<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
mendung la pagi ni..sedap zzZzz..

Thursday, February 28, 2008

ape ni?

erkkk?? ape pesen yg ekau nak buek ni eh jang !

korang pernah x g beli hadiah..
pastu mintak org kat kaunter tu balut trus ??
derang balut cmne?? segiempat petak petak je kan??
dah pompuan ni ober sangat nk balut gni gaye ni nape??
dah la terkial2 nk balut..sbb lame sgt nunggu,
aku g pusing2 dulu..tup2 bile aku g smula ctu..
taraaa......... pompuan tu buat suprise kat aku !
siap muke ada senyummmmmmmmmm lagi.. :)
urkk.. muke aku mase tu cuak giler.. natang ape ni??
aku suruh die balut adiah..xde lak mintak die buat pesen2
baju kemeja ke kurung pahang ke..
tp sbb aku sorg je mase tu.. mls ckp byk, usung bwk blek la..
tp dalam hati..

" hudoh sepang hanyar kirung !! "

p/s : mlm nanti aku bukak balek adiah ni..balut segi 4 dah !


x-10:52 AM -
nano .
36 comments

Geng baru

Tuesday, February 26, 2008

yeay !

sayep sangap hepi hari ni !

hari ni sayep hepi sangap !

ni hari sangap sayep hepi !

* hoi ! ape ko merepek ni?? !! *


hehhe.. ape yg hepi sgt eyh?? mehh sni meh..
nano perkenalkan kwn baru nano ni..
taraaaaaaa...nampak x??? xnmpak?? xper...aku kuarkan..aalallalalaaa... bile kuarkan masing2 malu2 bewok lak ..
sume sorokkan kepala.. haishhh !!tengok la ni.. dah la cantek, kacak, lawor, hensengg.. perghhh !
sbenarnye xtao la yg mane satu gurl or boy neh..
xjumpe tutttttttt.. puas duk klebek td, haishh !
cmne nk namekan derang ni?? huhu :p

haaa.. ekceli natang ni bukan aku punyeeeeeeee...
misslo yg bawak pg td :D
haha... start dr aku terjenguk entry psl kure2 kicit2
kat blog nemo ngn kedink hari tu, aku ade gtau misslo..
nak sgt2 bela natang kiut ni.. dah gi servey, 6hengget sekor..
tp mak aku xkasik bela la :(
aku ingt nk letak kat opis jek..tp tggu la dlu..
tup2 pagi ni die bwk, giler la lompat2 kijang jap aku td,
excited yg amat :p
tp spises kure2 ni bukan mcm kure2 yg aku nak tu..
yg ni mahal sket..susah nk dpt.. kaler pun lawar kan??
xley kene air tau, mknn die sayur jekk..
dah tu misslo lak xgemar nk jage mende2 alah cmni..
heheh.. teramat la bertuahnye aku bile die menawarkan
kat aku tuk menjage natang ni.. ewaaahhhhhh..
" kicit kure kure.. tapak tgn aku tadahkan "
kure2 ni lak xley duk tempat2 sejuk.. sbb die spises gurunnye..
betoi ke?? tp xpe la.. aku sanggup tutup air cond keranamu SAYANG..
:)

p/s : uhhh...panasnyee opiss hari ni :p


x-11:58 AM -
nano .
42 comments

Hari ni

Monday, February 25, 2008

m o n d a y b l u e s s s ~

1. malas buka mata/bgn pagi
sayangnye nk bukak mate pg2 kn?

2. malas gosok gigi
bukan ade org nk cium pun

3. malas mandi
bukan org tao pun klu xmandi

4. malas iron baju
bukan ade org ngorat pun klu pkai baju bergosok

5. malas pakai baju
errrr....

6. malas makan
besnye kalu hari2 ade prasaan ni, kurussss aku :p

7. malas dtg kerjaaaaaaaaa..
bukan dpt gaji pun klu dtg kerja hr ni, huh!

8. malas nk apdet blog
bukan dapat duettttttt pun klu apdet

uurrghhhh ! simtom2 ni la yg biasenye akan terjadi bila di mggu2 terakhir bulan, jgn salahkan aku dgn masalah2 dalaman ni, salahkan misslo/bos yg kasik gaji lambat.. nape derang xikot cm gomen tu jeeeeeee... asal 25hb je dah gaji.. huwaaaaaaaaaaaaaaa... lmbatnye 1hb.. nk tito ar.. 1hb aku bangun yekk... zzzzZZzz~


x-9:26 AM -
nano .
23 comments

aku tergoda

Thursday, February 21, 2008

xnk ckp banyak.
korang pun xyah ckp banyak.
dah 'dia' suruh aku carik yg bajet 1k kebawah..
belasah je laaaaaaaaa.... janji hepi.

smart dop???
hahahha ekceli aku nk amek cm enset lame dlu,
nokia 6288.. ske yg slide2 gtu..
tp takot terkenang kisah silam..huwaaaaa..
tambah2 lg aku ari2 kene pakse ngn cik puan tiara kiter,
suwuh amek SE, ok skunk puas ti puan tiara???
SE 810 ni 3.2megapixel, klu k800i 2megapixel jek tiara, hiks :p


x-4:16 PM -
nano .
42 comments

Cap Goh Mei

Wednesday, February 20, 2008

Hiks :p korang ni ngade ngade eyh.. dah bg klu, buat2 dak paham lak, huhu dah terang2 nano ade lg ptg smlm, maknenye x jadi g ar putrajaya tu, tp x jd g bukan pasal pe, kementerian tu mintak pospone lepas pilihanraye katenye, ampeh betoi ! ape kene mengene kementerian pelajaran ngn pilihanraye haaaa??? ishk... tp xpe la, kurang la sket debar aku kan.. tp aku tetap xley senyum lebar gak ye kawan kawannnnn, ingat x jd kali ni, bulan 3 ni aku x g?? hishh ! yg tu terpulang la camne aku nk mujuk bos nanti, tggu bulan 3 yeeeeee...so, korg2 boley lg teruskan doa2 korg utk aku yek. tenkiu ailebiuols..

keskeskes :p

ok nk citer psl esok ! esok hari cap goh mei (betoi ke eja ni?) ek?? huhu aku pun baru tao td, misslo cakap, esok cap goh mei, tp tadak cuti pun, cess ! aku ingtkan cuti, huhuhu, esok derang(sek2 cine) ni last raye, pastu lak, die cakap mengikut tradisi org2 cine dulu dulu kaler, derang ni yg lom kawen, masing2 pi buang limau dlm sungai, tp kat limau tu, tulis ar name dulu, untuk dpt jodoh katenye.. coz kat seberang sungai ujung sane plak, ade la masing2 g kutip, so, dpt name sape, itu ar jodoh die, kire sesi mencari jodoh ar hr cap goh mei ni ek?? sungai ngn limau yg jadi mangsa.. huhuhu aku pun kurang pasti, macam2 ar.. hiks :p tp skrg tradisi ni dah kurang di amalkan, maybe takot ikan2 sungai tercemar dgn limau2 cine tu kot? ntah ! huhuhu :p

tp kalu korg2 nk cube buley la, bg yg belum kawen la weihh.. yg dah kawen tu apekejadahnye nk menggatai carik jodoh lg hor?? ishk.. tp aku rase better korg taruk gmbar skali la kat limau tu, sbb org skrg xtengok pade name, derang tgk pade muke. ye dak?? cisss !! so, pastikan gmbar korg tu kalis air, xpun korg g ar liminite dulu gmbar korg sblm tampal kat limau tu, huwa huwa huwaaaa..

ape aku merepek ni?? :p


x-1:18 PM -
nano .
27 comments

:p

Tuesday, February 19, 2008

p o s t p o n e






apekah???
:p


x-3:33 PM -
nano .
13 comments

Tersebut al kisahh...taiyeebbbbb~

Monday, February 18, 2008

Seminggu sebelum raye cine hr tu, bos aku ade buat makan besar, mulenye aku malas nk g, sbb dah tao sume mknn cine, aku ni darat sket, kan terlopong jek tgk derang mkn kan, huhu lagipun sume yg dtg tu geng2 bos, of cos lew kan sume puak2 cine, dah tentu aku skali lg terlopong sbb xpaham patah haram ape yg derang borak, boring kan?? tp ptg tu misslo(bini bos) beria2 ngajak aku g gak, sbb die siap booking makanan cine yg halal. humm nak xnk g lew jugak kan.

Tao2 mlm tu bukan aku sorg je melayu yg dtg, Dato' (CEO) pun di undang same, bwk datin die same, waaa.. tao je la, klu dato ade, mesti la bos2 ni pakat2 ckp melayu, heheh xlew boring sgt aku, mlm tu pes taim aku jumpe dato, sbelum2 ni aku asek berurusan ngn die melalui fon, aku buat profile die pun dpt sumber2 dr bos, gmbar2 die, die lsg xpenah jejak kaki kat opis ni, maklumlew, owg penting pahang, merate2 pergi, sampaikan kerani sdirik pun xkenal, ishk3.. sedeynye aku.. mlm tu la bru kenal, yg aku respeknyew dato ni, layanan die kat datin, perghhhhh.. romentik siottt ! walaupun derang dah kawen berpuluh2 taun, dah beranak cucu, tp cm org mude jek..heheh suweeeeetttttt.

Balik diner mlm tu, kebetulan aku parking kat kete dato, so borak2 dulu la tepi kete tu, sesi beramah mesra ngn dato datin, sbb kat meja mkn tu asek borak psl bisnes jek..xde mase lsg derang nk kenal aku ngn lebey rapat. Mula dr situ la aku rapat ngn dato neh, sifat die yg amek berat, penyayang, romentik, dan mcm2 lg la..pendek kate sume la bes klu buat laki, hehe naseb la dato ni dah setaraf2 mak ayah aku 59taun, ishk so aku amek kptsn nk buat bapak angkat je la! hehe :p

Keesokkan harinye, bos bgtao yg dato inform kat die, lepas ni ape2 urusan berkaitan company ni, die nk berurusan dgn aku sdiri, tamo melalui bos dah, ngehehhe bengkek jek bos dgr kan?? mase tu dah gegar2 opis ni duk perli macam2 kat aku, konon2 dato neh dah kenan kat aku, siap dpt tittle datin free2 jek aku, heheh tp aku bo' layan la kan, bg aku, maybe dato ni senang berurusan ngn aku coz aku ni sekutu dgnnya(islam).. kan??

Hari demi hari, dato kerap col aku kat opis, tanya kabar, ajak kuar minum, katenye nk bincang psl bisnes, mulenye pelik gak aku, ape kejadahnye nk ajak aku borak psl bisnes, klu ngn bos tu ye la kan..ajakan pertama aku turuti, tp bile jumpe, tade borak pun psl bisnes, lain mcm lak ayatnye, aku dah was was. ngeeee.. lepas dr tu, ajakan demi ajakan aku tempis ngn alasan2 yg kukuh. Sampaikan ade satu hari tu, aku cuti sbb blk tganu kan, die col ajak jumpe, aku ckp la cuti, punye la die xpecaye, siap dtg opis lg, masing2 kat opis terkejut xyah ckp la, dato xpenah2 jejak opis, tup2 dtg opis semate2 carik aku, kecohhh gilerr dah mase tu, huhuhu bile borak lam tepon pun melentuk lentuk daaaa..takot aku wo0oooohh !! ayat die yg buat aku nk muntah darah kannnnn...

" eeiii susahnye la nak ajak u deting kannn..."

Ape yg aku mampu buat slain telan air liur je kan?? geli nyahhhhhhhh, byk lg ayat2 die yg geli geleman aku dgr, tp xlarat nk tulis,kan ngn korang2 muntah darah kat blog aku neh eii.. hoi ! dato merangkap bapak aku, ape kejadahnye ko nk deting2 ngn aku yg taraf2 cucu ko neh haaa???? halaaaaaalalalallalaaa.....seramnyeeeeee... tp naseb la sejak2 nk pilihanraye ni kan, die selaku calon bertanding kat satu kwsn tu, huhuhu mesti la bz nk berkempen kan?? selamattttt aku.. tp tup2 bos ckp taklimat kat putrajaya rabu neh, yg aku kene turut serta tuuuuu, dato pun ade gakkk !!! makkkkkkkkk..takotttt !! yg kat opis ni masing2 duk gelakkan aku dah, sbb masing2 dah tao ape yg aku takotkan..ngeeeee... so...... korang da tao pe citer skunk kan??? huh !

dah la bos ckp, rabu kat putrajaya, khamis bos turun perak lak, pastu penang, makanya, die suruh aku balik ngn dato rabu tu, haaaaargghhhhh !!! sangat2 sangat sangat gile derang ni kan??? aku mati2 taknak. siap ckp rela naik bus sorg2 cmtuh, bos xkesah aku nk naik bus, tp mati dato nk kasik. sumpah die pakse aku balek ngn die.. skunk ni, bukan aku je risau, misslo pun risau same tao..korang laki ape tao prasaan pompuan haaaa??? huwaaaaaaaaaaa...bossss tolong aarrrrrr... kecualikan sayepp... uhuk :(

p/s : takot terjerumus lam skandal ngn dato, mati akuuuuuuu


x-11:53 AM -
nano .
46 comments

Taklimat di Putrajaya

Saturday, February 16, 2008

Ekceli rabu ni company aku ade taklimat tuk Kementerian P*******n Malaysia kat putrajaya, aku baru tao semalam bile dgr misslo sebuk2 duk booking hotel, dah la 5bilik plak tu, setau aku, yg pergi, Bos, Mr Yeo, ngn Dato, tp.. awat sampai 5bilik?? perghhh, aku dah seram2 sejukk je bile main teka2 gtu, sape la 2bilik lg tu..misslo pun xtao masalahnye, maybe bos ade bwk 2 org staff dr kL kot?? xpun dr Perak *nak sedapkan ati neh*

Pastu pagi ni aku call bos, nk tanye la kan, ape yg perlu aku prepare tuk die buat taklimat tu nanti, pastu aku nk tao brape ramai yg hadir taklimat tu sbb aku nk sediakan brape doc penting nk bg nanti, tp tao bos ckp ape????

" u sediakan diri u je siap2 "

perghhhh, cuak giler dah aku mase ni,

bos jgn main2 la bos, cepat la, saye nk settlekan hr ni neh,
bos selase dah nk g,


betul la, i nk u sediakan diri u je tuk g sane nanti, haha..

BOSSSSSSSSSSSSSSSS !!! jgn laa...
*nada cam org nk nangis dah ms ni*

hahahhahahhahahahhahaa
*gelak besar bos aku, siot jek*

bosssssssssssss.. puhhhhlisssss, saye tak nak g ..

hahah, mane saye tao, saye terima arahan saje, hahahhaha

bosssss... jangan ! kan saye resign kannnn haaa..

hahhahahahhaa... i tak tau..


bencik ! bye !
*trus jek letak tepon, hahha sopan kn aku ngn bos?*

lepas aku letak tepon tu aku dengar misslo gelak2 dlm bilik die, mesti die dpt agak ape yg aku borak ngn bos lam tepon, siot !

hahah rilek la amoi, pegi jekkkk.. ahahhaha

tengok..!! misslo pun gelakkan aku kan?? jahat ar derang ni... :( aku kusut ni, aku gerammmmm.... aku bukan tak nak g buat taklimat ke hape, aku bukan xnk ikot bos, aku tao taklimat tu mr yeo yg present, aku just tolong2 gtu jek, tu aku x kesah.. tapi aku betul2 taknak g sebabbbbbbb.......



2 be continue...

p/s : korang, doakan aku xjadi pergi yekk... benci !!!! ai hek yu !


x-1:09 PM -
nano .
26 comments

Mega Gathering 08 EFCM

Wednesday, February 13, 2008

Sedikit info ttg enset aku, uhukk :(
smlm abg aku siap bwk geng2 die nk g gertak mamat tu,
tp xbukak lak kedai tu eyh, awat? bengkrap dah ke??
mampus la, aku rase cam xkan dpt da enset tu balek,
tawar ati da, cume aku mintak ayah aku smayang ajat,
harap2 dpt balasan yg setimpal kat pencopek tu, uuuuuuu~
**nasib baikla gmbar2 aku yg ade lam enset tu sopan2 sumenye, huhu

k la, stop citer psl tu, nak tempek gmbar trip ke perak lak,
xreti nk citer, yg pasti syiokkkkkk wohh,dan balek dgn muke rentung !
cuace panas terik kat perak, haishhhh,,,k la, tengok sampai lebam yek !
Berkumpul di RnR Rawang ( pagi jumaat 8/2/08 )
Bertolak dr RnR Rawang ke Tol Bidor, sparuh puak tggu kt saneBerhenti selepas exit Tol Bidor untuk sesi melekat sticker
Konvoi melalui pekan Bidor ke Teluk Intan
Berhenti makan, rehat & solat di masjid Teluk Intan
Dalam perjalanan ke Manjung
Tempat menginap, Dindings Desa Air Apartment, Manjung

Malam - meeting club, bbq, cabutan bertuah, karaoke

Pagi sabtu - Konvoi ke Litar Dato Sagor, Kg Gajah Perak

Semasa di litar
Jantan litar

mari kite tgk sape yg menang... !!

Muka muka kepenatan/rentung bergambar sebelum balik

**ade sape2 dpt carik aku lam gmbar ni? huhu nampak mate jek, ksian :(
ni lah kekdahnye klu gmbar ehsan dr camera org, uhuk..
klu enset aku xilang, maunye 8 guni dah aku taruk gmbar aku ktsni,
warrgghhhhh !!!! tensennnn.

p/s : esok 14.02 genap 9 taun aku ngn die, hoyeaayy ! nk enset baru !


x-10:33 AM -
nano .
26 comments

AWAS !!

Sunday, February 10, 2008

ENTRY TERPANJANG ABAD INI, ngeh3 :p

menatang ! bengong ! bodo ! $%^#%$@$#.......tutttttttttttttttttttttt~

nah ! awal2 lg aku kasik pencuci mulot sket tuk entry ni,
bg sedap sket resepi baru aku ni, muahahhaa :p

apekah?????
hahha, ok2 sblm citer, tarik napassssssss,.. lepassssss, tarik lg, tahan !

ok ! camni, mlm khamis hr tu,(raya cine) ade la 2,3buah rumah tokey besar aku g braye, bukan ape, nk kutip angpau jekkkk sbenarnye, kihkihkihs, dah org jemput, g je la kn? settle semua2 open house tu, blk umah, kemas brg2 tuk program aku plak, kemane??? mane lg, perak la, hekkkk, dpt gak pergi kn?? huhuhuhu, sonotttttttt.. yeay !

memandangkan pepagi bute (jumaat) lg dah kene berkumpul kat RnR Rawang, (utk sesi berkonvoi ke perak) so, aku ambil kptsn tuk bertolak awal sket mlm tu.. bajek sampai rawang dlm kul 3-4pagi, bley la lelap mate & rehat jap lam kete kn,

memandangkan seharian tu aku cume mkn kue raye & yi sang ( betoi ke eja neh? ) so, sblm bertolak aku pi la carik nasik dulu tuk alas perot ni, x byk kedai mkn yg bukak mlm tu, kalu ade pun ramai la pulak org yg turun mkn, jenuh pusing2 satu kuantan, jumpe la kedai yg terperuk sket, xbrape nk ade org, belasah la, mmg carik kedai x ramai org, sbb malas nk tggu lame2 order mknn,

mase mula2 sampai kedai mkn tu, aku pilih port yg tepi skali, setiap meja kat kedai tu, ade 1 bakul tisu yg derang letak ats meja kn, tp kat meja aku duduk ni, ade bakul kosong, tisu?? nehi babuje !! tadak ! so, mase tu aku saje la kan ckp kat abg aku, (mase tu g mkn 2org)

"ni bakul untuk ape?? oowhh letak enpon ekkk??"

kebetulan mase tu aku pegang enpon, so aku campak je la lam bakul tu, huhuhu, mase tu jugak abg aku dah sound,

"taruk la dalam tu, terlupe nk amek karang baru tao "

aku macam biase2 la, bukan nk amek pot ape org ckp pun, alaaa, bukan taruk kat mane pun, bakul tu plak atas meja kiteorg, bukannye meja org lain, so, nk balik nanti amek ar kn?

xtao nape pelik sket mlm tu, biasenye hari2 lain, klu lepas mkn, aku tggu die bayar dulu, dah settle baru same2 bangun blah, tp mlm tu bila da licin sume, aku dulu angkat punggung trus blah masuk kete, yg die plak trus g kaunter ar, settle byr trus jeeeek ke kete gak, xtoleh2 dah kat meja ke ape,

hahha, korang cam dpt agak dah kn ape jd???? kihkihkih... tp xpe, aku nak citer gak sampai endingnye.. ngeh3 :p

haaa, lam kete tu ntah cmne boley terkeluar topik pasal enset, (mase ni dah gerak dari kedai tu dlm 5minit camtu) smbil2 borak tu, aku pun terabe2 la carik enset aku neh,

raba sume poket tadak ! aiyark, taruk ktmane?? celah2 tepi pintu kete? tadak !! aikk?? atas dashboard ?? tadakk jugakkkkkkk.. scodeng2 kat tempat letak kaki?? kot2 terjatuh? tadakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !! maneeeeeeeeeeeeeeeeeee??? aku gelepor dah mase ni, mane enset ni?? mane die nyorok ni?? mane aku letak td?? ishk3, pastu amek enset abg, call, dapat, tp xde dgr bunyi pun lam kete, call lg, xdpt da, aikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk???????? kenape td dpt call, pastu kali kedue xdpt dah ekkkkkkkkk??? knape??? enset aku batery full lg tuuuuuuuuuuuuuu.... aiyaaaaaaa.. mase ni la abg aku sound,

"td bukan taruk lam bakul tisu kat kedai ek?? dah amek belum??"

haaaaaaaaaaaaaaaa...mase tu la aku baru tringat, ngeh !

" haaaa ahhhhh la, TERLUPEEEEEEEEEEEE, "

HAMPEH, mase ni muke abg aku cam cicak berak kapur pun ade da, eyh?? muke die ke muke aku haaaa???? hui huii :p

mase tu la cecepat patah balik ke kedai tu smule, mmg betoi, aku letak citu td kn?? pastu aku degil, keras kepala, xnak dgr ckp org kannnnnnnnnnnnnn??? otw ke kedai tu abg aku xputus2 call, jap dapat, jap letak, jap dapat, jap xdapat,bengong ke hape enset tu?? mase ni berdebar toksah ckp laaaaaaaaaaaaaa...

sampai2 je kedai tu, aku tgk atas meja tu dah CLEARRRRRR, bukan stakat sisa2 mknn ngn pinggan kiteorg mkn td clear, tp ngn bakul2 tisu tu tadakkkkkkkkkk atas meja, ensetttttttttt???

mase ni aku tgk ade 3org(lelaki) pelayan kedai duk melepak kat meja tepi kaunter duk gode2 enset 3310. bukak housing pe sume, tatao nk wat pe, enset aku tade plak ats meja tu, pastu aku tgk sorg lagi pelayan lelaki die, duk ke hulu ke hilir dr dapur, cam teragak2 nk kuar ke dpn bile tgk aku, trus je aku redah tanye tokey kedai tu,

"mane enset saye atas meja td???"

"enset mane?? kat mane?? "

"enset saye atas meja tu, tertinggal td, sy taruk lam bakul tisu !"

"errr..yg mane ha? tatao la saye plak,"

"ok kalu xtao, saye nk tao sape yg clearkan meja tempat saye mkn td??!"

pastu dtg la mamat pelayan salah sorg dr 3org yg melepak td,

"knape kak??"

"ingat lg muke sy?? baru jek td dtg mkn kat sni,baru tinggalkan kedai ni dlm 8minit cmtu, td saye letak enset lam bakul tisu, tp terlupa nk amek, saye nk enset saye smule !"

"enset mane kak? xtatao, akak tercicir kot, tade pun sini"

"tak tercicir, sy ingt lg, sy lupe nk amek td lam bakul tisu!, sy baru blah td,xsmpai 8minit dtg sni blek dah xde, mesti org amek, sape amekkk??!!"

"oowhhh, ye ke kak?? 2,3 hr ni ade gak org ilang dompet, enset, tercicir carik kat sni"

korg kalu duk tempat aku ape rase bile dgr die ckp cmtu??? mcm slaluuuuuu jek kes ilang berlaku kat ctu kannnn??? perghhhh! rase mendidih jek dgr, pastu abg aku plak mencelah,

"ok ok cmni! sekarang ni saye cume nak tao sape yg clearkan meja sy mkn td?"

mamat ni cam diam lame, pastu cam tergaru2 kepale bodo die tu,

"errmmmm, xingatla la bang sape..."

tak ingattttttttttttttt??? tak ingat die ckp ko!! berasapppp jek aku dgr, bodo bengong natang ni! bley die bg jawapan tu kat abg aku???? die ingt kiteorg bodo bengong mcm die gakkk?? weii ! pikir logik la, aku baru je lepas mkn kat kedai tu, baru sgt2, bukan semalam, mggu lepas, taun lepas bodo!

dah tu kedai die dah la xde org dtg mkn pun, ms aku mkn kat stu, ade 2meja kat belakang2 ade org, tu je, pastu pelayan kedai tu dalam 4org, so, lepas aku mkn, sape yg clearkan meja?? aku nk tao yg tu, tp mamat ni ckp xingttttt !! padahal die lepak depan kedai tu jugak, apsal bg alasan cmtu??? cube laaaaaaa ko tanye sorg2 pelayan yg lain tu plak, sape yg clearkan meja, jgn bg alasan yg bodo bengap cmtu bahlolllllll,eeeeeee... aku tao die nk kaber pencurikkkk tu, xpun die yg curikkkkk kottt ??!!

yg abg aku ni panas sgt dgn jawapan bodo mamat ni, trus je die die sound 1kedai tu, haaa jgn main2, abg aku ni pns brn, silap org la nk cari psl,

"SEKARANGGGG AKU NAK TAO SAPE YG CLEARKAN MEJA TU WEI!!!"
KNAPE NGKO CKP XINGT PLAK?? RAMAI SGT KE ORG DTG KEDAI NGKO?? RAMAI SGT KE PELAYAN KEDAI NGKO?? HAAAHH??? SAPE YG CLEARKAN MEJA NI TD???!!!!

abg aku dah tinggikn suara yg amat kecut perut aku dengar masa ni, mase abg aku ckp tu, siap pandang semua pelayan2 kedai tu, tp masing2 boley buat muke bodoooooooooooooooooo jek !!
xtercakap ape masing2 ko !! gilerr bisuuu dah keeeee????? org yg dtg mkn kat kedai tu pun sume dah xjd mkn, sume pndang kat kiteorg dahhh,ye la, dah kecoh2, sape xnk amek tao kn??

pastu mamat tu bley ckp elok2 ngn abg aku,

"bang, saye xtao, memang xde kat sini, kalau ade saye dah bagi,
abg try call, kut2 ade tercicir mane2 ke,

wahhhh wahhh wahhhh ! siap ngajor abg aku lg ko !!! tp...............

"WEI CELAKA ! AKU CUME NAK TAU SAPE YG CLEARKAN MEJA TD, SAPE YANG CLEARKAN MESTI NAMPAK ENSET DLM BAKUL TU, DAN AKU NAK TAO, KNAPE MASE DIE KEMAS PINGAN GELAS TU, DIE AMEK SKALI NGN BAKUL TISU YG KOSONG TU?? SBB ADE ENSET KANNN?? CEPAT BGTAO SAPE AMEKK !!!

haaa... amek ko ! kene jerkah skali ngn abg aku ! tu la, sape suruh bodo sgt, ngihngihngih ! tp, aku mcm nak terkencing dah ko mase ni, takot wei, abg aku ni pns baran sket, risau gak aku, buatnye die tumbuk ke belasah mamat pelayan yg bg jawapan bodo tu, baik aku tarik die cepat2
g kat kete, cool kan die, ckp kite settle cara lain, lepas abg aku masuk kete, aku g sound mamat bodo tu,

"ok kalau betol xde xpe, tp saye xkn diam diri,sy akan cari smpai dpt sape yg amek enset tu!"

pastu trus aku blah masuk kete gak, dah tu abg aku bwk kete mcm pelesit.. gilerrrrrr kn org panas baran ni??? kalu die nk marahh....huhuhu takottttttttt...

aku xtao nk buat pe dah, last2 aku nangis je la, meraung2 teresak2, :p

lame sket, abg aku stopkan kete tepi jln, aku ni smbil2 nangis,ckp ar kat die, xyah la marah2, sume tu silap aku, cuai, xdgr ckp die kan, ade la dlm 78kali aku mintak maaf kat die, naik berbuih mulot aku, wuwuuu ye la kan, enset tu die yg belikan, siap ngn simkad lg, dah aku wat ilang, mesti die kecik ati aku xjaga betul2, pastu xdgr ckp die td, alaaaaaaaa.. mmg la aku rase bersalah sgt2 kn?? mesti die mrh aku kn??

pastu lame sket die mintak maap, die xmrh aku, ngeh, die ckp die mrhkan org kedai yg bangang tu, die tao org kedai tu jugak yg amek, tp xngaku ! fuhhhhhhhh ~ LEGA . selamat aku ! :p

so..die ckp nk cari jln gak dptkn balik enset tu smule.. bincang2 punye bincang, kiteorg amek kptsn tuk settlekan hal ni lepas blk perak, sbb mlm tu kn kiteorg nk bertolak ke rawang dah, xnk la merosakkn mood baik tu, hiks

otw ke rawang tu gak, abg aku xputus2 try call no aku, pastu meses, kadang dpt kadang x, maybe pencurik tu jap2 on, pastu off balek kot, tp bile call dpt, maknenye die tengah on kn?? abg aku cepat2 buat FRIEND FINDER, yg ni mmg abg aku dah set dr enpon die ke enpon aku,
sbb die slalu cek aku kat mane gune friend finder tu, dan tao ape?? kiteorg dpt tao yg enset tu berada die lokasi..... tuttttttt, kat situ la area kedai makan tu koooooo !! haaaaaaa, so??? terjawab x?? mmg pelayan tu yg amek kn??? kiteorg smpai rawang jumaat pg, then abg aku call member2 die, citer sume psl kes ni, kalu xg perak, maybe derang nkg serang gak mlm tu, tp tggu dulu laa.. janji nanti kiteorg blk dr perak, abg aku nk bincang ngn diorg cmne nk gertak org kedai ni, muahahha, so tggu je la ape citernye nanti kn, same ade abg aku g bakar trus kedai derang, atao amuk satu kedai?? tataooooooo.. huhuhuhu (tp abg aku waras lg kot?? :p)

aku smpai da kuantan pg smlm (ahad) penat toksah ckp la.. adeshh, xsabar nk tggu citer psl enset aku ngn mamat pelayan yg bodo tu kn?? ishk.. klu abg aku xpenat, maybe mlm ni die settlekan kot, klu x mlm sok, tp aku rase cm xde harapan dah aku nk dptkan balik enset tu, kn? :( kalu xsettle2 gak, beli baruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu laaaaaa, huhh!!
ade sape2 nk beri sumbangan wang ihsan kat aku dakkkkkk????dulu mase beli, xsampai seribu pun hargenye, skunk maybe dah murah sket kot, nk yg cmni gakkkkkkkkkkk.. tolonggggggggggggggggggg, huwaaaaaaa~ :(

p/s : ehh bile wang ihsan mangsa banjir nk dpt eyhh??


x-4:22 PM -
nano .
35 comments

Gong Xi Fa Cai

Tuesday, February 5, 2008

Memandangkan hr ni last day sblm bercuti pjg,
so, ape kate kite g borong limao bebanyak, ahahks, meh2haa, pilih2 yg mane berkenan, aku bayar, ngee :p

haaaa, dah pilih2 tu, ape lg... angkat la wei ! huhuhu
kuat gak tecniction2 ni eyh?? 5kotak skali angkat wo0oooh !
sorry la eh, aku xley tolong korang, sebabbbbbbb aku bawak.....

limau besar ni, heheh kes bodek nk limau free dr tokey tu,
skali die bg limau bali ni jek sbijik, ampes taik idung masin !
pastu 3biji limau utk aku ngn tecniction td sbiji sorg, huhuhu
tp xkesah la kan, ade jugak, yg penting bos tetap kasik,
brape kotak arrrrrr???? rahsieeeee... huhuhu
nasib baik la pagi td ujan, dah aku dtg kerja ngn kete,
klu dtg ngn moto td, sah2 xdpt nk bwk balik limao berkotak2 tu,
huhuhu, tp...shhtttttt.....jgn gtao tecniction, derang dpt sekotak jek,
x adil kan bos ni? kekekke !

ok kalau bos kasik limao berkotak2, miss loO plak??

*kue kacang ngn short bread *
besssssssssssss... jgn risau, dijamin halal , huhuhuh :p
anak dorang plak kasik ape???
pissssssssssssssssssssssss ajek !
ahahks, ok lew korg, slmt bercuti jumpe lg selase depan wokey !
taking kei, daaaaaaaaa~

p/s : nk upload gmbar angpau aku dpt td, tp takot korg dengki lak,
xjd la.. kihkihkih :p



x-10:24 AM -
nano .
24 comments

Tganu

Monday, February 4, 2008

xde pe yg sronoknye blk tganu kali ni coz aku berkejar sane sini,
yg pastinye, sejak2 dah diistiharkan jd bandaraya ni,
bukan makin meriahnye bandar die..
tepi jln penuhi ngn bendera warna warni,
CERIA GILER , huhuhu :p
dan yg pastinye klu blk sane, xley miss pergi psr payang, ahahks..tp yang x syiokkkkk blk sane time2 ujung bulan,
sbb aku belum gaji lg masa tu.. huwaaaaaaaa~

maknanye xbanyak yg dpt diborong, tu je ha,
beg tuk aku 1, tuk misslo 1,
baju kelawar [wajib beli], pastu borong bakul rotan,
dan yg lagi2 WAJIB beli kat sane................

segala macam asam dan jeruk ! errr...

p/s : as, na dapat harga bakul tu lg murah dr kat perak, huhu :p


x-11:21 AM -
nano .
22 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • Membizi dengan jayanya..
  • Lunch ape hr ni eh?
  • Aku kan macik !!
  • : )
  • Na + No = NaNo
  • mangsa banjir..
  • Blajarla menipu kalau itu utk kebaikan ... :)
  • Auumm cak !!
  • Happy Chinese New year..
  • Jom g kemboja !

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.