<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Main Make-up Make-up

Thursday, January 31, 2008


montot siapakah atas riba aku neh?? huh !


ini budak ticit aaa, bikin ati aku takit oowhh,
pe taknye, sejak die nampak aku maen game burger shop hr tu,
mati2 die ingt kat pc aku ni ade game bes2, jenuh la die pujuk aku
carikan game bes2 tuk die maen, aku xkesah la kn..
bley jek carikan, tp punye le byk pc kat opis ni,
pc akuuuuuu jugak yg die berminat, ape kes??
nk marah kan, anak bos, diamkan je la, huwaaaaa~

ni lah gamenye, kalu korg2 boring bley la cube,
hiks, cm bes lak, aku pun maen same, mudah je,
sume dah ade, cume kite tampal ke ape yg kite nak kat katon tu,
nk make up cmne, terpulang pada jari anda ! hehe
sape2 yg ym ngn aku, tibe2 aku diam lame tu,
maknenye budak ticit ni konker pc aku ok !
harap maaf, grrr...

p/s : esok aku cuti lg, mlm ni bertolak blk tganu,
ishk.. mate aku ni xbley blah betoi klu drive memalam,
tp ape bley buat, xnk jd ank durhaka... uwaaaaaaaaaaa~


x-5:16 PM -
nano .
13 comments

Bz kah??

Tuesday, January 29, 2008

muahahha, korang kene tipuk, yeay ! korang kene tipu !
lalalalalalalaa ~ ekceli aku xlew bizi mane pun mggu lepas,
tp kepale otak srabut. tensen. dan bagai2 mslh ati yg kronik :p
maka dengan itu, aku telah melarikan diri sebentar. ngeh :D

tp kannnnnn.. baru je nk rilis tensen sket, ade lak mslh lain timbol,
ahad lepas, kakak ipar aku col, bgtao along eksiden !
korang kenal kn? alerr..ank buah yg slalu berkepit ngn aku tu, huhu
memandangkan abahnye ade kat johor, kursus,
so, ape2 hal kakak ipar aku ni report kat aku sudahnye,

xle teruk mane, bergesel ngn ngn lori je, hee
tp kakak ipar aku kecoh mcm ank die lekat celah tayar lori jek, ishk !
kesnye, lori tu kuar simpang xtengok kiri kanan,
die pikir itu jalan tokki die yg punye kot??
mase tu pulak baru lepas ujan, nk brek ngejut pun xgune dah,
elok aje along lepaskan moto ketepi dan
die terjun menggelongsor ke arah lori,
betuahnyeeeeeee ank buah aku ni sorg, syg kat motonye pasal !
tp naseb baik masing2 slow je bawak,

dah terang2 driver lori tu salah, so die le kene t/jawab kan..
aku usung ngn die2 skali bwk g klinik, bg die settle sume, huhu
pastu nk settlekan hal moto, bengkel lak xbukak hr ahad,
so, semalam la, isnin, xpasal2 aku kene amek cuti,
uruskan moto lg,nk ngusung si along ni ke spital plak, xtray tgn,
kot2 lew patah riok mase terhempas tu.. huhu
alhamdulillah xde pe2, die pun cume luke kat kaki, lutut, tgn, siku
dan yg paling xtahannnnnnnnnnnnnnnnnnnn..

kat sni !!kihkihkih.. o0ooppsss ~ xbaek gelak ! :|
tp mak aku lagi kuat gelak tao mase tu, muahahhaha :p
ape taknye, skali tgk ade cam samseng daaaa~
dengan pipi celoreng, bibir pecah + bengkak !
alallalalalallaaaaa~ siannye die, tp sedey jek bile die ckp,

" su,... muke along tak lawa daa~ :( "

huishh, abesla turun mendadak saham ko kat sekolah alongggg~
ape nk buekk :p, dulu berlagak sgt ckp ko ramai peminat kannnnnnnn..
fiuuuuuu~ mintak siseh ngn aku !
:)

p/s : dan yg lagi kesian, kasut sport aku, rabakkkkkkk ko !!
aku pun xtao mase mane along kebas kasut aku tu,
ishk.. ade training ape ntah kat sekolah die sblm ekciden tu,
huwaaaaaaaaaa~ xdapek la naik bukit/ joging da
slagi abahnye along ni xgantikan kasut baruu.. wuwu..



x-4:42 PM -
nano .
28 comments

"bzbzbzbzbzbzbz"

Saturday, January 26, 2008

BZBZBZBBZBZB
BZBBZBZBZBBZBZBZ
BZBBZBZBBZBZBZBZBZ
oowhh rindunyee kat korang sumeh sumehhh,
haishhh, kebizian melande diriku lenim,
xdpt jenguk sgt blog2 korg, huwaaaaa~
nanti la eyh..
time kasih jugak coz keperihatinan korg2 kat entry ASKOR BODO tu,
tenkiu ailebiu korg ! :D
so..nantikan gambo2 bz daku nanti eyh?? hehe :p
p/s : bizi pun ade gmbo meh?? :D


x-2:24 PM -
nano .
16 comments

Askor bodo !!

Wednesday, January 23, 2008

AWAS ! entri lepas geram yang berunsur 18SX, 23SG, 30PL dan yang sekutu kutu dgnnye, huh !

Ptg smlm blk je dr kerja, aku temankan mak ke rumah kwn die yg dlm kwsn Kem TUDM Batu 10. Macam tempat2 lain gak, kwsn kem ni kan cam private sket, so..nak masuk sane, kena lalu pintu pagar utama yang menempatkan 2,3org askar/guard utk periksa kenderaan kluar masuk dlm kwsn sane. Bagi kakitgn yg bertugas dlm tu, masing2 ada sticker staff kat kenderaan diowg. Yang xde, contohnye org luar nk g jengok sedare mare diowg dlm tu, kene berhenti kat ctu tuk tinggalkan i.c dan amek pas pelawat. CEREWET KAN???

Tp aku plak, wlaupun bukan staff dlm tu, tp aku ade sticker "PELAWAT TETAP" kat kete, actly dulo2, ayah aku pernah bertugas sbgai imam masjid kem(askar) batu 10 tu, dat y la diowg kasik kat ayah aku sticker tu kot2 ayah aku ade nk msuk dlm tu jupe geng2 die kn? Walaupun skrg ayh aku dah xbertugas kat ctu, tp sticker tu still xtive coz aku ngn mak slalu kua msuk dlm tu.

Syarat nk lalu pintu pgr utama tu, kenelah perlahankan kete dan biase2 aku tgk org lain angkat tgn kat guard tu kan, tande hormat kat diowg, sbb diowg pun mane2 kete masuk diowg angkat tgn tegur. tp aku pompuan segan nak wat cmtu, just lalu kat diowg dan senyum/angguk dah arr. Boley kate selang sehari aku g sane, so dah lali ngn diowg ni, kadang2 kalu aku sebok borak ngn mak aku, aku xterpandang lansung kat diowg, trus2 je redah gtu, huhu :p maklumle, kete ade sticker, xyah nk risau diorg tahan pun kan? ngeee :p

Dan ptg smlm, mcm biase, bile smpai je dpn pagar tu, aku perlahankan kete.. then senyum kat salah sorg askar yg ensem kat ctuyg tercegat kat ctu. pastu aku lalu je la cam biase kan, tp baru je meter nk naik ke 5 km/j, aku dgr ade org jerkah/tenking kuat...

hoii berhenti !!!!!

aku intai kat side mirror, ade sorg askor gomok terkedek2 dtg kat kete aku, dgn muke tapirnye, die sound aku,

apsal xberhenti ? !!!

wah ! wah ! wahhhh !! ade org nk cari pasal nampak! cakap elok2 xbley ke? ni tengking macam aku 5km dr die. aku PANTANGGGGGGG kalu jumpe lelaki yg berkasar dgn perempuan, BANGSAT namenye tu. so..ingt ko je bley tengking2 org?? aku pun...

aphal nak brenti plak?? xnampak ke sticker kat kete saye?? !!

biarpun nk tercabut ank tekak aku sbb xbiase tengking2 org ni, tp gasak ah ! xpuas ti wei ! skali pun die nk berkasar, tgk org dulu la, xnmpak ke dlm kete ni ade 2org perempuan, skalipun ko tengking kat aku, ingt mak aku yg dah berumur 66tahun tu xterase?? xkecik ati org tengking2 ank die??? menatanggggg $^#%$&^^ mung ! tp die dengan kereknyeee jawab,

salah ke saye jalankan kerja saye?? berhentikan kete cik kat tepi,
kuarkan lesen ngn i.c !

fuhhhh ! tarik nafas pun xlepas je aku rase time ni, terbakar toksah cakap, aphal menatang ni nk carik pasal sgt ngn aku ha? lps aku park kat tepi, kua ngn tunjukan ic + lesen kat die,

aphal ni bang??

cisssssssssssssss !! abggggggg??? korokk keringggg mungg ! ntah cmne ringan sgt mulot aku panggil die abg, tersasul ke?? ishkkk mulot aku ni pun satu, nk berbahase la konon. bluerrkkk..

saye suruh cik berhenti td nape xbrenti??

masih lg dengan nada kerek dan muke sengalnye.. cis !

saye mane tao incik (incik la pulokk) suruh brenti ! dah bertahun saye kua msuk kem ni, xde lak org tahan suruh sy bhenti, so.. mcm biase, trus jln la..

tak nampak ke saye tahan ngn tangan td suruh berhenti??

ciss ! die ingt tangan die besar sgt, aku bley nampak? ke kat tgn die ade lampu warne merah, oren atao ijo?? wajibla kene berhenti klu nampak tgn die bertukao kaler ke merah kn?

mane lah saye prasan, dah biase2 saye masuk pun diorg angkat tgn gak kat saye, tapi xde tahan pun, dah td ingat angkat tgn cam biase lahhhh..

saye tahan dgn tangan td, cik boleh trus pergi cmtu jek, nasib baik saye sempat angkat tangan, kalu x td??

weeiihhhhh menatang !!!! kalu ko xangkat tangan nape?? kalu kena kete aku, ade ke ko tercampak 10km?? ke kete aku ni ade karen?? tersentuh sket dah mati terkejung?? alalallalalalaaa bodo ngoh la !!

so skunk incik nk ape,??

5-60kali dah duk belek ic ngn lesen aku dr td, cun sgt ke gmbar aku tu? sampai xpuas2 tengok?

cik ! saye jalankan kerja saye, lain kali kalu suruh berhenti, bhenti la ! kami kerja ni bukan main2 je nk jage pintu tu, buatnye ade kecurian ke ape2 ke dalam kem, kami yg tanggungjawab !

bengong ke hape die ni?? muke aku ngn mak aku ade gaye muke perompak ke? muke lanun ke?? alaaaaaahai, pakai je baju uniform askor, tp bodo bertingkat2 !

incik. saye xde mase dah ni, dah dekat magrib, byk hal lg nk buat.

masuk dalam ni ada hal ape? suami kerja ape? unit mane? bla..blaa..blaaah !

saye masuk dlm ni ade hal nk jumpe pegawai kesihatan kem ni. sedare saye !

ade la dekat stengah jam bersoal jawab ngn die. budus. buang mase aku betol ! last2..

ok. kali ni saye lepaskan cik. tp lain kali berhenti bile kene tahan. jgn redah je. dah la tarik muke bile saye tanye. saye dari tadi 3jam berdiri kat ctu. ingt suke suke? kalau org xbkerjasame dgn kami, mmg kami akan ambil tindakan. saye mintak maaf atas kekasaran saye td.

mase die hulurkan ic ngn lesen tu, sikitttt pun aku xpandang muke die, trus masuk kete, maaf pun tidak. pedulik laa.. rupe2nye die hangin sangat sebab 3jam berdiri kat ctu ! cissss.. weii !! kalu da rase keje cmtu memenatkan, sape suruh kerja cmtu ! bodo ! amek la kerja kerani ke, yg duk depan pc dr pg sampai ptg, xpun bukak kedai menjahit ke, 24jam duk atas kusi.. molo punye olang !! bajek die pakai uniform ijau tu, besssssssssss sgt laa??? eleh ! xheran lah ! prangai cm hape. mulot cam longkang ! %^#%$@%$#&&... huhhh !

Sekian lepas geram aku pd hr ni, haha..

p/s : aclty, aku bukannye jenis ske tengking atao marah org, mmg xpndai weih !! aku bukan spises panas baran ke ape, tp kalu lelaki xpndai hormat perempuan, xpandai nk berbahasa, aku mmg PANTANG ! hehe dah2 kembali ke normal, lupekan citer ni... :)


x-9:25 AM -
nano .
40 comments

EFCM mega gathering 08

Monday, January 21, 2008


Nak pegiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, da byr deposit pe sume, tp last2 mak cam xkasik,
die ajak balek ganung ! huwaaaaaaaaaa~ korang korangggg~
bley tolong pujut mak aku dak?? tolong aaaarr...
puhhhlisss~ ishk.. :(


x-12:20 PM -
nano .
19 comments

Tolong !

Friday, January 18, 2008


" Tolongggg aku ~ penat weihhh ! huhuhu "

5.45pagi
terjaga sbb bunyi guruh kuat + ujan lebat
[aku tggl sorg kat umah, yg lain semua blk tganu, huwaaaa..]

5.50pagi
xsedap ati, coz dr smlm ujan, try bukak lampu jenguk luar,
makkkkkkk !! mati akuuu~
[ jerit sorg2, nk nangis pun ade ]

6.00pagi
**bersiap sedia untuk bertukar ke 'increadible hulk'
**kemas2 brg2 dapur, angkat tong gas, dapur gas + meja kecik 2bijik naik atas,
**ke ruang tamu plak, kluarkan sebahagian kitab2 ayah dlm almari
yang paling bawah, letak kat ats skali, yg lain xyah usik,
biasenye lemari tu tggelam bahagian bawah jek,
nk usung semua kitab die, maunye mati kering aku, giler banyak.
**angkat tv 21', nasib bek kecit jek, tp berat gak weih !
**angkat rak tv yg hampir2 same berat ngn aku.
**meja makan + 6 bijik kusi
[ giler berat natang ni, abes calar lantai aku heret, huhuhu]
**angkat krusi malas ayah aku sbijik
nasib baik byk lg brg2 yg xturunkan sejak banjir hr tu.. fuhh~

7.00pagi
**alihkan 2 biji motor ke balairaya, kat stu kompom xtggelam
**jenguk ayam2 mak aku takot2 ade yg lemas,
semua masih bernyawa lg, alhamdulillah, bg ayam2 makan..

8.00pagi
**mandi + bersiap
**tunggu hamba Allah dtg jemput tuk hantar g kije :p

9.00pagi
**
sampai opis, ngadu kat bos segala xtvt td,

945pagi
**
bos tapaukan aku ns minyak tuk bekpes, yeay !
giler sayang bos kat aku, kiki :p

p/s : uurrkkhh~ alhamdulillah..giler penat weihh ! nk smbung tito sat ea :p


x-9:19 AM -
nano .
30 comments

Tak Paham

Thursday, January 17, 2008

Kecoh kan baru2 ni pasal die neh bukak baju atas pentas, yg peliknye, ape kes yg org duk bising sampaikn duk kecam hebat mamat ni?? die bebogel ke hape? stakat tanggal baju nk bising? apsal? sbb nampak pusat ke? kira dedah aurat la tu? abeh tu penyanyi pompuan yg pakai skirt genting nampak peha, pakai baju nampak separuh dalam, pakai ketat2 'mecingggg' tu xde lak org nk kecoh erk? ishk xpaham, bukannye aku nk msuk belah pihak mamat ni, tp ksian lak kat die, die ni kalu ats pentas jek mesti smangat, sampaikan xsedar apa jek aksi die akan jd kontroversi [betol ke eja ni? :p] baru2 ni die buat aksi menggelongsor [betoi kah eja? :p] atas pentas tu pun jd isu, ishk..kalau betol aksi die tu kurang sopan, adil kan la, ramai lg artis2 malaysia ni yg xsnonoh, apsal xhukum same ehh? xpaham...

panas !!

ni la aksi panas tu, dugung kah? ngeh3 aku sengaja kecitkn
xnk bg korang muntah darah je tgk anti,
lalalalala, ekceli aku ske gmba ni, ayu jek, wahahahha,
tp ade jek org dengki, ape nk buat,... bluerk !


x-9:51 AM -
nano .
26 comments

Desktop Wallpaper

Wednesday, January 16, 2008

Nak layan tag ar hr ni,


dah tentunye gambar dak ni je yg asek bertukar2 kat desktop aku,
dulu2 aku penah taruk gmba aku kat desktop kn, tp ntah ape
ke peel budak2 opis ni, pntang tgk gmba aku menepek kat sni,
mesti ade la sorang due yg muntah darah nengoknye..
knape arr??
aku pernah tanye diowg, awat diowg anti benor nengoknye,
diowg ckp cam dugung terdampar jekk, erk, ye ekk??
mesti korang selok gop nak nengok wallpaper tu kn??
xpayah la, takot korang pun nanti muntah darah gak..
lalallalalla~ da settle tagged ni :)


x-3:03 PM -
nano .
18 comments

Misthali

Monday, January 14, 2008

Waaa... catat record hr ni pukul 730 da masuk opis, yeayyy !
patut diberikan anugerah pekerja misthali, hehe..
ape kes ha? ishk.. klu ikotkn xkoser pepagi buta da tercongok sni..
tp ape nk buat kan, pukul 630 time aku baru nk start
mimpi tu la, ade org kejutkn aku..

" su.. suuuuu !! bangunnnn !! suuuu, cepatla,
anta angah gi sekolah, tertinggal
bas !"

siap goyang2 badan aku lagi, die ingt aku ni jenis tito mati kah?? uurgghhhh!! tension2..

" alaaaaaaaa...mimpi ape ye td~ " aku mamai2 lg,

"suuuuuuuuuuu !!!! 6.45 dah ni..." jerit kat tinger aku

"yelahhhhhhh !!" jerit sekuat ati, [bengang]

dgn mate tertutup lg, aku gagahkan jugak lew msuk bilik air,
adeshh, dgn mandi sepantas kilat, cume buat yg wajib jek,
ape yg wajib?? waAllahhualam, hanye aku yg tau :p
bersiap ala2 kadar, sambar sume bedak2 lips taruk lam beg,
pakai kat opis, sbb dah kol7, pecut ala2 shahrul yuzi gtu, ngeh3 :p
sampai la kat sekolah die lam kol 720.. adeshh..
apehal la ko angah, depan belakang kiri kanan umah ko ade sekolah,
tp nakkkkk jugak sekolah jauh2,
dah lew amek sekolah dekat ngn opis su,
nak xnk, su jugakkkkk yg kene, ishk..
harap2 ko xtertinggal bas lagi la ye esok..
[ kwn2, tlg doakan same ye... :p ]

Mlm mggu yg lepas plak, org lain sronok2 kluar berhujung minggu,
tp aku sebok ngusung ank buah g book store,
agak2, taun ni aku boley dpt anugerah mak sdara misthali x ehh?? ;p

ape yg dicarik?? ni haa.. buku BIOLOGY SPM,

dan...aku jumpe buku ni, barbie the island princess,
besdei anak bos hr ni, hehe.. mintak2 die ske la :)

Dan tagged yg aku kene mggu lepas dr incit may ngn cik z kiter,

hanya RM4.99, pecaye takkkkkkkkk??? hehe!
mane nk carik wallet semurah tu??pi carik kat JB,
ape name plaza tu, cm ade name pelangi2 gtu, kehkeh :p
dah 2tahun guna, still cantik, anggun dan bergaya lg, hoho

ape ade kat dlm neh?? xde yg menarik pom,
gambar aku saje dah 8,9,10 keping,ahahks,
xkoser aku nk taruk gmbar org len dlm neh, dah namenye wallet aku,
harta2 peribadi aku je la bley masuk, ngeh :p
kad pun, cume kad 3jenis beng jek, xdenye nk simpan
sampah sarap, segala jenis kad name dan bagai2 yg lain,
yg XPENTING, tinggal, :p

p/s: incit may, kalu xtagged 5org lg tu bley dak?
biar darling je la yg sambung pasal tu eh.. xkoser nk tag2 org,
sbbnye nano pom xminat kene tagged,
sblm ni pun dah 6-7 tag yg pending, tp yg ni buat gak sbb simple jek,
hehe :p



x-7:54 AM -
nano .
26 comments

Waterfall Sungai Pandan

Friday, January 11, 2008

Alhamdulillah, cuaca ceroh molek smlm, hehe.. rancangan yg asik tertangguh disbbkn ujan, terlaksana gak smlm. Pepagi bute lg aku dah call along[ank buah] dtg umah tlg aku sediakan bekalan.
Memandangkan kiteorg nk kuar awal, so..masak secepat kilat dan seringkas mungkin jek, ni lah juadah aku + 3org ank buah aku kat sane smlm..
  • mee hon goreng
  • nasik putih
  • ikan masak kicap
  • ayam msk halia + cendawan butang
  • salad + tomato + mayonis [malas nk masak sayur sbenarnye]
  • puding susu + buah2an campur
  • air batu + minuman beli kat kedai
Sampai je sane pukul 1130, kiteorg belasah mee hoon dlu,
baru g berendam.. lompat2 lam air, wahahaha.. sonok !

[ along, angah + achik ]

sakit bdn wei duk betol2 bawah air tuh terjun, huhu tp syiokk~

Dalam sonok2 tu, ade gak adengan yg wat kecut perot aku, angah dah bgtau kat kiteorg, jgn g kat tgh2, dalam.. ntah cmne air laju sgt tolak along, xprasan smpai ke tengah, panic gak kiteorg.. tp seb bek die pandai brenang, so..bley la ketepi sendiri wlaupun tercungap2 gak.. ishk..klu jd pe2, mati aku dulu kene semelih ngn abh diowg... wuwuu.. Pukul 4ptg baru kiteorg balek, itupon aku da nangis2 ajak balek, xtahan sejuk asek berendam wuwu.. da le kene buli ngn budak2 ni , lepas mkn nasik, aku tamo turun da, tp diowg mogok buat2 majok kalu aku xjoin diowg.. ishk sabor je la..

p/s : korg g mane lak cuti smlm? :D


x-8:56 AM -
nano .
31 comments

Siap da..

Tuesday, January 8, 2008

Hoyeaaa.. akhirnye siap gak pagar umah, huhu.. cadangnye nk
buat pagar ala2 pagar istana gtu kn,tp takot gak silap2 hb
kene saman ngn sultan pahang plak , ishk..batalkan je la hasrat
murni tu, buat ala kadar je dah la.. huhu,lame giler kn nk
tggu pagar ni siap, dr raye puase, tangguh ke raye aji,

ingt raye baru ni dah bley pakai,tp dah musim ujan lg,
elok2 dah siap body, tggelam dek banjir plak,
hadoila.. jenuh nk gosok ngn kertas pasir bg ilang karat sume,
pastu nk cat, ade lg halangan, hujan je dr hari ke hari,
nk tggu matehari kua, xkua2 pom, ishkk..
last2 da bosan sgt,kiteorg belasah gak cat dlm bangsal,

kurung dlm tu berminggu2 nk tggu cat kering, huhu..
ni la kekdahnye klu nk buat sdirik pagar, kalu upah org,
dah berzaman siap, ngeh3, tp xpe.. skurang2ye puas ti kn,
dpt buat pagar sdiri.. hehhe.. da siap pasang,
nk tggu panas terik betol, baru bleh cat pagar simen tu
plak, dah berlumut, brape belas taun xcat xtao la :p
asek berendam banjir je, mane xberkulat ijo !

kos sume skali wat pagar dlm $500 lebey je,
klu upah tukang ni maunye dlm sribu gak kot, errr..
ntah, hehe ade sape2 nk buat tempahan pagar? sile, sile.. :p

p/s : z, da apdet, mane mekdi???


x-10:34 AM -
nano .
27 comments

Manje bucuk

Saturday, January 5, 2008

uitts? ape kejadahnye ni?? intro2 je trus gmba pompuan
ni ngadap mknn?? huhuhu, sekian lame kenal dalam myspace,
bertotet totet lam blog,bergosip2 lam chat room,
akhirnya aku amek keputusan tuk jumpe betol2 ngn
die smlm, hiks.. actly dah lame dia ajak jumpe,
ntah spises ape aku ni,ngn pompuan pon nk malu daaa..
maka, ajakan demi ajakan aku biar cmtu jek,
masuk kali ke 116 die ajak aku kua,
baru la terbukak ati aku, ekekekke :p
dan, kalu dah org tu offer nk blanje mkn kannnnnnnnnn..
haruslah aku bwk die g tempat feberet aku, huwa huwaaaa...

orgnye lawa, kecik molek jek, ishk.. aku ckup anti la klu ade org
kecik dr aku nih! grrr... yu, yu.. meh la ai sedekahkan sket
lemak2 ai ni kat yu nak?? nak takkkkkkkkkkkkkk!!!??

p/s : manje, seb baik la sanggul yu tu tggi kan?? kn??
aku rase mesti lepas ni manje serik dah pakai flat shoes bila kua ngn
kiteorg, die ingt ank buah [along] aku ni mcm budak2 sek lain?
huhuhu, tggi die yg 170cm tu la..yg buatkan aku kene sarung
kasut 2inci je bile berjalan ngnnye.. kekek :p
perjumpaan mlm td disudahi dgn perancangan ke air terjun esok!
yea ! harap2 xujan la esok ehhh?? amin ~ :)


x-9:51 AM -
nano .
32 comments

Amaran 'merah' hujan lebat di Johor, Pahang

Friday, January 4, 2008

KUALA LUMPUR: Jabatan Meteorologi hari ini mengeluarkan amaran hujan lebat "peringkat merah" bagi Johor timur, tengah dan selatan serta Pahang selatan yang dikhuatiri boleh menyebabkan banjir.
Hujan sederhana kadang kala lebat dijangka berlaku dari semasa ke semasa dan akan berterusan sehingga Selasa ini (8 Jan), menurut jabatan itu dalam satu kenyataan di sini.

Amaran peringkat merah merujuk kepada ribut tropika atau taufan dengan kelajuan angin sekurang-kurangnya 60km sejam disertai hujan sederhana menjadi lebat.

Kawasan yang terlibat dengan amaran itu di Johor ialah Mersing, Kota Tinggi, Segamat, Kluang dan Johor Baharu manakala di Pahang ialah Kuantan, Rompin, Pekan, Maran dan Bera.

Jabatan itu juga mengeluarkan ingatan bahawa hujan sederhana kadang kala lebat yang sedang berlaku di Sarawak, terutama pada waktu malam dan petang, akan berterusan sehingga Ahad.

**Ahhahahha, copy paste jek ! tensen gak wehh bace brita neh ! adoilaa.. nk kene kesat peluh lagi la pasni, huhuhu :p

"hehe, gmbr ni tade kene mngena ngn mangsa banjir,
saje sakat die smlm smpai merah2 muke nangis, hiks :p"


x-11:17 AM -
nano .
18 comments

salam 2008

Wednesday, January 2, 2008

Slamat pagi mlaysia [ mggigil lg hr ni, sejukkkkkkk~ ] Entri hr ni cuba diringkaskan seboley mungkin dgn bermacam2 fakta yg ingin ku ketengahkan, hiks :p







daaaa~

p/s : ngah carik stokin ni, xtahan sejukkkk!!!

UPDATE : baru bace paper ri ni, :p
Kuala Lumpur : Naib Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek hari ini mengumumkan perletakan jawatannya sebagai Menteri Kesihatan dan semua jawatan dalam parti serta anggota parlimen Labis berkuat kuasa serta merta.
[ hehe, smlm berkeras xnk letak jawatan :p ]


x-8:55 AM -
nano .
35 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • Membizi dengan jayanya..
  • Lunch ape hr ni eh?
  • Aku kan macik !!
  • : )
  • Na + No = NaNo
  • mangsa banjir..
  • Blajarla menipu kalau itu utk kebaikan ... :)
  • Auumm cak !!
  • Happy Chinese New year..
  • Jom g kemboja !

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.