<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
omeynyeeerrr...

Friday, October 31, 2008

wowo... mlm td dpt meses dr mai kazen, die da slamat bersalin, dpt baby gurl woo.. [3.07kg] tp nk nggu mak blk dr surau.. dlm kol 10 lebey gak bru dpt g sane.. huhu seb bek spital private, klu gomennye, jgn harap le bley masuk tengah2 mlm cmtu.. huhu
berjalan pun selow2 je time masuk kwsn ni, sbb time ni ramai da tedo.. pelan pelan pijak lantai tamo bg bunyik kasut.. [kasut mak la yg bising, tuk tak tuk takk bunyi terompah die tu.. ishk..]

tp smpai je bilik, kazen ngn somi die je ade, baby lam bilik lain.. adeshh frustnyeeehh, bru engat nk pelok gomol2 baby.. grrr.. tp kazen ckp klu nk tgk, kene g bilik yg derang taruk baby ramai2 tu.. itu pun xley pegang gak.. kene tgk dr luar je.. dr dinding kace tu.. ishkk tensen jah !
aku suruh misi tu kejutkan baby, haha nk tgk mate die bolat ke x.. sbb mata mummy die sgt boooOOOlatt.. huhu tp xdapek.. sgt la lena die tedo.. grrr..
alalallaaaa omeynyerrr ~
tgk bibir die.. cm kai lipgloss kan? hihi gerammm... esok da ley kuar, yeay yeay, nk gomol2
:clap:


x-1:49 PM -
nano .
35 comments

ketip tak?

Thursday, October 30, 2008

hehe engat x hr tu aku pernah citer org org kat opis ni ade buat bakul guna paper tuk mengisi masa boring derang kat sni kan?? hoho astu misslo suruh aku buat jugak.. tp x koser yerrr.. xpandai.. hehe.. tp ntah nape tetibe kat umah aku trase nk cube buat gak.. dan dlm mase brape hr.. dah siapppp !! sempat la org dtg mase open house hr tu merase mkn kueh raye dlm balang yg ditaruk lam bakul spesel neh.. ngeh ngeh.. comey x comey x? siap taruk riben2 lg tuu.. huhu xsangka eyhh.. de bakat seni gak tgn aku neh.. agagaggaa.. wek !

tu je la nk citer hr ni.. ok chiow~



x-5:17 PM -
nano .
32 comments

Penutup Syawal

Wednesday, October 29, 2008

Waaa.. sayep sgt bizi berlakon bizi hr nehh.. [ errr paham x pe aku merepek ni? huhu ]

Owhh memandangkan hr ni last raya.. bru berkesempatan nk citer pasal open house umah aku hr tu.. hihi alerr buat makan sket2 je, panggil member2 ngn bos dtg @hensem

Mlm sblm majlis ni, aku tedo kol 3 pg yepp... bukan stakat bz sediakan bhn2 tuk msk, tp juge bz mnjait manik kat baju.. bak kate nono 'segamat johor sungguh' hoh??? bukan smangat 46 ke no?? grr.. pepagi buta lak dah mangun, xnyempat nk basuh muke pe sume, dgn baju2 tedo berkejar g pasar cari santan.. cayalah ! korang bley wat gtu?? mesti xbley kan? hihi tp jgn riso.. mknn yg aku sediakan sumenye halalal toyyibah eyhh.. xcayo mai la rase..

Ada nasi dagang, soto, ns impit, kuah kacang, rendang ayam, puding, agar2 santan, kek batek.. bla bla bla blaa.. [ tu je lerrrr...mcm la byk sgt msk, huhu ] eyhh air sangkuik pom ado.. xkan nk bg tetamu tercekik kan.. huhu @minum [ tetibe kuar icon air kopi ni nape?? ishk ]

oowhh x lupe juge, menu spesel hri tu,last minit idea neh mai, ayam & kerang bakar.. waaaaa @lapar

Majlis start kol 11, tetamu terawai aku jemput, op cos la my big bossss.. hihi saje suruh die dtg awai, lewat2 kang srabut ngn ramai owg.. so.. bile dah dtg awai tu, xla malu sgt nk menambah byk kali kan?? bos kan skeeeeeeee nasi dagang.. huhuhu pastu cik nono de dtg ngn buati pengarang jantung pisam die, astu de g member2 sketoi due dtg, astu yg amainye geng2 abang la.. smpai penuh umah.. de gak yg bwk anak buas cam mende, abes gelas cawan frame gambar dan bagai2 lg yg musnah hr tu, ayam mak pun turut menjadi mangsa korban hr tu.. [kene penyek ngn kete sape ntah] perghh.. di harap.. man [abg] sile blacklist name member die yg de ank yg sorg itu.. hihi jaatnyeh aku @mata lalalalalaaa..

tp pada tetamu yg dtg lepak lelame dan yg aku pakse mkn n mkn n mkn tu, don wori eyh, anda x di blacklist.. sayep sookaaa.. @sederhana lepak smpai nguap lapan puloh kali berjemaah kan... bessss~ hihihi, & sume yg terhidang tu ngam2 licin petang tu jugak... alhamdulillah, konyam sgt tuan umah.. errr [ yep.. sayep pantang tgk org mkn, sayep pom mkn same.. tp muskil, awat timbang, turun 1kg plak?? konpiussssss... ]

hoho sekian tuk laporan OH hr tu.. daaa~


x-4:05 PM -
nano .
31 comments

Rombongan cik na ke kebun salok..

Tuesday, October 28, 2008

ceaaa... rombongan la sgt.. hihi

Actly pg smlm tengah lepak2 pas bekpes, tetibe ayah bersungut lame dah x g jenguk adek die kat tganu tu.. fyi, adek ayah aku ni dah 3taun saket terlantar..saket pa, xtau.. raya hr tu ayah aku xsempat jenguk.. die terkilan la.. kebetulan sume ade kat umah smlm, so ayah ajak sume ank2 die ikot same la pergi.. memule masing2 cam berat hati je nk g, tp bile ayah ckp nk kuarkan duet tuk minyak.. hoho masing2 trus bersiap.. hhihi sowey ler yah, ujung2 bulan ni.. faham2 ler, huhu @jelir

Smpai sane dah petang gtu, jenguk pacik, lepak2 mkn kopok ngn keledek rebus panas2.. pergh mabeles, hihi pastu ms aku msuk dapur, terjumpe buah salak atas sink.. uits.. xcited toksah ckp, buah peberet tuuuu.. pastu macik ckp memang tengah musim salak berbuah skunk, bru smlm anak die kutip.. tp kalu nak lagi, bley g kutip senirik.. hoho dgr je die ckp gtu.. ape lg, zasssssssss~

cakk !!! hihi pakse ank buah ikot same kutip buah, sbb org len sume tamo turun, takot pacat kononnnn.. cit ! padahal takot nyamuk.. huh ! mmg byk giler nyamuk yeaa.. pacat pun ade la 8 guni.. tp aku pedulik hape kan, aku kan ske derma darah, errr @mata

Pastu kan.. belek2 byk2 pokok, tup2 terjumpe neh.. rezeki rezeki.. org laen xjumpe pun macik aku tu ckp.. hahaha.. berbaloi la darah aku hilang 5liter sedekah kat pacat ngn segerombolan nyamuk2 kat dlm sane.. sbb aku dpt ini, @raya

tadaaaaaaa~ buah salak gergasi ni yepp.. tengok tu.. besar tapak tgn tuuu.. kalu saiz ory die.. biase2 je.. hoho 8 biji dpt yg besar2 cmni, cayalah, tp siap warning awai2 kat org len, buah ni hanye untuk aku ngn ank buah tu je.. org laen mkn yg kecit2 je ehhh.. sape ngade tamo ikot g kutip same kan?? meraseje la korg mkn yg kecit2.. huhu.. yg besnyeeeee.. sume ni salak madu yooo.. pergghhh, hr ni pun siap bwk bekal buah salak.. tuk cuci molot pas lunch jap g..

ehh?? kol 2 lom lunch?? arrr..jap2 nk g tapau, zasssss~


x-2:18 PM -
nano .
37 comments

Selamat bercuti..

Thursday, October 23, 2008

Uuuuurrkkhh~ alhamdulillah..kenyam @siul ni menu wajib tiap2 mggu, hihi.. nmpak x udang yg melimpah ruah tu?? pastu smbal cili potong kat atas tu.. stambum ! pergghhhh.. mabelesssssss wa ckp luu.. ~ *sambil kipas2 mulot kepedasannn* hiks

Eh korg de terompah kayu dak?? hihi bes kan pakai.. slese jeeeeee... harga pun cekik drh slesaaa kan? huhu.. tp yg xbesnye kai terompah ni, kalau tersepak batu ke terkena bende2 keras ke... mmg xda harapan la nk g hantar repair kat kedai kasut pastu, x kan dilayannnn... wuwu sedeynyee.. tp nk wat cmne kan, sape suwuh beli yg jenis cmni.. ishk.. dah tu nk wat cmne eyh?? any idea?? ke belasah je la pakai.. bukan org jalan tgk kaki kite ekk?? errr @mata

" kesian terompah aku.. sumbing kene sepak batu, huhu "

Yeay esok dah start cuti.. bg rakyat2 pahang je la.. esok kan besdey bapak sdare ai.. hihihi, eyh jap, hari keputeraan tu besdey ke?? ahhh lantak la.. janji bley cuti.. huhu @sederhana so start sok, luse, tulat, sampai tubeng la.. slase kite jumpe lg ekk.. ceaaa~ sblm tu, nk war war kan pada penduduk daerah kuantan/pahang dan yg dekat2 ni leww.. di alu alukan kedatangan anda ke rumah nano petang ahad ni yer.. seyes ni, rasenye sume ade nom aku kan, pe2 hal nanti aku meses smule.. ok daaa~


x-3:09 PM -
nano .
55 comments

Dan pemenangnyeeeeee...

Wednesday, October 22, 2008

yillekkkk !! @rajuk

yapedaaaa.. sorg pun xde yg betui, main main ar korg ni? grrrrr... @ketuk org nk kasik adiah pun tamo, hish ! ade la yg betui teke sape tu, tp syarat2nye kene betui2 3soalan tu kan?? huhu so xdapek la.. len kali cube lg eh.,. huhu

meh la nk kasik jawapan..

1. me @senyumkenyit hehe cmne korg ley kenai mate aku?? ishkk

2. masukkan kekabu lam mantal laaaaa.. yapedaaa

3. of course la kene tutup idung cmtu, gilo pe men kekabu xtutup idung?? maunye 4hr 4 mlm xhenti2 bersin kannnn.. itu pun de gak sket2 bersin.. gile gatai tui kekabu ni nk men2 terbang kat idung aku..dah tutup dah tu.. grrrr~

Nah ! siap mantal, @sengihnampakgigi hihi... ade besar, ade kecik mantal tu, x ikot saiz pun, aku potong kain ikot ske tgn ni je.. pastu jait [sbb tu aku bg klu, mesin jait misslo, ishk ] actly, blkg umah aku de pokok kekabu tao, time musim die je, toksah ckp la..melambak2 kekabu tu luruh, so.. keje ayah aku, proses buang biji, pastu jemur bg kembang, pastu berebut2 org buat tempahan nk mantal kekabu, tp sorryyyy.. xlayan, klu nk kekabu je bley, hihi..

Dpt buat 10 biji je, sbb byk kekabu org beli, ni yg saki baki kekabu yg x elok.. baru la tuan umah dpt buat mantal.. huhu bes wooo tedo ngn mantal kekabu.. lembuttttt je.. mmg lena la tedo, fiuuuu~ @ngantuk tetibe ngntuk bile tgk mantal ni, asal ntah... zz Zz zz~


x-10:56 AM -
nano .
39 comments

Jeng Jeng jeng...

Tuesday, October 21, 2008

Atas permintaan cik kak zhoe wynz, nah.. praduan ni juge terbuke tuk sume2 lah, mai2 cube naseb, ekekke..

sile teke... @ulatbuku


1. sapa neh??
2. ape sbenarnye yg nak dilakukan??
3. dan nyatakan knape die nyorok di sebalik koler baju tedo tu??

jeng jeng jeng..

syarat2 praduan neh, haruslah ke3-3 jawapan itu betui sama skali, dan menepati piawaian jawapan si tuan blog, ngeee @sengihnampakgigi

owhhh ok2, aku dengan bermurah hatinye, kasik can la kat korg.. nah, siap sebagai klunye..

bersangkut paut dgn mesin jait misslo..

iklan jap.
[ohh misslo, sayep xpulang lg mesin jait ni, sowey.. byk mende lg nk jait, projek cadar tampal2 kite tu tangguh dulu okeh, ngeee...]
iklan tamat.

oowhh yerr.. apekah jawapannyeeerrr....???? @siul

hadiah misteri menanti andaaaa~

sile perah otak yep.. daa~

p/s: entry auto publish, coz hr ni aku xde kat opis, bz bersama abang abang bomba, tetetetteeeee :p


x-9:00 AM -
nano .
36 comments

Sumbak.

Monday, October 20, 2008

Sayep sumbak parok hr neh, adedeiii~ @gila *sape xfaham, duk diam2 suda..*

WeekN bebaru ni cam korg2 gak, open house sane sni, makan bertambah2 xhengat, balek umah trus timbang berat, pengsan 2minit tgk berat nek 2kg, @sakitpastu bersiap2 g open house lg, hahah gilerr.. gmbar mknn yg lazat2 tamo tempek arr, sbb aku dah start pose hr ni, kan terliur lak, hihi ujung2 syawal bru nk insap ekk.. @mata

Mggu lepas de smpai 2 parcel kat umah, yeay yeay @nari~

1 dr anc, tenxs kak khai @bunga

Tengok kak khai pakai tudung syria ni ala ala comey je.. dah lame nk beli asek abes stok, akhirnye, dpt gak, @bidadarimemule dpt tuh, xcited giler nk pakai, tp xpandai.. smpai nk tercekik2 kes tersilap kai ank tudung tu, huhuhu, dah ar cam bolat je muke,.. ishk.. serba xkene,, tp lelame test cabut pakai cabut pakai byk2 kali, akhirnyeeeeeeeee..

berjaya gak kai tudung syria dgn jayanyee.. cam kak khai, *wink* @senyumkenyit sape berkenan, sile g beli kat sane ehh.. owhh model gedik

Parcel ke2 lak dr princess N tenxs yunk ! @bunga

Kes praduan ngomen2 kat blog die hr tu, kikiki... dpt sandle kiut black n white siap de wangian lg lam tu, hehe,, tp sandle ni xley nk gayakan ehh.. kaki owg itam ar.. sowey.. teeeteteee... ok pasni sile wat byk2 lg praduan ekk.. nk adiah agi @sengihnampakgigi

sekian time kaseh. @hensem


x-11:10 AM -
nano .
41 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • Membizi dengan jayanya..
  • Lunch ape hr ni eh?
  • Aku kan macik !!
  • : )
  • Na + No = NaNo
  • mangsa banjir..
  • Blajarla menipu kalau itu utk kebaikan ... :)
  • Auumm cak !!
  • Happy Chinese New year..
  • Jom g kemboja !

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.