 PM -
nano .
15 comments

misi hari sabtu

Saturday, November 17, 2007

xtvt yg dah 2bulan lebey aku tgglkan ..
start puasa dulu.. trus stop, skrg nak start smula ar..
konon2nye td bangun kol 6pg..coz nk kua awal la kn..
ces ! last2 kol 7lebey gak aku smpai sni.. huhu

[ Taman Gelora ]
misi pertama : pusing2 mkn angin dlu

misi ke2 : kite join geng erobik ni plak,
pusing2, gelek2, goyang2, angkat tgn.. haha besss !

misi ke3 : tgk org maen tai ci neh, xbes..

misi ke4 : [tiada gmba, tgh jogingg leww, 3round tao]

misi ke5 : foot massage - batu tajam [ saket wo0oo ]

misi ke6 : kejar biawak, hahaha beraninye aku :p

misi ke7 : nk g petik bunga teratai, xsmpai la pulak..ishk

misi ke8 : pukul 850am, masuk opis

misi ke9 : tukar sluar jogging td ke jeans, hoho

misi ke10 : makan bekpes [menu org diet je ni]

misi ke11 : tggu smpai pukul 1, hr ni hafl day, balek awal la..

hihihi..cmni la stiap hr sabtu aku..bermula dr skrg !


x-8:45 AM -
nano .
16 comments

sarapan,

Friday, November 16, 2007

slamat pagi malaysia !! :D .. menu korg pg2 ni? hihi..
aku pg td konon kononnyeeeeeeeee nk buat bento la kn..
tp jenuh duk menung dpn mknn tu.. xkua2 gak idea..
nyampah toi.. dah dah nye aku sumbat je la.. lgpom bekas kecik..
so xsesuai sgt la nk hias ober2 yek. mlm td aku xdpt tito..
so.. pg2 lg aku dah goweng kue tiow ngn kopok.. heh :D
tgk aku potong buah pom dah tao aku xsekretip ju tuh..
buah untuk lunch nanti, xlupe juge susu HL :)

disebabkn aku sedikit kusut smlm.. so aku pom ala2 korg la..
asal kusut jek, buat sesi terapian kat sopim kompleks kn.. huhu
cadangnye nk carik kasut.. tp xde choice sgt la kt ktn ni kn..
mcm suruh aku turun sopim kat kl jek. ngee :p
dpt la jumpe 1..yg sesimple mungkin,
dah ini jek yg aku dpt cekau, tudung mortada 2helai,
dgn kerongsangnye skali..
haha.. perempuan !


x-9:08 AM -
nano .
10 comments

kenape?

Thursday, November 15, 2007

Kenapa kau nk diet sgt?
sbb aku jeles tgk body 'juliana' [pompuan dlm citer airmata maria]

Knape nk jeles ngn die?
sbb montot die lawa,body fit,perot tegang,peha cantik..blaa blaa blaah

Knape kau gemok kah?
ntah, ade org ckp bdn aku sedap2 pelok,xyah kurus da
[ member pompuan la ].. tp

tp KENAPE???
haisshhhh..bosanyeee aku dgn soalan yg betimpa2 ni..
sejak aku war2kan aku nk diet..ramai lak yg brtanya itu ini.
nk ckp gemok,x plak tgk.. BMI aku pon ok jek, gini la aku nk citer..

ade la satu hr tu..ngah gado2 ngn seseorg tu kn..
die neh..klu hangen..mulot xley control da..
ape yg kua dr mulot belom sampai otak lg yg nk dicakapkan..
maen belasah jek tanpa amek tao prasaan org..
dan2 tu jugak.. bila dah msg2 marah.. sesi keji mngeji..
sesi kutuk mngutuk pon berlangsung dgn rancaknye..
dan2 tu.. trkeluarla ayatnye.............
&%^#$@##@!@#&*()*)(_(_()*(*&*&^^&%..
trpakse disensodkan kerana trlalu 18SX, 18SG, 18PL, 18ABC
tp aku cuba ringkaskn.. die ade mncemuh yg aku ni..
body xlawa.. lemak sane sini.. peha cm drum stik la..
ntah sape la yang nak kat aku ni..

heh ! pantangnyeeeeeeeee aku.. seumur idup aku
xpenah2 ade org kutuk body aku.. xlawa sgt ke?
kalu dah xlawa.. knape ade jekkk org gile talak kat aku..
bencinye.. mmg aku mnagis bagai nk rak ms tu..
terase tok sah ckp.. dah la aku ni bukannye jenis mulot laser sgt..
xreti nk balas2 da.. terkedu jap!kalu la aku boley pinjam mulot
green apple tu kejap,mmg abes org tu kene sembur agaknyee...

tp aku nekad lps pd tu.. aku cube kemahkn smule body aku ni..
bg org tu saket ati tgk aku nanti.. hahha
ye ke? ces! aku cuba sedaye yg boley ok!
skrg aku jarang2 mkn nasik.. manis2 aku xamek la..
hr tu aku ngidam kejap je.. aku mmg xmkn manis2..
apetah lg air manis2..kueh manis2.. mknn manis2..
smgu skali nk tgk aku minum air manis..
teh,nescafe,milo, kopi mmg aku reject dr kecik lg ok.
mmg susah.. air suam jek yg manjang.. xcaye tanye starstar,
kan star kn? kn? kn?

aku cume bley control mkn je la..ngn rajen exercise,
nk telan obat aku susah sket.. dah cube merit..
nk muntah, mkn penadol pom aku nk muntah..
xreti nk telan pil2 ar.. ishk.. dsebabkn aku susah telan pil..
aku amek ubat sapu lak skunk..
losen mustajab aku pkai mlm2.. krim leesa formula ni
aku pakai sblm pkai korset.. rajennyeee aku pkai korset.. huhu
tp aku buat ni sume bukan sbb org yg kutuk aku tu..
aku buat sbb tuk aku sendiri.. dah lame aku nk wat..
cume sblm ni hangat2 tahi lembu jep..

so.. dah tao knape aku nk diet? hihi..
untuk kelihatan seperti juliana dlm citer
air mata maria tu laaarrrrr.. ekekkeke :p

note : tenxs my dear star & tiara...
biarlah siluncai tu terjun dgn labu labunyeeeeee
patah tumbuh ilang kan berganti :)
esok nk post n3 kenapa aku frush lak eyh? ekekekek


x-12:57 PM -
nano .
12 comments

boss

Tuesday, November 13, 2007

Atas permintaan ju ngn my star, yg nk kenal sgt misslo..
ni ha aku tepek gmba die.. ngn laki2 die skali
[ mr. kenny ]
mmg bes giler dpt bos cm die ni..sporting abes..
tp dlm sporting2 ade gak tegasnye..tgk atas kerja la..
hihi.. tp klu die mrh..cepat2 die amik ati smule..
so..xkn mkn ati lsg la ngn die ni... kuat buat lawak..
dan yg plg die ske.. lawak2 lucah.. aku tukang gelak je la..
ahaha wlaupon xpaham :p
[bos main layang2 :p - gmba ni masa kiteorg g picnic kat pntai balok]
ahahha, prasan x minah berpayung baju itam kat blkg tu..
die sedar die dah rentung .. sbb tu bwk payung.. ahahahha
ksiankan aku..diowg ni kutuk2 aku bwk payung hr tu, ishk :p
ni la misslooooooo.. yeay! geng paling2 kamcing ngn aku..
bini bos.. jgn pelik la aku pggil die 'miss'
sbb die prasan mude jek manjang.. ahahha sowey misslo :p
mmg bes die ni..wlaupun bangsa cina.. tp xpelat lsg ckp melayu..
bes borak ngn die.. nk begosip ke hape ke..
semua bley masuk.. berjela2 la xsedar masa dah klu borak..
peramah sgt2.. sape2 yg baru kenal mmg xkekok la borak ngn die..
ade mslh family ke.. ape2 ke..sume ngadu kat die..
nk apply cuti pon senang..tp inform awal2 la :)
sampaikn budak2 opis kwsn2 ni..klu jumpe lepak2 ngn aku..
mesti ckp..besnye dpt bos cam misslo kan, baik..
mmg die baik ngn sume org.. :)
sbb tu bile aku dpt offer kije tmpat lain..
memang aku fikir 86x nak g ke tak..
sbb sayangggg nk tggl misslo.. uhukk :(

eh. lunch ape korg hr ni ek? memandangkn aku bertungkus lumus
untuk melupakan nasik.. huhu konon2nye td nk p carik buah2 kat kedai atas,
xde le plak.. so,ni je la yg aku belasah time lunch td.. huwaaaa~
pepsi slurpee, asam buah ati manis [cam aku]
lolipop strobery,chipsmore choc + stobery gak,
tp sblm mkn tu.. boley la sekarung kene bebel ngn misslo,
hikhiks.. die mrh aku perot kosong belasah mende2 cmni..
sygnyee bini bos tuh kat aku :D hak hak tuiii~
hehe, hr ni ade psr mlm..jgn la mak aku beli ns kerabu..
abes diet aku hr ni.. hihi .. adios~

p/s : baru prasan aku pom ijau hr ni cm puan tiara kiter :)


x-5:26 PM -
nano .
20 comments

dayet

Monday, November 12, 2007

kesabaran betoi2 teruji bile jenguk je blog org ni..
ade gmbar nasik gowen, sedap jek nmpak,
msuk blog org tu lak, ade gmba ayam [ kfc ]..
masuk lg blog org nung, ade gmba chiken nandoss..
dengan ayamnye, ice cream lg, kek lg.. uhuk2

huwaaaaaa~ diowg ni.. tlg la prihatin perasaan org yg
ngah berdayet sakan neh, ishk ishk..

dan menu tuk hr ni.. hehe [ bukan menu org dayet neh ][ 'cis' tat blubery - sedikit rentung :p]
dah org bagi.. aku mkn je la.. tenkiu misslo

dayet ku sudah menjangkau ke mggu ke 2..
tp..cm tade pe2 yg menarik tuk dikongsi..
melainkan.. perot aku yg asik menagih nasik..
huwaaaa.. sabo je la..

p/s : bilamana byk masa dihabiskn dengan xtvt yang xberfaedah,
baruku prasan, teRlalu byk kerja aku dah beku,
x update, mati aku..
hr ni balek lewat sket ah..
takot kene bambu esok. wakaka, adan uke :p


x-1:19 PM -
nano .
13 comments

TT raya geng2 efcm

Friday, November 9, 2007

TT Raya EFCM Zon Pantai Timur
[ port pertama - tepi stadium kuantan]
[ sesi menelek kete masing2 ]
** cube carik mane aku dlm gmba ni, hihi
[ antara otai2 kuantan yg hadir ][ otw ke tg lumpur - langit gelap tp xujan, alhamdulillah :) ][ sesi bergmbar kat tepi jln, huhu :p ]
[ port ke2 - tepi pntai tg lumpur, sesi minum+borak ][ port ke3 - taman gelora ]
[ sesi mkn2 di mlm hari - kedai plg romantik,gelap jek :p ]

haaa.. tu antara xtvt aku smlm.. padat 1hr..
( 24buah kereta honda ex & honda ef )
mmg bes..wlaupun xramai yg dpt dikumpulkan
bagi zon pantai timur.. tp majlis smlm tetap meriah
dgn kedatangan setiap ahli club dr setiap negeri
pahang, terengganu dan kelantan.. cayalah geng! :)

haa...cuti korg smlm ape bikin? hihi..
sambut deparaya ke? :p
ok, nak g jenguk2 blog korg lak..

p/s : sedikit info ttg xcident ngeri hr tu..
mangsa berbangsa cina, org kaya lak tu,
dirempuh lori yg langgar lampu ijau semasa mlintas,
badan terputus 2.. errr...


x-10:20 AM -
nano .
21 comments

hepi depavali

Tuesday, November 6, 2007

hep! aku baru blek dr bank td, aiyooohhh sgt 'jeng'
jalan kat dpn pej pos hr ni..try la intai2 nape kn..
sebab jln tu hr2 aku duk lalu xde pe2 xpenah2 nk 'jeng' pun,
pastu dan2 tu jugak aku trnmpak cam ada kesan
daging bercampur2 ngn darah atas jalan..
dan yg bertambah2 nk buatkan aku keluarkan
semua isi dlm perot aku..yeeeekkkkkkessss, yeerrrr...
tao nape? aku nmpak cm usus perot ke hape ntah..
tp yg dlm bdn manusia la.. terburai atas jalan.. nauzubillah... ngeri....,
tu pom aku tao sbb nmpak ade org trbaring bwh lori,
tp xnmpak jelas cmne org tu,laki ke pompuan ke,
melayu ke, cine ke.. sbb dah tertutup dgn paper..
bg mangsa yg beragama islam.. 'innalillahhiwaiina ilahirojiunnn...'
xkn bley hidup lg klu dah dlm keadaan cmtu kn?
aku xlepak lame stu..sbb xsngggup..naseb bek ngn kete..
klu ngn moto..mmg xley bwk da..
ketar tgn kaki semua ade larr... arrr.. mintak sisih la dr kite kn..
aku pom klu time bwk laju2 ke.. atao kat tempat2
yg 'keras' sket..mulot xbrenti selawat.. itu je la petua aku..
huhu xnak citer ar lg.. ishk..

ok..citer psl pagi td plak.. hihi ntah demam ape pg ni xtao..
kol 5 pg dah bgn, xtao nk buat pe.. aku kejutkn seseorg tu..
mintak temankan aku pi jln2 di pagi yg bute..tp siap2 pakai tuk
g kerja trus ar.. tp sempat lg goreng nsik dlu tuk mak ayah..
hik hik dan port lepak [pantai teluk cempedak]
bes lepak tepi pntai pagi2.. sejukkkk..
tp xde angin larr...sejuk embun jek td.. huhuhu
naseb lew ctu ade mekdi 24hour gtu..trusss jek bekpes ctu aje,

heloo.. heluuu? enbadi kat dlm neh? aiyarkk.. tito koh?
kate mekdi 24jam.. adeshhhh :p

ahahaha 10minit lepas tu aku ngadap lew sarapan pg..
bismillah~

suasana tepian pantai Tc pukol 7lebey cmtu..

uishkk.. da naik mentari masa neh.. panas..

then kol 8lebey gtu trus ke opis..
masuk awal sket ri ni bley surf tenet pepagi yg bute..
tenet xwat hal lg time2 camneh.. huhuhu

dan lunch hr ni.. [ untuk org diet je okeh ]
murukku ngn kepek bawang.. nyum2..ni ngah mkn ar ni.. krukk krukk.. ermmm :p

eh, hepi depavali eyh geng2 sumer... dah mkn murukku lom?
:)


x-1:05 PM -
nano .
19 comments

lagi....

Monday, November 5, 2007


Ingt xlg n3 mggu lps yg aku kene sengat tuh?
hummm.. xtao nape mnginggalkn tambi cmni..
tp cm ok gak, ala2 tahi lalat dijari manisku..
ber ++ manis jek nmpak tu.. ekekkeke :p

dan hr ni.. aku demam lg..
sbb tu xde kedrat sgt nk g lawat umah korg2..
dgn tangan berlumuran minyak [ balm ]..
klu ikotkn mls dtg... tp duk umah pom buhsam,
dan penyebab aku demam .........................



[ sabtu petang - bru blk kije ]
setengah jam kejadian, bengkak skit jek.. biarkan je la,2jam kemudian, aikk? makin merebak? tp xsaket,biarkan je la..
mlm sabtu.. dah same besar ngn betis..
pagi ahad.. yeaaaaa lenganku dah membunting..
ekekekkek...dan hari ni..kerja aku di opis.. menyapu obat jek..
hik hik hik.. ni pom ehsan dr misslo :p [ tenkiu ]

ahahahaa..aku xtao ape slhku..
smpaikn persatuan2 penyengat sedunia ni xabes2
mnyerang aku dr mggu lepas lg.. huwaaaaaaa~
sorry xley citer pjg..xslesa hr ni..tgn berminyak2..
budak2 tecniction pom da bising hr ni 1 opis bawu obat..
balm jenis ape misslo bg kat aku ni..
kuat sgt baunye.. hik hiks..
tgn aku gataiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii giler2 hr ni..
ape punyek virus da penyengat ni tgglkn dlm tgn aku.
huh !

note : atas moto pom kene sengat daaa..
tp hr tu hanye 2titis air mate kua..
xsaket sgt kot :)


x-1:32 PM -
nano .
11 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • Membizi dengan jayanya..
  • Lunch ape hr ni eh?
  • Aku kan macik !!
  • : )
  • Na + No = NaNo
  • mangsa banjir..
  • Blajarla menipu kalau itu utk kebaikan ... :)
  • Auumm cak !!
  • Happy Chinese New year..
  • Jom g kemboja !

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.