<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Tunang lagi, kawen lagi..

Monday, March 31, 2008

Merahnye pompuan ni hr ni.. hihi
settle ek cemut, hihi kebetulan pkai bju merah hr ni :)


Dalam sebok2 nk siapkn brg2 antaran tunang abg aku.. ank buah aku plak dgn rasminye mewar warkan@telefon tarikh kawennye akhir bulan 5 ni.. ah ~ doi !! @tumbuk 2bulan lg?? @hah wow.. giler ah..

Memandangkan aku seorg mak sdare yg baik ati, lg penyayang @siul maka.. errr terpakse ar amek tugas ni,
  • bunga telur dlm 200-300
  • cenderhati tuk tetamu dlm 1500-2000
Dah la xpenah lg buat bunga telur ni.. adoi ! tp yg lagi2 pening ni sbenarnye, lepas buat kire2 smlm.. err nmpak gayenye byk gak $$$$ la abes anti~ Makanye.. gaji tuk bulan ni, bulan depan.. dan depan lg lg tu, sah2 aku xdpt nk sopim ape2 tuk kepentingan diri sdiri kn.. @waswas huwaaaaaaa~ @nangih xdapek sopim la cmni.. baru nk berkira2 nk sopim ape dpt gaji sok.. @putuscinta uhuk..

p/s : gmbr atas tu terpakse cut sparuh sbb nk kaber bonjolan2 merah atas dahi.. hihi :p



x-1:59 PM -
nano .
27 comments

Sorang lagi..

Friday, March 28, 2008

Hahahaha, punye pjg lebar aku mnaip.... last2 aku DELETE ! cait !
Aku takot korg pun dpt dose nyumpah die nanti.. hihihi xpe la.. bia aku sorg je nyumpah die lam ati yek kali ni, ..

Ingt lg kes dato gatai tu??
dato tu dah tggelam sbb aku bo layan.. skunk ade sorg lg.. dah la botak, geli aku.. xpe la.. aku xde mud nk cite psl org tue ni sorg ..
hr ni brani pegang bahu aku.. sok sok??

cume skunk aku nk mintak tlg korg, korg, dan kwn2 ku sume doakan je la aku dipercepatkan dpt kije tempat lain ye..
Chaiyookk !! amin ~

p/s : psl kes putrajaya tu dah settle.. diorg dah pergi 2mggu lps..
dan aku ade alasan yg bagus :p
thanxs ats doa doa kalian :)



x-11:06 AM -
nano .
22 comments

alahan..

Wednesday, March 26, 2008

Minggu ni makin menjadi jadi ketagihan aku ni.. @sigh

dan ketagihan ni amat kuat "time tu" @mata

berdosakah aku sbb mengingkari ckp mak yg
tak benarkan aku beli mende alah ni??

" yea yeaa mak, owg tau la x elok tuk perot, tp owg ngidam ketagih,
@cakap nk wat cmne, ke mak nk tolong kesat air liur owg? haaa,,, "

simtom2 ni la yg aku lalui tiap kali time tu..
selain dr jerawat yg bermaharajalela kat btg idung.. @nangih
adoi la.. tensennnn !! cepatla berlalu pergi mggu ni @tensyen

p/s : kedit tuk pacik yg berjaya mempengaruh aku
pakai mende2 alah yg bulat2 ni.. hihi



x-11:39 AM -
nano .
33 comments

"Tunangan Orang"

Monday, March 24, 2008

Ehem, kembang kempis kembang kempis je prasaan aku nk mnaip tajuk entry ni, xcitedkah? terharukah? jeleskah? tettttttttt.. sikeret. hihi~


Dengan prasaan bercampur baur ni, aku nk ucapkan tahniah kat kazen aku ni [ suzie ] yg telah slamat disarungkan cincin oley "bakal mak mertuanya" sabtu lepas, dan juga sorg lagi member baik aku , smlm. Bes ar korang dah dpt title "tunangan org" skunk, huhu. So, aku doakan kat korang, semoga ikatan ni kekal hgga ke jinjang pelamin. Amin~ Dan tuk korg, korg, dan korg yg bace entry ni, sila jgn tinggalkan soalan yg berbunyi " kamu bile plak? ".. tettttttt... sni aku dah siap2 jawapan, yg aku skunk tengah biziiiiiiiii tuk prepare brg2 pertunangan abg aku bulan 5 ni plak, hiks~ Sekian.

p/s : as syg, memandangkan dah terlanjur gtao psl pertunangan kamu,
maka haruslah aplod gmbar2 sekitar majlis tu ye.. PAKSE ni !! :p



x-9:25 AM -
nano .
32 comments

M a a f ...

Tuesday, March 18, 2008

" Untuk korang, korang dan korang sume..
Maaf andai dah lame aku xjenguk blog korang..
Mate masih berpinar2 lg, wlaupun dah kurang merah..
Tp kadang2 berdenyut2 sampaikan naik ke kepale denyutnye :(
So, xley nk ngadap pc lelame.. tambah2 lg nk bace entry yg pjg2 sket..adoii~
Kalu sekilas tgk gmbar ok lew.. tp YM masih berjalan lancar seperti biase ye, :p
Ampun, mesti korang marah sbb aku xg kinik lg kan??
Ok .. ok nanti akan ku gagahkan jua jejak kaki ke kinik yg berdekatan, hiks..
Doakan... chaiyorkk !! "


x-12:26 PM -
nano .
25 comments

Satu petang...

Monday, March 17, 2008

" nak makan goreng pisang amik la su... "

" errmm..xpe la, "

" su nk abc (air batu campur) ?? "

" tak nak lah, "

" su nk mkn kopok amek la tu... "

" takmboh arr.. dtg sni bukan nk mkn la..saje boring2 duk umah dtg lepak sni"

" along ! isikan kopok lam piring utk su.. buat abc skali, "

" lorrhhhh.... "

" alaaa...mama ni, mcm xtao su kan kureng air2 manis, abc, goreng pisang, kopok, sume tu kolestrol ma,,, su kannnnnnnn jage badannnnn.... " *nada sinis*

" hek elehh.. ko jgn nk perli2 su along, badan ko pun dah 'semangat' skunk sejak2 tolong mama kat gerai ni, "

" eley..su tu along, cakap bersembur2 jage badan la, nk diet la.. tp gem*k gtu jugokkk.. "

" ye la.. mmg la xkurus2 pun lagi, tp klu boley elak.. elak la dr mknn2 cmtu.. "

" eyyh mama tao tak ! hr tu su citer kat along, su kan jeles ngn kak suzie dah kurus skunk.. kak suzie xmkn nasik lsg.. cume die mkn beskut hi fiber jek.. su pun beli la beskut tu gak.. pagi nk g kije tu, su bwk la bekal beskut tu kan mama.. konon2 nk diet hr tu, nk mkn beskut tu je, tp otw nkg kije tu, bile nmpak kedai ns lemak trus benti, dan2 tapau ns lemak ayam sbungkus.. tengah macik tu bungkus nasik lemak tu, die nmpak ade org order mee sup, dan 2 tu jugak die terliur, tapau mee sup same.. gitu gaye nk diet ke ma?? bekpes saje dah 2bungkus.. hahahhahaahahaha.. "

" siot mu along !!!!! sape suruh citerrr... " *dush2 sepak montot along*

maka bergema la gelak tawa ank branak ni kat gerai goweng pisang tu, hihihi :p
sekian.

p/s : ekceli perbualan yg dirakam ni berlaku kat gerai goweng
pisang kakak ipar aku ptg smlm, hihi..
mama : kakak ipar & along : ank buah
siapakah 'su' yg digelakkan itu?? hahahha.. ntah ! xkenal..
lalallalallalala~


x-9:25 AM -
nano .
24 comments

merah

Thursday, March 13, 2008

berair & merah, pastu cm ade jely2 sket kat bola mate itam tu,
xtao nape.. dah smggu lebey dah tak ilang2 lg.. huwaaaaaa..xske :(
asek2 kene tegur, " nangis ke?" "saket mate ke??"
tak lorrrr !!! tak tao napee... ishk ishk ~
korang ade ape2 petua tak?? bg ilangkan warne merah ni,
TOLONG jgn sarankan aku g kinik ok !
:D

p/s : takot g kinik, kan kene cucuk montot :p
serikkkk wo0oohhh, hiks~


x-4:25 PM -
nano .
38 comments

kesunyian..

Wednesday, March 12, 2008

bob luka kat cni..
*aku suruh bukak balutan luka tu nk tgk..tp die xkasik..ishk*


firdaus luka kat cni.. *derang excident smlm*

nampak sikit je kan?? tp m.c sampai 2-3hari klinik tu bg..
urrghhhhh !! jeles !

dah la 2org tecniction m.c,
misslo pun 3hr dah xdtg ank dia demam..
bos outstation ngn mr yeo..
mr how jarang2 masuk..
mr leong dtg jenguk 5minit pastu blah..

huwaaaaaaa... tinggal lah aku sorg2 kt opis ni..
uhuk..uhukk.. xde teman borak2.. xde teman gadoh..
adoi la.. tp yg bes, smlm aku cabut sejam stengah lebey awal..
err..hr ni nk cabut kul brape plak eyh??
:p


x-9:27 AM -
nano .
22 comments

terengganu mali

Tuesday, March 11, 2008

Bismillah hirahmanirrahim...
uuuuUUrrkkhh~ alhamdulillah :D


x-9:27 AM -
nano .
24 comments

Snow White

Monday, March 10, 2008

Opsss ! opssss ! bukan salah blog ea.. dan juga bukan sudut mari bercerita ok, huhu saje nk tunjuk kat korang member baru aku ni, haaaa xcaye la tu, seyes wei !! snow white ni member aku, kamceng lak tu, haishhh.. kat mane aku kenal die pun xingat da.. tau2 aku usung die bwk balik umah, lepak2, dan2 tu jugak nenek kebayan yg anti giler ngn snow white ni bley dtg umah aku, holossss !! aku xtao pe die klentong mak ayah aku, tgk derang borak mesra jekkkkk.. yg aku ngn snow white ni dah ketar2 dah takot lam bilik ni, kunci pintu ape sume..ye la, kiteorg tao dah taktik nenek tue tu, dlm duk ketar2 aku berkurung lam bilik ngn snow white ni, tup2 aku rase nk terkucil lak.. adui laa.. nk kua takot ni.. seyes takot giler oowwhhh !! tp aku xley tahan sgt2 daaaaaaaaaaaaaa.. huwaaaaaaaaa nk nangis jek mase tu, last2 aku bgn gak g tencing.. erkk?? bangun???














hahahhahahhahahahha... budus punyek mimpi !! hampeh ! xde ke mimpi yg bes2 sket oi??? adoi la.. aku bukan budak bwh umor la nk mimpi2 snow white ni., urrrghhhh !! tengsen !! huh~

xyah tanye la aku brangan ape mlm td sblm tido ok, sbbnye aku kepenatan yg teramat sgt smlm bile ke6-6tempat kenduri kawen yg aku g smlm, semuanye aku rembat nasik tanpa belas kasihan kat perot aku.. huhuhu dah tu kenyang smpai tertedo.. ishk buruk sgt rupenye sampaikan termimpi mende2 karut gtu :p

p/s : byk keputusan pilihanraya yg mengejutkan kali ni,
calon yg tidak disangka2 menang,
calon yg dijangkakan menang pulak tertonggeng,
huhuhu wlaupun aku xsokong mane2 parti
+ xngundi pun, tp nak jugak la aku bersuara, bg yg menang tu,
harap2 berjalanla misi anda anda seperti yg diwar warkan
dlm manisfesto kalian tu yek.. heh ! adios~



x-9:08 AM -
nano .
21 comments

Bukit Tinggi

Monday, March 3, 2008

Sebut pasal bukit tinggi mesti ingat tempat ni..
tempat ni..lawa kan??
aku pun semangat berkobar2 nk ikot naik bukit tggi ahad lepas..

pukul 11pg bertolak dr kuantan, sampai gombak pukul 1ptg,
berkumpul kat stu den bertolak ke bukit tggi dlm pukul 3ptg,

di kaki bukit

da sampai kt atas.. masing2 yg rase ketenye power bley test
turun naik bukit dgn jalan yg berliku ala2 Initial D tu.. huhu

malang xberbau bile dlm keghairahan nk buat aksi
yg konon2 bes tu, ade sbuah yg tersasar..huhuhu
maunye tak, jln dah ar kecik, selekoh byk, dah le tepi bukit,
giler ke hape derang ni nk bwk laju2??
betul2 letak nyawa kat ujung idung ! hishhh..

ni la padahnye klu nk tunjuk teror sgt.. huhuhu
seb bek terlekat kat divider tepi jln tu,
kalu x?? maunye terjunam lam gaung tepi tu.. uuuuiii~

bile sorg dah serender, yg lain2 pun ala2 ketar lutut, huhuhu
last2 turun lepak kat hentian genting sempah..

aikkkkkkkkkk??? gtu je ke xtvt ke bukit tinggi?? ciss !
mati2 aku ingatkn mkn angin kat gmbar yg atas skali tu..
hampeh !


x-10:11 AM -
nano .
48 comments

ada lagi ??

Saturday, March 1, 2008

Nampak??? nampak x ape yg aku nk tunjuk lam gmbar ni?? hikhiks, redah banjir loorrr... huhu banjir lagi, adoi la ... kali ni paras air lagi tggi dr banjir2 yg sblum ni. Kalau dulu paras2 peha jek.. skunk hampir2... errrr nk ckp x eyhh??? errr...naseb la aku tinggi, eceehhh.. klu sape rendah sket dr aku, maybe dah basah la 'spentot' mase redah ni.. huhuhu.. :D

Dan kali ni lg mencabar bg aku coz air naik pukul 2 pagi ! hah ! tengah sedap tido tuuu...mase nk alihkan kete, air dah masuk lam ekzoz.. huhuhu tp seb bek xkritikal lg, dah pindahkan kete kat tempat yg tinggi, redah ujan yg amat sejuk giler, bayangkan pukul 2 pg, xujan pun sejuk da..ni kan ujan.. huwaaaaa.... pastu plak, mcm biase la..kerja2 pemindahan brg2 dan prabot ke tempat yg lebey tinggi..air masuk lam umah dlm kul 3, mase ni dah meses abg2 suruh balek, tp sumenye tito mati ! ampehh ! dah settle naikkn brg2 baru la ley smbung tdo smule.. hehe

Tp dlm kol 7 mak kejutkan aku smule, suruh tangkap ayam,,, halaaaaaaaaa.... ni yg aku lemah ni, biasenye ni kerja mak aku, tp die xsehat lak... adeshhh, ekceli ayam2 mak aku ni duk atas pokok, biase ar ayam kampung, mane buley duk reban, mampus kene culik nanti,ayam kG mahal wo0oo.. mulenye aku nk tggu abg2 dtg je, serahkan kat derang jek kerja2 nangkap ayam ni.. tp xsampai ati lak aku tgk ayam2 tu kesejukan atas pokok,ye la..nk turun xbley dahh.. air dalam.. mane reti brenang ayam2 neh!haishh ! makanya, dlm kesejukan ujan lebat tu, aku redah la jugak nk slamatkan ayam2 mak neh! aku sorg2 lak tu, di ulangi, 'SORANG' ! ampeh ayam ni, dah la susah nk tangkap, sempat lg menggelepar time aku cekup die tu, abes luke tgn aku :( nak je aku buat gulai 40 ekor ayam2 mak ni..

Settle sume2, aku mule la nak mendemamkan diri.. huwaaaa~ time tu baru la hero2 mak dtg bawak bekpes ape bagai.. ciss ! adikmu ini dah nk terkejung kesejukan kene ujan.. ishk.. :( derang cume dtg tolong alihkan pasu2 pokok lada mak tu je, eleyy...brape butir pasu jek, xmencabar lansung ! cis.. Lepas tu aku cm kene ikat ngn katel da..xley turun, kaki sentuh lantai pun dah ketar, wuuuaaa..

Tp xlame, ptg tu jugak bile ujan reda sket..air dah mule surut slow2.. skali lg aku ketensenan sbb ank2 jantan mak dah balik mase tu.. akuuuuuuuuu jugak kene pegang batang penyapu, lidi, mop ape sumer, huwaaaaa.. aku sorg gak basuh umah mlm td... ju tau la cmne aku termengah2 basuh umah mlm td, sbb time aku menyental lantai smlm die call, huhuhu time kaseh byk sayam atas keprihatinanmu itu, hikhiks dan mintak maaf byk2 coz xtrima pertolonganmu ptg smlm..uhuk,
xterdaye nk redah air da mase tu.. :(

Ada sape2 tengok brite tibi3 x smlm?? mesti xde, xpe la abaikan, ermmm nk komen sket.. ptg smlm ade la adun kawasan sni dtg jenguk kan, maklumla nk PRU ni.. time2 cmni la kene tunjuk keprihatinan tu...ewah ewahhhhh.. pagi ni je aku nkg kerja td tgk2 dah ade mnatang pengorek lubang tu.. yg warne kuneng tu..ape namenye ekk jentere tu?? haaa...pagi2 dah dtg tuk korek longkang nk besarkan... cisss !! dah brape kali tggelam dah umah aku tu, tp bru kali ni nk baiki sistem perparitan tu.. slame ni mane pergi?? nk PRU baru nk tunjuk prihatin.. nampak sgtttttttttt....tettttt ! tp ok la kan dr parti yg satu lg tu..dtg gak jenguk kampung kiteorg.. tp jenguk2 smbil2 peluk tubuh la masing2... tadak buat pa pa gak... ape ape la labuuuuu... asalkan aku xhanyut dek banjir sudah laaaaaaa.... amin ~


x-9:06 AM -
nano .
31 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • Membizi dengan jayanya..
  • Lunch ape hr ni eh?
  • Aku kan macik !!
  • : )
  • Na + No = NaNo
  • mangsa banjir..
  • Blajarla menipu kalau itu utk kebaikan ... :)
  • Auumm cak !!
  • Happy Chinese New year..
  • Jom g kemboja !

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.