<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Happy Chinese New year..

Friday, January 23, 2009

untuk yg menyambut je laa.. especially tuk misslo & bos, heheh
angpau ?? limao?? bile nk kasik neh?? huhu..

p/s : mungkin blog ini xberapdet hampir 2mggu.. rendu la kat korang.. huwaaa :(
slamat bercuti hor... daa~

update 4pm

*tengah gigih perabeskan 2balang kue yg misslo order.. peanut butter & short bread, sedap
gler wehhh !! tamo bwk blk umah, takot brebut ngn akak + abg.. hahah gler keji :p*

p/s : ehh.. asal aku beli katel jer, org kate nk kawen, asal cuti lame jer.. kate nk kawen.. grrrrr !!
aku cuti lame sbb bos raye lorrr.. & of course la staff die pun nak raye gak, haishh korg ni :p


x-10:46 AM -
nano .
29 comments

Jom g kemboja !

Thursday, January 22, 2009

xjauh mane pun kemboja ni, dlm kg aku jugak.. hahah, actly kat kg aku tuh siap de perkampungan kemboja lg.. punye le ramai puak2 derang menapak kat ctu.. ishk..

Sbenarnye bukan nk citer psl perkampungan derang tu, hihi.. nk citer psl org kemboja yg menyewa kat umah mak, [mak aku ni ske bg sewa umah2 die kat org kemboja, nape ntah?? die ckp org msia kite ni byr sewa asek tangguh2 je..tp bile org kemboja lmbat byr sewa..die ckp xpe..ksian derang keje xtetap..ek eleyy.. ] ehh lari topik lg..

2hr lepas, slh sorg penyewa tu brsalin, dlm teksi je ko ! xnyempat2 da smpai hosp.. seb bek slamat sume, so ptg smlm aku nkg jenguk la baby tu kan, dengan berlenggang kangkung ke rumah sewa yg ujung tu smbil tgn menjinjit beskut kering ngn limao 3biji [ape motip neh??] hhaha.. tu je yg ade.. xsempat nkg beli baju baby :)

Masuk2 umah tgk ade bara api dlm umah.. terkujat jap ko ! dah la umah papan, api tu betui2 tepi dinding die buat.. perghhh, silap2 hb, ilang pendapatan $250 sbulan mak aku tu kan.. hahha, rupe2nye die alas dgn zin bwh tu..pastu taruk pasir.. bru idupkan api.. hishh mcm2.. mak aku ckp.. dulu die bersalin buat gtu gak.. bersalai.. skrg xde da.. xsangka org kemboja ni ikot lg tradisi cmtu..

pastu tgk de slh sorg tu plak amek abu dr tempat bakar tu, tiup2 bg sejuk.. pastu sapu kat perot baby, apekah??? tanye die.. rupe2nye tuk bg tali pusat baby tu cpt tanggal & baby xsaket.. erkk?? 1st time tgk neh..

pastu tgk sorg lg duk pecahkan telur lak dlm bekas, tanye die nk buat pe.. die ckp tuk bg mkn si ibu tu la.. gile byk lada hitam tu ko.. pastu telur 5biji.. garam 1paket beso... ntah hape rase la ek?? pelik2 la derang ni.. huhu pas kacau adunan tu, die bakar lak.. atas dgn daun pisang.. err jd cmne aku xtao.. sbb proses bakar tu amek ms lame.. xtggu pun, tgk yg kacau2 tu pom aku cm geli jer.. tp derang ckp mende ni buat lauk tuk mkn dgn pisang/ nasi.. err?

dan ni lah babynyerrrrrrrrrr... comey glerr wehh ! org kemboja kan puteh2.. pink je tgk kulit baby neh, boy, yg besnye.. de lesung pipittttttttttttt.. ai laikkkkk !! hehe... petang ni nkg jenguk lg.. main2 ngn baby.. lalallalaa~ eh nk blk daa.. tata :)

p/s: ni last entry kot sblm bercuti.. aku cuti 9 hr yepp.. tuk sume2, slmat bercuti gak.. misiyuol~



x-4:49 PM -
nano .
18 comments

Toink toink...

Tuesday, January 20, 2009

Akhirnyaaaa... @senam satu lagi dr impian utk taun ni tercapai.. hoyeayy ~ @ayuk

*ampun kak liza, gmbar gugel je ni* :p

Acttly da lame aku cari set bilik yg di idam2kan neh.. tp asal tgk harga jer.. rase nk tercekik je.. kalau ade yg murah pom, jenis yg cikai2 jer..

dannnnnnnnn !!

kalau bolehh, aku nk cari katel/dressing table yg berkaki yg di perbuat drpd besi atau kayu yg utuh.. maklumlerrr.. umah aku tu kan tiap2 taun banjir, so klu dpt katel yg tggi2 neh, bleh gak nk humban pe2 je tas katel tu, dan sah2 katel tu tgelam pun xpe.. sbb kayu/besi kan? klu beli yg jenis chipboard tu.. mmg xdapek nk nolong ahh, kene air sket kembang trusss..
pusing2 1 kuantan, akhirnyeee.. @nggaya

taraaaaaa.. katel bertiang kayu + besi ! wlaupun patern die xbrape nk lawa sgt, hihi tp harga die not bad larrr.. yang penting ! TAK RISAU LAGI KLU TGELAM BANJIR ! @sombong ahahks..

Tp dressing table aku xamek.. giler hape, harga tuk dressing table saje da dkt 1k ?? puii !! bek aku beli cermin dinding kat giant yg 14hengget tu jer tampal kat dinding ek? maybe sbb kayu die jenis mahai kot? err.. ade x dressing table jenis besi ehh?? huhuhu...

kelebek2 katalog kat kedai tu, skali ternampak ni.. harga dlm 7ratus gtu, tp bg aku tetap mahai !

lawa ekk?? tao nape aku amek gmbar kaki die jer?? hummm.. drpd aku bazirkan 7ratus kat kedai tu tuk dressing table ni sajer.. bek aku kasik duit besi kat abg aku suruh buat senirik.. boley??? abg aku kan keje welding pagar/gate tu, boley je kan?? tp xtanye die lg.. harap2 bley la kot.. huhu@gatau

Ok weekend ni bley la g servey kain langsir tuk gantung kat tiang katel tu.. weeeeee @love

p/s: xde pun bercita2 nk kawen lg okeh.. jgn memandai2 nk buat speku senirik..grrr !!


x-2:02 PM -
nano .
27 comments

Puteh itu suci kan??


Sesuci aku.. errr, ye ker??? haha

@bidadari
tenxs mok tuk bayaran muke itu
tenxs yah, tuk bayaran bulan pertama,
tenxs abg zu ngn man yg menyusahkan diri melayan peel adekmu ini,
tenxs sayam tuk byran bulan pertama [err..xgtau die pom ayah da byrkan,, haha]

ailebiuol, muaxch !


x-9:10 AM -
nano .
36 comments

Aku Membizi

Friday, January 16, 2009

ksian kan tgk muke2 lembu ni? tp apekan daye.. ciken pun aku semelih, ko pun aku semelih nanti.. hehe @setan

Owhh motif taruk gmbar neh?? yes ! kerja sy skrg mencari lembu dgn harga serendah mungkin, dan kalau dpt kerbau pom bes jugak ! tp ade ke kerbau harga dlm $1,500?? kalau jumpe sile info sayep.. hahah

Okeh, kembali membizi dgn jayanya.. sekian @adil

p/s: apsal aku rase mcm dah jd ketua keluarga je skrg ni? semua bende aku kene uruskan?? konpiussssss.. @fikir


x-2:05 PM -
nano .
27 comments

Hujan jerr..sejukk !

Monday, January 12, 2009

Cakk !! haha... tuan blog ade la, cume bz sket dlm mggu ni,, tu yg nk apdet pom cam mls sket, sowey @ulatbuku tp alhamdulillah byk yg dah settle atas kerjasama ramai pihak yg baik ti lak nak mnolong.. syukran syukran @sembah

Owh yep.. jumaat lepas, lepas smayang isyak, pak ngah mghembuskan nafasnye yg terakhir...
al Fatihah ~ @bidadari

Memandangkan dah lame aku tak blk tganu, time2 cmni la bru ade pluang, hihi niat ke lain plak ekk?? jaatnyehh @waswas

Apa yg besnye balik kali ni, kuala terengganu skrg kan tgh meriah berkempen tuk pilihanraya yg tggl brape hr je ni .. bendera tepi2 jln toksah ckp laa.. dgn abg2 aku skali yg xtao pe2, join lepak kat markas pun dpt habuan, wahhh [50hengget 1mlm sape xnk kan?].. huhu, yg lg2 meriah bile part ekspo sane sni, kedai2 sume ade sales gler2, perghh mmg dasat ! malangnye time aku turun sane, poket tgh kempis, sadis @sigh

Tp sempat gak la rembat selai due yg berkenan, huhu.. rasenye skrg g mane2 je nmpak ramai sgt yg pakai tudung ikin tu ek, slame ni duk ushar2 mcm mahal je kan, alih2 boley kat sane ade jual dgn harga 10hengget???

Ni antara tudung 10hengget, tp klu nak tao, ni la yg plg mahal.. huhu yg akak aku rembat lg murah2, $7.90, $6.90, yg $2.50 pun ader.. giler, mane nk cekau tudung cmni dgn harga 2.50?? kat tmpat korg dpt?? hahha.. aku sauk selai jer, risau nk amek byk2, kan xterpakai mcm tudung syria tu.. mbazir je rase @senyum

Eh berbalik pd citer psl tganu, wahhh mmg hebat la kempen pilihanraya kali ni, sampaikan ayah aku pun sebuk dah nk balik duk tganu smula.. hahha, yg plg bes aku dgr, pasal pemberian laptop secara percume untuk stiap pelajar sekolah rendah.. @gila gler laaa.. tp untuk rakyat terengganu je yerr.. negeri2 lain jgn jeles, huhu.. siap nk tubuhkan kilang laptop lg tuhhh.. @duit pergghh !! projek juta2, byk gler royalti minyak negeri tu ek?? fiuu~ @siul

Apa pun kite tggu dan lihat je la nanti keputusan pilihanraya sabtu ni.. @topi


x-3:39 PM -
nano .
33 comments

50 - 50

Friday, January 9, 2009

Salam jumaat, wahhh warok sket hr ni, hihi @bidadari

Actly aku bru msuk opis ni.. [eh pg td dtg awai, tp kuar smula, ni bru msuk] smlm pun amik half day, setelah bertungkus lumus memikirkan.. berbincang dr hati ke hati [ceaaa ayat xbleh blah !] sampai xlena tedo, dgn desakan org2 skeliling, akhirnye aku tawakkal & redha je laa.. [wlaupun dlm hati tetap 50-50 keputusan tu] dan alhamdulillah dah settle semua tadi, yeay ! xyah pikir da..

Tapi !! wlaupun dah settle, aku tetap rase nk nangis.. huwaaaa~ @nangih kompom lepas ni da xley nk huha huha sopim yg merapu2 lg.. uhukk sedeyy @sedih dan semestinye nk sopim sandle pun stahun skali je la lepas ni, err ye ker?? humm nk tao psl pe, tggu mggu dpn k, stopla citer tu.. nexttt !!

Ahad lepas, siap buat agar2 cinta tu, ehh aku xmkn pun agar2 tu, ade lg 2ketol dlm peti, syg laa.. cmne ek?? nk simpan smpai keras ke?? atao nk buat perhiasan je dlm peti tu? huhuhu @sederhana
so, disebabkan xmkn agar2 tu, kene buat yg lain laa.. yg bley mkn, ngeh !
tepung beras + air + pewarna, jadikan doh

gentel2, ske ti la nk buat bentuk pe..memandangkan jari ni xberseni, gini la bentuk yg jdnye..


rebus dlm air gelegak.. toskan, rendam lam air.. biar die berenang2 lam tu
masak santan, gula melaka, buh gula sket, daun pandan, biji sagu,
pastu bru taruk segala yg kalerful td, siap !

err tp gmbar yg dah siap xsempat nk snap..licin ! ahhaha..
peberet nehh ! kenyal2 sdapp.. tp xtao la pe name die.. puteri mandi ke hape?? huhu

p/s: gile nk blk bru prasan entry ni duk lam draf, ishk.. slamat berhujung mggu, daaa~


x-1:36 PM -
nano .
36 comments

Percubaan pertama

Wednesday, January 7, 2009

Ingat lg x entry pasal agar agar cinte hr tu?? yg misslo dpt ms besdey die tu la... kiut gler kan?? huhu, tringin sgt2 nk buat, akhirnye ahad lepas tercapai gak impian tu, huhu @nggaya


tp xjumpe pewarna pepel la.. huwaaa xbess ! ade kaler merah, kuning & ijo jep.. huhu

skali imbas tgk cam pudim buah lak.. tp sbenarnye agar2 yerr, rumit gak, sbb nk kene masak agar2 2kali, memule nk buat agar2 kaler2, pastu dah sejuk potong dadu, pastu kene msk agar2 kosong tuk campur2kan agar2 dadu td, sejukkan, siap !

ok, bley da msukkan dlm list hantaran nanti, xpun desert time mkn beradap ke..lalalallaa~@ayuk


x-3:34 PM -
nano .
32 comments

I'm Back !

Tuesday, January 6, 2009

Hehe sowey haa, tuan tanah bercuti pjg kali ni, dari cuti akhir tahun, sambung cuti awal tahun [demam] sambung lg cuti banjir.. ahahks, sikit lg nak bersawang blog ni haa.. huhu..

Permulaan tahun bru 2009 ni diwarnai dgn kes yg syahdu sket, huhu tp alhamdulillah pengalaman yg dikutip tiap2 tahun mengajar erti bersiap sedia lebey awal, *ayat xley blah tuhh*

Pukul 5 pg mak dah kejut, mintak alihkan keta, pastu smbng tedo blk, sejukkk woo0o, dlm kol 8pg mak kejut lg, air da berebut2 nk msuk umah time tu.. hahha giler sewel kejap, bgn2 tedo tengah kepala weng2 tu trus angkat brg berat, kusi meja, sofa, rak tv sume berat2 woohhh.. berpinar sat biji mate @gila settle ruang tamu, berkejar g dapur lak, brg2 dlm kabinet ya rabbi punye bykk... pinggan beribu nk ngankat, patah kuku ai tao,, ekekeke

dapur yg slamat ditenggelamkan, .. huhu
ruang tamu bawah pom, hehe, ehh nmpak atas tu?? yerr.. umah aku cam 2 tingkat gtu kan,
haa yg atas tu slamat laa.. so brg2 sume bwk nek kat ruang tamu atas ni,

termsukla moto ni skali, cantek punye parking dpn pintu bilek, ahaks..
halaman rumah, yg berpayung tu akak aku, hehe ske sgt men air.. pejadahnye ntah sejuk2 tu,

jalan msuk ke umah, err xde nmpak jln da, sume air je..

mcm sungai pahang da rupenye, sbenarnye ni jln utama kg aku yep..
sebarang kenderaan tidak dibenarkan msuk da kecuali lori2 besar je..
klu msuk gak..alamatnye bertolak la kete tu ke bengkel, huhu
bangsal / stor / garaj kete yg sparuh tgelam..
nampak tu?? hehe abam2 bomba tengah 'ngusung' ayah aku, dgn kusi2 roda skali die angkat, mase ni dlm tengahari cmtu, ujan lebat gler, air makin naik, risao gak, so pindahkan la dlu ayah ngn mak kat 'rumah besar' [sekolah], hihi

Byk lg gmbar sbenarnye, tp cam mls lak nk upload, huhu.., nk crita psl basuh rumah pun mls, maunye x, main banjir ramai2, time basuh umah aku sorg2 jerr.. huwaaaaaaa @nangih elok jer abg aku pg2 ade tournament futsal, akak aku lak demam.. penjahat tol korg ni taoo dera aku sorg2, uhukk,, tp xpe.. dah warning awal2 kat mak, dpt duit sumbangan banjir sat gi.. jgn sape2 usikk eaa.. grrr !!

p/s: $500 mcm2 brg bley sopim tuh.. ekekke @nari


x-9:18 AM -
nano .
38 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • Membizi dengan jayanya..
  • Lunch ape hr ni eh?
  • Aku kan macik !!
  • : )
  • Na + No = NaNo
  • mangsa banjir..
  • Blajarla menipu kalau itu utk kebaikan ... :)
  • Auumm cak !!
  • Happy Chinese New year..
  • Jom g kemboja !

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.