<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Result PMR kuar hr ni

Tuesday, December 30, 2008

KOrang2 ni xbercuti pjg ke erk? aku msuk2 kerja je hr ni, tgk2 byk giler entry korg2 yg terlepas, adui.. nk kene amek mase tuk khatamkan sume nehh.. huhuhu..

Nak upload gmbar pun teramat la selow kiler tenet hr ni.. sampaikan tatao nak merepek pe da hr ni, huwaaa~

Beratnye rase nk dtg kerja hr ni, esok keje, luse cuti lak, jumaat kerja, pastu cuti lg.. grrrr....

apdet 11.18am

cabut kuar jap td g sekolah angah[ank buah], hehe mati laaa.. aku target die dpt 5a je.. tp skali terlebey daa.. huwaaaaa terbang la gaji aku sat g..@nangih jgn die mintak kasot yg die idam2 kan tu daa.. @tumbuk *tengah pikir2 nk kasik adiah pe ni*

7A 2B, tahniah ngah @tepuktangan


x-10:01 AM -
nano .
32 comments

Kedai Mok sayep..

Tuesday, December 23, 2008

lai lai, sape2 nk turun kuantan, jgn lupe singgah kat kedai my mom yekk.. ekekeek.. [wak lolok jerrr] tipu je laaa.. ntah sape2 je, tp sbb name tokey kedai ni mokna, [maksudnye mak kepada na la kan?? aku la tu, huhuhu ]

Kedai ni area tg lumpur, utk2 org ktn, dah kenal sgt la kedai ni kot? tg lumpur kan sinonim dgn ikan bakar & kopok lekor.. giler ramai org ekk?? rombongan cik kiah dr mane la ni dtg serbu, ishk.. smpaikan aku nk beli kopok 2hengget pun kene tggu 20min [lame gak tuuuu] huhu,

kopok sagu, aku ske kopok ni, dapppp.. tayah rebus2, gente2 trus lempar lam kuali,
kopok gete yg rebus ni pom wajib gak la beli, tp bab mggoreng, serah kat mak,
serik owhh kene minyak panas hr tu, huwaaa, :(
tp silap aku gak, potong kopok xbelah kat tengah, haishhh..


p/s : video tu taley upload lg, sabar horr.. [ alasan je tu, agaggagaga actly, td aku bukak bru prasan, mlm td ngh rec, kai baju sepsi plak, dgn ***less nyerr. aiyoosss, apekah nk bg org tgk video gtu??] ok ok mlm ni try rec lg 1 video okeh, ] ngeh ! @gatau


x-2:59 PM -
nano .
36 comments

kepada yg berminat..


Untuk yg berminat nak blajar buat bakul dr paper tu, kasik email ehh, nanti sy mailkan gmbar step by step termasuk video.. nak publish kat blog cam malu jerr.. huhuhu skian time kasehh, @ayuk
Owhh yer.. hr ni b'day mailalim, @love izza embam, hihi

tayam,
epi 22nd b'day, smoga pjg umur, makin cun n selim lg pipi pasni..
errrr.. apsal nmpak aku pun tembam?? grrr..


x-9:24 AM -
nano .
23 comments

Histeria

Monday, December 22, 2008

‘Histeria’ adalah sebuah kisah seram yang berlaku di salah sebuah kolej swasta. Tujuh orang pelajar nakal (Alissa, Tini, Malini, Murni, Maryam, Jenny, dan Kerek) yang menamakan kumpulan mereka sebagai ‘Pink Flamingo’, berpura-pura terkena histeria, hingga terpaksa dipanggil bomoh untuk memulihkan mereka.

Namun tindakan mereka itu mengundang masalah lain apabila mereka bertujuh dikenakan denda, membersihkan kawasan kolej selama seminggu ketika cuti semester. Mereka ditempatkan di satu dorm yang kelihatan menyeramkan. Terdapat seorang pelajar baru (Zeta) menyertai mereka. Sebelum Zeta diterima menjadi ahli Pink Flamingo, beliau perlu diuji, iaitu bermalam di sebuah makmal berhantu. Tujuh pelajar lain cuba menakut nakutkan Zeta.

Namun kejadian menakutkan benar-benar berlaku apabila pelbagai perkara misteri dialami oleh mereka semua. Ianya bermula selepas Jenny mengambil “sesuatu” yang bukan miliknya. Jenny telah mengekori tukang kebun sekolah menanam sesuatu di bawah sebatang pokok pelik. Tanpa dapat menghidu bahaya yang bakal menimpa mereka semua, Jenny kemudiannya menggali tanah tersebut lalu mengambil barang yang terdiri daripada sehelai kain kuning, tulang, rambut dan serbuk darah.

Keadaan bertambah celaru dan mengerikan apabila seorang demi seorang daripada mereka dibunuh kejam oleh satu lembaga yang berkeliaran di kawasan kolej tersebut. Ada yang mati ditusuk gunting, ada pula digantung di tiang bendera, dicekik leher dan sebagainya. Yang terselamat hanyalah Murni.

Knape??? pi la tgk senirik. hahha giler seram wehhh citer nehh, betui ke wujud jembalang tu ek?? dgn gigi tajam2, time serang org, menyembur2 darah kuar, gile ngeri ahh, seram ok ! tp time part darah sembur2 tu xley blah ar, nmpak darah kaler maroon cam sos satay ikan jerr.. alaaa, xreal laa plak tang tu.. huhuhu

errrr... @mata cam takot je aku nk upload gambar ni,

tp.. ai pom kai baju marron kuah satay ikan smlm, lalallalalaa~ :p

p/s : kasik 4 bintam sudaaa..


x-10:16 AM -
nano .
29 comments

potpuri

Friday, December 19, 2008

Antara slh 1 dr door gift yg akan taruk lam paper beg nanti, potpuri.. ekceli aku ngn mak xbrape berkenan sgt nk kasik potpuri bagai neh.. mcm pesen lame je.. hahah, tp dah tuan punye majlis [abg] nak kan mende ni, layan kan je la, majlis die, duit die.. ske ti die ar.. huhuhu

segala rempah ratus untuk menghasilkan potpuri tu..

siap ! simple je.. hihi tp smlm saje je test buat sketoi due, nk tgk ok ke x, memandangkan mende alah ni berbau, so kene la buat last2 minit, 2mggu sblm majlis ke, xle hilang bau tu nanti mase kasik kat org.. hihi .. k settle bab ni, skrg kene tungkus lumus wat bakul telur lak.. waaaaa ngadap paper lagiiii @damn


x-10:50 AM -
nano .
26 comments

Agar agar cinta..

Thursday, December 18, 2008


penah tgk tak agar2 cmni??? cantek kilerrrr okehhh !! @love

ekceli kelmarin besdey misslo, patu de membe die kasik pezen ni, giler ahh, comey sgt rasenye, nk makan pun sayang je, tp aku amek gak ar 2ketui nk rase, huhuhu .. dappp ! tgk pun dah tao cmne nk buat kan?? klu yg xtao, meh nk gtao, hihi

memule buat agar2 santan, buat la mcm2 kaler, sejukkan, pastu potong dadu kecik2, pastu buat agar2 kosong plak, buh lam acuan, pastu buh agar2 yg dadu td, sejukkan.. siap ! hihi.. yg penting, acuan agar2 kosong tu mesti la menarik mcm luv2 cmni ker..bru la nmpak sweet jerr, hihi jum2 try@ayuk

p/s: dah terpikir nk buat desert ni time mkn beradap abg aku kawen anti.. hihi


x-9:26 AM -
nano .
28 comments

taraaaa~

Wednesday, December 17, 2008

Siap daa ~ @nggayaekceli hantaran dr abg aku tuk bakal bini die nanti 9 dulang.. tp aku buat bakul 5 je.. sebab kek, sireh junjung, wang hantaran ngn cincin xkan nk taruk lam bakul gak eh? hihihi..

4biji aku buat bakul de tangkal, sbiji yg plg besar tu aku taruk pemegang kiri kanan coz yg besar skali tu nk taruk hbeg ngn kasut, klu taruk tangkal atas tu cm susah lak nanti.. yg 4 biji lg tu, nk taruk kain pasang, buah, mekap & ceklat. @love

Nampak cam srabut sket ehh.. ye laa.. sbb nmpak kelerful sgt, dah name pun gune paper, mane de paper gune dakwat itam putih je, mesti la ade gmbar2 gak, tu yg kalerful je nmpak.. tp xpe, ni x siap lg.. tggu panas terik sok2, baru sapu shelek [betui ke eja neh?].. dah siap nanti seyes nmpak cam bakul rotan real punyeee.. @gatauxcaye cube la.. hihi

Err.. cara2 nk buat ni, senang sgt2, tp cmne ehh nk tunjuk, cam kene demo depan2 je.. sape nk laja, mai ar ktn, ekekkeke... xpe nanti try amek gmbar step by step dlu ehhh.. tgguuuu~


x-10:36 AM -
nano .
27 comments

Kene heret..

Monday, December 15, 2008

Sambung citer smlm.. hihi balek je dr jogging tu, abg yg sorg lg call mintak dtg kat dia.. ekceli, dr tengahari tu da abg aku ni kua ngn tunang die, & sebagai adek yg menurut perintah, xckp byk la, laju je trus ke tempat die tggu tu.. rupe2nye, die nk ajak aku teman beli brg2 kawen die daaa.. coz mase bincang2 ngn family hari tu, aku yg buat list nk beli hape, nk buat pe, tup2 bile nk cari brg, nak cari aku jugak suruh pilih, hihi tp no hal la kan.. aku sukerrr jer~ @nggaya

Memule pi cari brg2 tuk kenduri dulu, ushar bunge telur, brg2 tuk door gift & tuala.

Kalu tgk betui2 ek, dkt rak yg derang taruk munge telur manyak2 ni, tetibe de beskut tiger lak kat bawah tu, bakpe gtu ekk?? pelik jap aku, huhuhu.. tp lantak la, janji jumpe ape yg nak.

Plan asal nk buat tema maroon kan.. tp time g cari brg2, ade yg kaler merah cantek, ade yg kaler maroon pun cantek, aduyaii.. alih2 amek 2-2 kaler.. hahahah so skrg, tema yg kiteorg pilih, combine MAROON MERAH la yer.. lantak la nmpak buruk pun, bukan aku yg nk kawen, kikiki..

[ bunge telur yg sgt murah tp cantek, bekas cincen, tuala & sapu tgn, potpuri & brg2 hiasan tuk bakul hantaran ]

Dah settle brg2 kat ctu, kiteorg g ECMall lak cari brg2 tuk hantaran, & dpt la cekup h/bag, kasut, perfium, & wallet+ belt .. [maaf tiada gmbar utk brg2 ini, huhu] smpai dah berkerut muke aku boring ngekor derang sane sni, bru la abg aku ajak g mkn, huhuhu.. tp time kiteorg nkg mkn tu, da dekat kol 10mlm daa.. @gatau [kat sni mane2 mall kol 10 da tutup yerr] bayangkan tengah lapar giler2, pastu kene makan laju2 plak tu.. sgt tak sioman okehhh.. grrr..

awat muke sgt molat je nehhh !! grrrr...

Acara makan laju2.. giler ! smpaikan aku amek gmbar, sorg pun xpndang, ciss ! balek umah da dkt kol 12, masing2 trus terbungkam.. cume aku jer, hihi biasela, klu xsentuh paper dlu, rase cam xlena je tedo mlm tu.. ngeh !
Eh, bakul tuk hantaran da siap yep, lalallalaa~ @nggayatp siap anyam je la... nk cat kene tggu panas bebetui la, skrg ni mendung jee ~ sok la eh tempek bakul tu kat sni.. hihi tgguuu~


x-1:47 PM -
nano .
23 comments

Cakkk !!

Friday, December 12, 2008

i'm back ! hahha... ampunnnn haa, lame sgt x apdet, smpaikan tatao cmne nk apdet ni, ngee~ @sengihnampakgigi

Actly, smggu 2 ni agak free sket kot kat opis ni coz 'org2 itu' tade kat mesia, yeay ! so bley la hari2 apdet & rajen jenguk blog korang, smbil2 tu bley gulung paper skali kat dpn pc ni.. [nakkk jugak gulung paper tuuu] ahahks @sederhana

Mandangkan xtvt harian aku duk tecongok ngadap paper je.. skali skale nk gak kua tgk langit smbil2 kuakan peluh yekk... hihi, so sabtu lepas ley terkeluar idea nk g jogging, ajak SIL, tp ngn abg, ngn ank2 die skali nk join, ok la tu..meriah sket kan, hihi
.: aku , abg & sil :.

Sblm joging de warm up dlu yerr.. klu aku g sorg men belasah je trus g lari.. tp kli ni terbawak sarjan bersara, so mendengar arahan laa.. hihi kan xpsl2 kaki krem bising lak org tue tu @ulatbukutp hr sabtu tu mendung sket, dpt round 2x je tasek tu.. xpuas tinye psl, ahad pegi lg.. ceaaa.. mementang hr sabtu blk jogging trus timbang, nmpak jarum ke kiri sket, trus rase nkg hari2, haha @nari gatai !
ape motip aku bgambar cekak pinggang neh??
klu dah mcm pembaris tu.. pembaris la gak eh, wuuu~@nangis

Blk dr jog ptg smlm, kejar2 ke tempat lain lak.. tp mandangkan entry ni cm pjg sgt da, esok la cont... hihi... k, mase utk menggulung ! chiow~


x-10:01 AM -
nano .
32 comments

grrr...

Wednesday, December 3, 2008

Ewah ewah ewahhh.. mementang aku nk cuti pjg sket, mandai2 je buat speku senirik eyhh.. haiipp !! sape yg kawen sbenarnye neh?? grrr...!!!

Actly, mmg aku bz betol skrg, sorry ekk.. bukan saje tamo msuk blog..
psl nk kawen tu, aku xde dlm senarai lg la, hihi tp abg aku ade la, engat yg yg tunang bulan 5 hr tu?? dat y la skrg aku da start bz buat bakul telur ngn brg2 hantaran dia, dah la bakul hantaran pun aku anyam senirik, bakul telur tuk tetamu pun buat senirik yekkk.. *saving kilerrrr kan??*

so keje aku skrg, hari2 ngadap mende tu laa..gulung2 paper, hihi smpaikan nk msuk blog pun tatao nk cite psl ape da.. nampak paper je mane2, ngeh !

rangka bakul utk hantaran xsiap agi
bekas telur yg da siap cat, hihi

bakul telur tu bajet nk buat dlm 1k, bakul hantaran dlm 10biji..
tp xtao la mampu siapkan dak.. xpe la..slow2 la ehh.. nk mggulung paper pun berjam.. aduiiyaii penat sangap ! xcaye meh la dtg umah, tlg aku, hihi..

k la..xley lame ni,,, nk jenguk blog korg pun cm xsempat da, nk kene kua lak.. daaa~

muke org xcukup tedo,mlm2 duk mggulung paper, hihi


x-2:47 PM -
nano .
48 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • Membizi dengan jayanya..
  • Lunch ape hr ni eh?
  • Aku kan macik !!
  • : )
  • Na + No = NaNo
  • mangsa banjir..
  • Blajarla menipu kalau itu utk kebaikan ... :)
  • Auumm cak !!
  • Happy Chinese New year..
  • Jom g kemboja !

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.