<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Majlis Pernikahan..

Saturday, June 28, 2008

Maka, sah la suzie menjadi bini org smlm.. hoho.. sweeeeeeeetttt v7
Jom kiter layan sket gmbar yg ado..

Mas kawen dekat Pahang hanye $22.50 saje yep.. v7huhu sket jep

ehemm.. v7

zoom sket.. wo0ooh ! sgt molat muke ko suzie ! v7

itu je la gmbar yg ade yep.. coz time nikah aku duk blkg suzie,
so xley nk snap gmbar die, uhukk..

ingat lagi mende ni?? yg slame ni aku bertungkus lumus melipat2 kertas tu.. ha ni lah !
Selesai majlis mlm td, kiteorg pakat2 pack brg2 yg nk msukkn lam paper bag,
bapok la banyoknyehh..tedo kol bape ntah mlm td.. ahdoii penat, seb bek aku kerja pg ni..
wlaupun dtg opis 2jam jek, tp janji aku terlepas dr kene kupas bawang.. hihihi v7
eyh ok la.. majlis tuk hr ni nanti aku tunjuk lak senin ni yep.. nk balek daaa...

p/s: suzie ni kazen sayep yep.. v7 kan ade lak yg konpius sape kawen..


x-9:22 AM -
nano .
24 comments

oo0oo haiyooo !!

Thursday, June 26, 2008

sori korg~ bukan malas apdet blog, tp bahu sbelah kanan saket ,,, bencinyehhhh..
nk jenguk blog2 korg pun cm lenguh jekk.. huwaaaaaaa v7
ni pun mnaip tgn kanan , tgn kiri ramas bahu knn.. sakett.. wuwuuu..
ni gara2 kes cat umah.. cat dinding ok lg, cat shiling.. (betui ke eja ni?)
payah hoorr.. nk kene dongak ke atas, tp spatutnye leher saket, ni bahu,, pelik.

ok2.. psl kes 'dipakse kawen' v7tu.. cm nk tergelak jep bace komen2 korg.. hihi..
betui la.. memang aku kene pakse kawen.. tp bukan cam citer dolu dolu tuu...
isu ni tumbul bile abg aku yg bertunang baru2 ni.. bile dah bertunang..
sebuk la nk kawen plak eyhh.. v7memandangkan lepas ni hanya tggl aku sorg lg xkawen..
maka ramaila mulot2 tempayan meng war warkan cadangan yg aku nyampas neh..
derang suruh aku lansungkan skali ngn majlis abg aku nanti, boley gtu??
aku dah ar xready ape2 lg.. nk jadi bini org??
ohh nano!!! v7ai mude lagi yuuuuuuuuuu~
sbenarnye aku ngah buat cek list ni.. kebaikan & keburukan buat majlis skali..
mohon pendapatan pendapat korang2 sume ok.. tenkiu ailebiu..
xlarat nk mnaip daa.. bye

p/s: mlm ni kene kikis cat yg menitis kat lantai, pastu basuh umah lak.. aiyosss ! *pengsan lg mlm ni*


x-4:56 PM -
nano .
29 comments

Dipaksa kawen ??

Wednesday, June 25, 2008

humm.. xtao nk ckp pe.. v7

p/s : aku kusut + penat ngecat umah mlm td.. penattttttttttt !!!!
aku nk brehat sehari, due, tige, pat, lime, nam hari dlu ehhh.. zZZzz~



x-10:34 AM -
nano .
23 comments

Akan menyusul..

Saturday, June 21, 2008

Skunk aku amat bizi dgn pojek terbaru .. "pojek melipat lipat ketas" hihi..

paper bag ni mmg tempah print ajo, murah sket katenye..
tempah kat kL lak tu, cm kat kuantan ni tade company yg print print gtu yek.. oppss~
so bile dah smpai stoknye, kazen kazenyeh diseru agar dtg menolong..
1500pcs.. larat kah??? insyaAllah aku menolong yg termampu je :)

smggu je lg, tp baru hr ni aku g tempah baju, boley gtu? hui huii~


x-11:48 AM -
nano .
28 comments

Mari menanam pokok.

Friday, June 20, 2008

v7 Helo adek2!!

Hari neh ahkak nk ajar cmne nk menanam pokok @bunga lam gelas bersame pasir wane wani yep? hihi , jum ushar lu ~ v7

Mule mule..
sediakan pasir wane wani & 1 gelas kace
ikotla brape byk kaler kamo nak gune yep..
masukkan sket2 lam glas berselang seli wane tu
bile dah penuh, bley la rompak mane2 pokok mak kamu tuk tanam bersame pasir tu.. v7
taraaaaaa ~ siap ! v7 comeynyeeeeeeeeeeeeee, sape la buat neh, huhu

kalu nk wat lagi lawo, ley cetak rompak idea lam kertas neh..
yg ahkak wat tu xley nk wat corak2 coz gelas tu ramping sgt, huhu payah !
okeh slamat mencube yep adek adek.. v7

p/s: boley hias ngn munge plastik, dan juge bley hias ngn munge idup tau, klu nk taruk munge idup,
just msukkn air lam balang tu, xmenjejaskan pasir tu pun, lg tahan lame.. cubelah.
ade yg tanye beli kat ne,, camne nk ckp ehh.. sbb kat kuantan ni ade jek banyak.. v7


x-9:38 AM -
nano .
36 comments

Perah perot,

Wednesday, June 18, 2008

Sorry, lmbat sket apdet, 2-3hari ni badan xsehat sgt, perot macam kene perah, kes minum teh herba org kampung, @sighahdoii~ semalam lg la, perot meragam dari ptg tu lagi dah, tp xkesah la kan, dah biase tanggung tiap2 bulan..hummm~ so, balek kerja, singgah la psr mlm nk carik mknn tuk alas perot kan.. tup tup terjumpe lak jambu yg dah lamer gilerrrrrrr aku ngidam ni, x pandang kiri kanan dah trus rembat 2bakul, hihi.. g psr mlm smate2 beli jambu je ~@gatai

Mlm td smbil tgk SINDARELA, mate ngadap ke tv, tgn laju jek sumbat jambu ke mulot sutir..sutirr..... sedar2 citer tu abes, tengok tengok bakul kosong daaaa.. hihihi dan dan tu jugak segala isi perot cm memberontak, giler saket yg amat, siap guling2 lg, bukan guling2 gelak yek.. pastu jambu satu bakul lg tu, mak amek nak mkn, amek sbiji, xjd mkn, amek sbiji lg, xjd mkn..lg ..lg..lg... sume buang. kesnyeh????? sume berulattttttttttttttttttttt okkkkkkkkkk !! so.. lu pukirrrrla senirikkkkkkkkk..

amaran keras : len kali nk makan, jgn makan depan tv lol..

p/s: ehh ayah aku ckp ulat buah bley mkn meh??


x-1:42 PM -
nano .
23 comments

Nasi bubur / air

Monday, June 16, 2008

Alhamdulillah, da bape hari aku berjaye menahan napsu dr sentuh nasik, hihi ketar lutut, tangan, usus perot pe sume toksah cakap la kan.. muke pun cam org kene tinggal bas jek sememeh, LAPO. huhu.. tp seb bek la sabtu ahad duk umah je kan, asal lapo 'kekoh' epal ija, asal lapo telan buah.. nyum2..

Dan smlm, bile rindu pada nasik makin membuak2, terpikir la nak wat nasik bubur, nasik jugak kan?? tp xseberat cam makan nasik berlauk. hoho.. simple, tp sedappppppppp.... oppss~ terpujik diri sendiri lak v7hihi

Skunk hari hari kene pikir, nak makan ape.. nak makan ape.. klu bekpes sah2 dah roti ngn susu HL, lunch je kene carik mknn, mlm telan epal.. boring ek, klu dulu belasah je ape yg boley makan.. skunk, pikir dlu sblm mkn, tamo nasik2, tamo kolestroi tinggi.. hummmm~ cm boring lak.. ishk~

p/s: agak2 bape hr je poses pendayetan ni mampu bertahan ek? hihi slalu je angat2 tai ayam.. cis !


x-1:24 PM -
nano .
28 comments

Budak kampung..

Saturday, June 14, 2008

kiutkan?? hihihi
mate moooo00latt !!! kepala mooolattt !! ikat ambut cotet kat blakang..
hihi.. v7


p/s : aku agak bz di blog satu lg.. opss~


x-9:51 AM -
nano .
22 comments

Yang lepas..

Thursday, June 12, 2008

Alahai, malunye nk apdet psl ni.. coz cam dah basi kan.. huhu, dah nk msuk smggu yek..
tp untuk julung julung kalinye, ni baru aku nk bersuara.. pada kalian kalian..
yg meses kat enset, komen kat fwendster, tggl msg kat cbox, colling2,
v7 jutaan jutaan jutaan time kaseh yep coz wish hr tu.. heheh..
jutaan time kaseh jugak pd2 yg sudi antar parcel, yg aku dpt sejak dr bulan lepas lg..
time kaseh daun keladi..klu bley bg la lg.. lalallalallaa.. v7
jum kite tgk apekahh... v7

dari seberang laut nung jauh disane.. 2x anta lg tu.. huhu
gelang kristal rerame dwi kaler & mantal luv kiut.. cantekkk sgt sgt !


yg ni pun dr jauh, mak aiii.. manyaknyee~
tp yunk, awat ai cium katak tu 86kali dah tp xbertukar jd putera raja pun??
ke gune kekdah lain?? tlg gtau ye.. huhuhu


wahhh.. yg ni lg kiut, mentang2 si pemberi pewotnye tengah molat skunk,
trus die cari bear yg pewot mulat gak, hihi..

ini dr perak, mane nk dpt lembu kiut kaler pink ha?? klu nak,
tanye cik starstar yek.. huhuhu so sweetttttt.. montot mulat !! eeee.. geram !


yang ni lagi laaaaaaaaa jauh datangnye, " belakang umah "..
owhh sweettt.. tenkiu ailebiu haa.. v7 hihi..

skali lg nk ucapkan time kaseh kat korg sume sume,
ingatan tulus ikhlas, seyes xkan lupe, dan yg wish, time kasehhhhhhhhhh~
muaxch 32x kat sluruh muke..
daaaaaaaa~

p/s: esok nk wat jamuan la.. nk masak pe yek??


x-2:55 PM -
nano .
27 comments

Rombongan cik su ke jb.. part 2

Wednesday, June 11, 2008

*smbung dr entry smlm yek..

Ahad 8/7/2008 : Majlis Menyambut Menantu di belah pihak lelaki..

Mangun kol 10 pg, itupun sbb dah bising2 sume org tengah bekpes, ikat rambut, kumur2, trus join derang mkn skali, hahahha sungguh sopan ank dare neh sowg ! v7 , pas mkn golek2 lg dpn tb smbil melayan abg hias munge pahar..
Kol 1230 mak andam dah dtg tuk mekap pengntin, kami pun pakat2 bersiap, pas mayang zohor pe sume, siap2 nk berangkat, time pengntin pompuan turun dr bilek, sume tercengang tgk, erk ! apakah?? *time ni mak andam dah balek* sgt huduh die mekap okey.. dengan baju sgt tidak lawa.. mekap ya rabbi.. pesen tok kadoknyee.. tebal nk mampus, bibir kepinkngan yg amat ! mate tenggelam.. uurghhhh !! sume kutuk ok. sian pengntin, v7die pun xberkenan yg amat. tp ape bley wat kan.. tadah je laaaa.. huhu,
* gmbar ni aku dah edit, klu x.. saket mate nk tengok! *
Atas permintaan pengantin, nak su die jugak yg drivekan derang ke majlis tu, huhu, sangat berbesar ati yep v7 .. bukan pe, masing2 nebes kot, so ngn aku ley kecoh sket lam kete, huha huhaa..gelak2, paling bes aku ngn ngantin laki kutuk kaw2 mekap sal tu, smpaikan die mrajuk, ajak aku benti kat shell nk basuh muke, hihihi..rilex ar yunk v7
Dah sampai, aku cepat2 lari g depan nk amek gmbar cubaan nk lari dr jd pengapit huhu.. slamat lg kali neh, settle makan2 pe sume, sesi bergmbar ngn family la pulek..
Kak ngah bersame suami tercinte ngn ank2 seramai 9 owg juge menantu dan cucu sorg, de big family yep, huhuhu, badan pun big big sorg2, ya ampun! su terleser ank2 buah su pulak! v7 opss~

Settle sume, mase tuk bertolak pulang, time ni xley hengat, masing2 bersalam, pelok molok ngn pengantin pompuan, sumenye nangis sungguh2, cm xjumpe terus dah.. ishk.. pelik aku, abes mate aku itam dek mascara cair, cit !! dan otw nk pulang haruslah singgah sopim dlu kan, tau je org2 tue, klu g johor, xsah xsinggah air itam, beli brg2 perhiasan umah. ishk. ai don laikit. cuci mate je la aku..
* tp sempat la rembat buah tgn tuk bwk balek, bekas lilin, suwetttt~ *

Dalam kol 8 gak bertolak balek, lalu kat mersing, jalan die very the ular ok, dah ar masing2 bwk laju, giler aku memecut dgn tangan yg amat sejuk coz nebes, isau gak, dah ar lam kete 4org wanita same sorg baby, keselamatan derang ditgn aku. Tp klu bwk slow, kne tggl, huhu.. tp alhamdulillah, lam kol 1pg gak smpai kuantan.. amin~

Skian saje laporan tuk majlis menyambut menantu, eyhh silap, laporan tentang rombongan cik su ke jb.. huhu mesti boring kan, asek2 citer psl pengntin jek. Nanti tuan umah kawen, maunyeh 3bulan entry psl kawen je kan.. v7lalallalala~


x-1:16 PM -
nano .
22 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • Membizi dengan jayanya..
  • Lunch ape hr ni eh?
  • Aku kan macik !!
  • : )
  • Na + No = NaNo
  • mangsa banjir..
  • Blajarla menipu kalau itu utk kebaikan ... :)
  • Auumm cak !!
  • Happy Chinese New year..
  • Jom g kemboja !

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.