<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6995074111787673119\x26blogName\x3doh+nano+ku+~\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://nanonan0.blogspot.com/\x26vt\x3d-4921383042277080240', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
hepi nu yer..

Monday, December 31, 2007

haluuuuu~

Hui, wlaupun dlm keadaan gigil2 kesejukan,, tp gagahkan jugak demi entri penutup 2007, kalau org lain dah siap2 psg azam barunye, aku lak, cume pasang azam utk hr ni sahaja! apedia? azam hr ni, xnk lepak lelame dlm net, hahah boley ke? nk update semua kerja2 yg tertangguh, :p

Pagi td, dpt pggilan dr bos, komen psl kertas kerja lg, ade jekkkk salah..ishk, padahal hr tu dah 76x dah aku cek, die mintak aku cek smula kertas kerja tu, dan tanya mcmmane aku eja PENGIKTIRAFAN, Yup! aku jumpa salah aku, mata bos mmg terang, camne aku boley tertaip, PENGIKTIARAFAN.. ??? ni xde kes lain la ni, hari2 duk chatting ngn tiara, dah tertaruk name die, huwaaaaaaa~ ampun bos, huhuhu :p

Terlalu byk penderitaan yg aku lalui awal tahun 2007, tp biarla semua tu berlalu, tamo ingt da.. apa yg aku harapkan, senyuman ini berkekalan smpai bila2.. insyaAllah., Hepi nu yer semua.. jumpa di tahun 2008 keh! daaa~ * siohhh2 g wat kije nung! *

" iklan jap "
puas jln2 cari mkn, akhirnye ini yg aku tapau, ns goweng udang berlada, xckup ngn itu, aku mintak cili potong lg, pedassss, bes! jum mentedarah :p

p/s : pg smlm aku belasah lontong 2 mangkuk, tghari mkn nasik 2x tambah, pukul 6ptg, aku mkn ns lg, pukul 9 aku mkn lg.. ermm agaknye, patot x azam tahun 2008, cubaan utk diet/kurus dgn lebih drastik lg haa?? ishk..


x-8:58 AM -
nano .
22 comments

A L O N G

Thursday, December 27, 2007

Berhari2 aku tggu dgn penuh debaran, sampai jugak ke hari ni 27/12
hehe, ade apa dgn hr ni?? ye, yea, dr pg aku tggu sms dr seseorg,
dan td bru dpt,

" su, along dapat 3A 4B 1C :( "

hoyeaay! hoyeaa !!! *sambil lompat2 cam budak umor 3taun* ahaha
budak sketoi neh [along] salah sorg dr ank buah yg plg rapat ngn aku,
actly sblm ni, aku dah janji ngn dia, kalau result cemerlang, [PMR]
ape je die nak akan aku usahakan, hehe, mane nk carik mak sdara
baik ti cam ni ha?? ade? ade? korg ade? :p
tp....dgn syarat, dpt 5A ke atas, dptla, die dah senyum2 kambeng,
macam konfiden sgt jek, tp aku lak susah ati bile tgk die senyum,
alahai, mcm dpt jek,mula la aku takot, kot2 die mintak barang yg sama
harga ngn gaji aku, tak ke mati kering aku?? fuhhhh~
akhirnye.. aku yg tersnyum2 sumbing skunk ni, *tarik nafas lega*
yea yea! selamat duit aku, yea yee..

" along, awat muka kite nmpak sebaya je ek?? "
mula la nk menyamar umur 15 gak ni, lalallalaa~ :p


x-11:02 AM -
nano .
30 comments

bos

Wednesday, December 26, 2007

Bos,
sempena hari spesel bos hari ni,
sy buat entri khas utk bos!
bes tak? :p

Bos,
walaupun bos jarang masuk opis,
tp sy xpenah lupe kat bos,
smpaikan sy sggup berjaga mlm td,
smata2 nk sms bos tepat pukul 12mlm,
hanya itu je yg sy mampu buat bos, :(
ape la yg sy dpt bg kat bos kn,
ye la.. gaji sy yg secuit tuu..
manekan mampu sy belikan hadiah yg mahal2 utk bos,
ye! ye! sy tahu bru beberapa bulan yg lepas bos upkan gaji sy,
tp itupon ibarat 'lekat celah gigi' je bos,, haa.. pecaye lah!
psl bonus sbulan gaji tu pom, wlaupon alhamdulillah dpt,
tp..bkn ke company lain diowg dpt bonus 3bulan gaji ke bos? :p
ishk..

Bos,
wlaupon sy slalu lengah2kan kerja,
tp, bos ttp bersabar dgn kerenah sy kn??
ye, ye, sy tahu, sy pekerja kesayangan bos kn?? :p
eh?? kadang2 ade jugak sy kene mrh ek?
cess ! tp xpe, sy tahu memang silap sy,
sy ni slalu je silap ejaan dlm kertas kerja yg bos nak,
entahla bos, dah cek byk2 kali, tp bila dpt ke tgn bos,
ade je yg slh.. terutama perkataan 'DATANG' mesti tertaip 'DATING'
sumpah bos, sy taip datang, ntah la.. kesilapan tu berulang2 je kn?
computer ni mengom kot bos..

Bos,
bos tahu kan kerja sy kat opis ni slain melengah lengahkan kerja yg bos bg..
sambil2 duduk bersila ats kerusi, sy kuat chatting, maen game,
dgr mp3 dr pg ke ptg, download lagu, masuk web tu, web ni..
pernah sesekali gak bos sound kn.. ?
tp sy xkesah pon bos, sbb sy tau bos kan SPORTING, kn? kn?
bos pon pernah berterima kasih dgn sy coz menurunkan ilmu chatting kat misslo,
ye la.. xde lah asik nk courier je ape2 maklumat @ fail ke agen2 lain,
dan jugak bil yg melambung krn asek call diowg, membazir..
suruh diowg on je ym kat opis, ape2 hal BUZZ je diowg.. ishk.
nk sent file/surat pon ikot YM jek, xyah fax.. ishk.. ape lah korg ni :p

Bos,
apela sy melalut ni ek bos?
xpe la.. sy pon dah bosan menaip ni..
nk g jenguk blog2 kwn2 sy plak eh bos..
tp bos !
sebelum sy akhiri entri ni..
dan sempena hr jadi bos hr ni..
sy nk wish hepi besdei yg ke?? ha ah ek?? umor bos brape da?? :p
semoga bisnes bos akan berlipat2 ganda lg keuntungan,
dan boleh upkan lg gaji sy.. :))
eh, lg satu bos.. xlama lg bos nk raya kn??
bulan dpn ye?? yea! yea! mcm biaselah, dpt angpau kn bos??
errmmm... tp kalau boleh kan bos,
biarlah angpau tahun ni tebal sket dr tahun lepas yek,
sbb raya cine kn bos bg cuti lame,
sy dah rancang awal2, sy nk g bercuti la bos,
nk g perak, bes tak bos?? hihi :p
sayang ahh bos, humm..

ok la, sekian dr sy, BRAVO BOS !

luahan hati staffmu,
princess [ nk jugak :p ]


x-9:10 AM -
nano .
20 comments

PANTANG

Monday, December 24, 2007

Yg mana satu pilihan kamu?sup gearbox ? atausup ekor?

aku??, heh ! kedua2nye TAK MENARIK MINAT LSG !
slama 23taun idup, sikit pon xpenah sentuh, ape lg nk amek bau,
huhu.. eeeiiii yekkkess~ tamo !
actly, nk citer psl pantang keturunan belah2 mak aku,
ape punye mslh xtau la smpai xbertegur ngn spesis daging LEMBU ni,
nk cakap penah gado, xde la plak, mak aku penah bela lembu hr tu,
tp dr awal kewujudan nenek aku, smpai melarat2 ke ank2nye,
mmg xley jamah lansung ape2 mknn yg berunsur2kn lembu,
dah tu, kalu stakat xmkn xpe lg, bau pon xbley,
ape lg nk jenguk masakan tu,
kalau pegi mane2 kenduri tu, stakat lauk daging ngn ayam je,
mmg mak aku g 'salam kaut' je la ngn tuan rumah,
coz ayam pon die xmkn,susah betoi nk bwk msuk majlis org cmni kn? :p
sbtu lepas adek bradik mak aku ade la buat korban
[tumbangkan 2ekor lembu]
so.. geng2 yg xbertegur ngn lembu ni mmg xmsuk korum la,
masing2 lepak kat dapur je la goreng ikan, heheh
laki2 diowg la yg ditugaskan semelih ngn masak sdiri,
[ adik bradik mak aku semua pompuan ]
dlm sebuk2 tu, sempat lg sorg pacik aku ni nyakat,
boley die terjinjing2 ekor lembu, dtg tayang kat mak2 sdare aku ni..
masing2 bertempiaran lah lari, gamat tu toksah ckp la..
ade yg bertempik, ade yg msuk toilet, muntah, ade yg pitam..
hahah, bleh agak x camne gamatnye keadaan ms tuh..
mmg kene sumpah la pacik aku sorg tu.. huhu
smpai demam2 mak sdare aku hr tu, :p
teruk ek? ishk.. 'penyakit anti lembu' ni
ade la jugak diperturunkan ke beberapa ank masing2,
termasukla aku ngn akak aku, hek ! tp aku xla teruk mane,
pening2 gtu je klu tgk, daging aku still blh mkn, huhu.. :p
hr tu jugak.. resepi spesel kat umah aku,
SUP GEARBOX + EKOR [resepi ayah ngn abg]
haha yg ni aku ngn mak aku xbley nk blah! nk pitam pom ade bau,
mmg hr tu aku ngn mak xbrape nk menapak la kat dapur,
bes kah?? sampai siap ber straw diowg nk nyedut tu?? eeeiii..
aku intai dr jauh je, mmg xbrani dekat, huhui..
dan yg merungsingkan aku skrg.. periuk yg diowg gune tu !
masing2 dah balik umah msg2 smlm.. so..??
yg tggl kat umah cume aku ngn mak ayah je.
yea !! masalahnyeeee... sape nk basuh periuk tuu??
mlm td aku dah berbalah ngn mak. mak aku mmg xbley bau.
die serahkan bulat2 kat aku suruh uruskan periok tu,
yg die nak, periuk die xde tggl sikit pon bau sup tu..
anti benor ! aku pulak, lebey kurang spesis lew ngn die,
camne nk basuh, ade bau, pegang periok tu pon dah pening..
PENING MAKKK OIIII~ adoi ! bagi la kawah msk nasik ke,
sanggup lg, tp periuk sup ekor lembu ni.. tanakkkkkk~
so.. sape yg boley tlg basuh ni? huwaaaaa~
patut ke nk humbang jek dlm longkang periuk tu haa??
aku dah meses abg smlm, die ckp jumaat ni die blk umah..
ooowhh okek2, nanti aku pujuk mak, jumaat ni la basuh ye mak?
hehe :p

p/s : xsabar tggu khamis ni, result pmr kua :)


x-1:42 PM -
nano .
17 comments

taksub ngn tiara .. [nak jugak]

Friday, December 21, 2007

hahaha.. vogue kah??! jgn jeles meh ! :p

apebende fortune neh?? ahahha gasak ar :p

haha.. ade ke cover magazine tonggang tebalik cmneh?
lalalalla..ske ti aku la.. magazine aku kn :p

p/s : ni la jadiknye bile dtg keje, tp xde kije. aiyarkkk !


x-12:05 PM -
nano .
26 comments

KERNA TERPAKSE

Wednesday, December 19, 2007

ahahks, cam name lagu lak,tp tu la episod yg aku lalui smlm, huhu :p

Kerna terpakse part 1.
Yang ni kisah smlm, disebabkan ade kenalan dr kakitgn CIMBeng.. xtau la tawaran ape 'beng' tu buat skrg, aku dipakse isi borang kedit kad yg diowg offer tu, FREE FOR LIFE la konon2.. ishk.. yg aku ni xpenah seumur idup pon nk brangan pakai mende alah cmtuh.. aku bukan kuat sopim cam org tu.. org tu dan org tu pon.. so,bt pe aku nk pakai.. lgpun aku penah dgr org ckp, pakai kedit kad ni ibarat nk jerut leher sidirik klu xpndai gune, ye ek? tp, TERPAKSE la aku isi borg coz malas nk dgr die celoteh pjg lebar, belasah je la,, kalu dpt nanti, pandai2 la aku manfaatkannye, mane ar tau kot2 nk isi minyak moto 3hengget, xde sen ke? bley hulur jek kad tu.. wahahahha bes bes ! :p

Kerna terpakse part 2.
Yang ni pon berkenaan kisah tragis aku smlm.. mr yeo [bos no2] mimpi hape ntah nk blanje kiteorg lunch, order kat kedai dpn ni je,nanti uncle kedai tu dtg anta mknn kat opis, aku tolak lembut tawaran die tu ngn alasan xlapar.. jenuh la die mujuk aku, nk blanje taufu fa + char kue yg HALAL , tp biarlah xmkn pon, halal2 die, tetap aku xslere klu dah cine + indon yg tukang masaknye.. so, bile mknn smpai, aku pom jamu mate gak la tgk mee goreng, taufu fa, tauhu goreng bersos, ngn bubur cha cha. yg paling2 aku slere tgk tu, bubur cha cha die, kalerful lagik, ade keladi, keledek, ngn biji sagu bsr.. ntah cmne ringan lak mulot aku menegur bubur chac cha tu cam sedappppp jek ! bile mr yeo dgr, trus die hulur mangkuk bubur cha cha die kat aku, dan die g order yg lain plak utknye, adeshh.. puas aku tolak, cam2 alasan, tp die ckp betol2 kedai tu halal, sbb uncle tu just goreng mee kosong, xtaruk hape2, pastu taufu fa, pastu goreng2 char kue.. tu jek.. xde gune daging b*b* pon kt kedai tu, uncle tu sdirik pujuk aku ckp mknn die semua halal, ramai gak melayu g beli taufufa kat stu, adeshh.. mati kutu aku jap, kalu aku tolak mentah2 mesti diowg trase, nak xnk aku trima je la, tp serius aku ckp, ms telan tu xrase ape2 wlaupon bubur tu sedap, tp sbb aku mkn tanpa prasaan, TERPAKSE.. msuk mulot trus telan, adeshhh seksanye.. smpai skrg aku rase bersalah, sbb mak aku ckp, klu kite rase was was, jgn mkn.. tp aku terpakse demi nk jg hati diowg, cmne ni.. mknn tu dah jd drh dging aku, huwaaaa..

Kerna terpakse part 3.
Lagi2 kes smlm, dr aku blk sopim kt kL hr tu, bru smlm aku tergerak ati nk pkai bju yg beli kat sane tu, sgt2 cantikkkk baju tu, smpaikan aku beli 2helai sbb xnk berebut ngn ank buah aku, dulu test ok jek, tp bile pakai g opis smlm..aku rase xslesa sgt2, sbb baju tu ada kedut2 tang perot, bg aku mula2 tgk ok, tp bile tgk btl2 dlm cermin smlm, kedut2 tu betul duduk bwh dada aku, so..bila ketat tang ctu smpai ke bwh, lg menonjolkan dada body aku yg gebu ni.... haish.. mungkin bg org lain sepsi cantik, tp bg aku yg seorg pemalu ni, xtergamak aku nk pkai bju ketat cmtu skali.. so, aku xbrani nk pakai bju tu dah, dgn itu aku TERPAKSE sedekahkan baju tu kat ank buah aku yg dah ade selai baju cmtu gak, suker guling2 la die smlm agaknye lps aku meses die bgtau baju tu akn jadi hak milik die.. die ade 2helai la bju cmtu ! huwaaaaaaaa nk nanges !! xskeeeee...

sekian tuk n3 hr ni, slmt berkorban esok :D

p/s : tiada gmbar utk dipamerkan coz cable nset mengom hr ni,,, grr... !!


x-11:33 AM -
nano .
22 comments

3x

Monday, December 17, 2007

3x ???


heheh, maksudnyeee.. 3x dah umah aku naik air,, dan 3x gak dah basuh umah, :D
hr jumaat lepas, ujan lebat dr pg, tp aku slumberrr jek, xrisau sgt, sbb hr khamis tu, dah panas sket, so,air sungai pom dah susut.. mmg kompom ingt xbanjir dah la.. tp tup2 blk ptg tu, byk lak jln tutup coz air melimpah atas jln, aikk??
ms tu mula dah cemas, cmne keadaan umah aku lak eh, memandangkan kete xley msuk, so..dlm 1km gak aku jln kaki/redah air nk smpai ke umah, smpai lak dpn umah?? hoh ! :D
Masa ni dah paras peha dah air, dan yg lg memushkilkan aku, umah 'gelap' ! xde org.. bg salam pom xsahut, sah ! mak ayah aku dah kene angkut ke sekolah, huhu :p, tido sorg2 je la aku mlm tu..
Pagi sabtu tu dah surut sket air, :) terpakse kua awal coz sblm g kije, kene la buat lawatan ke sekolah dlu, kan kecik lak ati org tue tu aku xg jenguk, :D
Nasib la sabtu tu aku half day je, blik je kije, trus terkam baldi, penyapu lidi sume.. jenuh la aku kerjakan sorg2 ruang tamu dpn ngn dapur yg berselut tu..
tp penat aku berbaloi bile tgk lantai clean n clear gni.. hehe.. TETAPI ! bila tgk je langit mendung, mula la nk nangis ! huwaaaa.... seksanye, bila la nk abes musim tengkujuh neh.. wuwu..

p/s : tp best gak musim ujan ni, ade je org nk tlg hanta pegi balik kije, hehe :p


x-11:00 AM -
nano .
34 comments

hujan lagi dan lagi dan lagi dan...

Friday, December 14, 2007

Munink~ yeay ! pg ni aku mangun lambat, dtg kije lambat, on9 pom lambat.. ngee :p

Cuaca hr ni ? sangat TERUK ! ujan lebat melanda lagi, huwaaaaaaaa~ dan dijangkakan melarat sehingga ke hari ahad, uhuk.

Ari ni dah xboleh lompat2 da, sebab dracula x bernyawa menyerang lagi [sbb tu EMO smlm] :p

Mate xbengkak2 da sbb balik kije smlm trus tito.. waaaaaahh ! tito yg lena skali. sgt bes !

Sekian saje utk hr ni, tetibe lak manyak kijeeee...huwaaa !!


x-9:53 AM -
nano .
16 comments

surut

Thursday, December 13, 2007

Alhamdulillah, cuaca pg ni ok sgt2 ! walaupon cam ragu2 jek, sebab xpanas, xujan.. suam2 sejuk jek.. hihi.. tp aku suker, tambah2 lg ptg smlm ade matahari kejap..so.. abes dah die sedut sume air kat keliling umah aku yg dah menjadi pulau 2,3hr yg lepas.. hehe. :p

So far, skunk umah aku cume becak2, banjir dah surut ! yeay ! adeshhh.. 2,3 hr ni byk sgt dpt pggilan ngn sms yg menanyakan psl aku ngn banjir.. rata2 yg penah tahu umah aku tiap2 taun banjir.. xkira kwn2 sekolah ke, kwn2 kolej ke, lecturer pom ade col, hiks :p sukerrrnye diowg masih amek berat lg psl aku..

Bukan pe, diowg ckp, biler tgk biter je psl banjir kat pantai timur, otomatik diowg trus tringatkan aku, tu yg trus col tanye kabar.. terase diri begitu disayangi lak.. hoho :D, ,dan bg sdara mara yg terdekat, kwn2 mak aku lak, ramai yg dtg menjenguk.. dah la masing2 dtg bukan dgn tgn kosong, betol la cam kak ungku tu cakap, mak aku dah boleh bukak kedai runcit pom !

Datuk Shahrizat Jalil pom ade menyinggah ke teratak buruk aku hr tu.. hummm xsangka die boley turun menjenguk, sultan pahang xde lak tahun ni.. biasenye tiap2 taun ade.. xpe la.. yg penting aku ngn family selamat, trima kasih atas semua sumbangan.. dan juga tanya kabar dr korg sumer2 termasuk member2 blog neh :)

Eh,smlm ade org tgk biter x? Dekat Rompin dasyat lg woohh.. sampai tggl atap jek, kalu dah cmtu, mmg xdpt nk selamatkan ape2 dah kn, xdpt nk bayangkan.. :( Bg mangsa2 banjir yg dasyat gtu, bersabarlah.. dugaan semua tu, tu bru kecik je Tuhan tunjuk..ishk, mule la nk insaf ni :|

Umah aku plg teruk pom ms tahun 2000/2001, ms tu mmg banjir paling teruk kat Pahang, abg aku ckp paras telinga die, haaa amik ko. klu aku? mesti dah tggelam... huhu, tp ms tu aku xde kat kuantan, kursus ape ntah kat pusat latihan polis air itam, dah la dlm utan, atas bukit, mmg terputus hubungan btl, aku balik2 je trus pengsan terkejut, hihi..

Hehehe citer psl banjir je hr ni yek, sbenarnye ati aku xtenteram hr ni, kusut, serabut, :( tp aku cube berlagak tenang, sronok bile bace citer2 kat blog korang, same2 hepi, wahhhh seksa gak nk melawan perasaan kn,tp aku cuba, pg ni aku cuba pakai baju yg plg lawa, yg plg aku suke, hihi aku melawa abessss hr ni, bukan utk tarik perhatian sape2, tp just tuk gumbirakan hati aku sdiri, jgn tunjukkn sgt kat org kn, smpai je opis, aku psg lagu rancak2, aku lompat2, hahha xde org nmpak pom, aku gelak2, senyum2, tgk muke kat cermin, senyum lebar2, waaa manisnye.. GILE ! pastu masuk je bini bos, "amoi, kenape mate lebam? muke pucat? xtito ke mlm td? ke nangis??" aiyarkkk,,, aku lupe make up tebal2 pg td tutup semua tu.. huwaaaaa~ kantoi gak. ishk..xpe harap2 xde org kacau mood hepi aku hr ni.. yeay ! mari kite lompat2 lg, toink~ toink!


x-9:07 AM -
nano .
14 comments

banjir lg..

Tuesday, December 11, 2007

Hoho, hr ni masuk opis pukul 1130, bes tak? heheh seb baek la dpt bos yg sporting, heh! hummm..kalu ikotkan xnk dtg trus td..dengan ujan lebat..sejuk, mmg bes duk berbungkus je kan..tp bila pikir2, mggu lepas aku dah amik cuti 2hari smata2 nk turun kL, so..xbes la nk amik cuti lg.. lgpun aku rase lps ni mcm kene amek cuti emergency je, mane ar tao kot2 mak ayah aku kene pindah kat sekolah lg, huwaaaa... mmg xjd kije aku, nk uruskan diowg. Actly umah aku dah naik air sabtu lepas..masa tu aku ngah bersenang lenang kat kL.. hehe.. sronotnye xyah susah payah kemas2 angkat2 brg, dah tentu abg2 aku je kene :p dah ptg sket aku call mak, die ckp dah siap2 nk pindah sbb bomba dah dtg ambik, tp,rumah aku xtenggelam semua, just dapur ngn ruang tamu dpn je, brg2 sume dah angkat naik ruang tamu atas, tp demi keselamatan org tua, baik pindah tmpat slmt dlu kn..rumah abg aku yg jaga. Pagi ahad tu dah xujan, so banjir pun dah surut, yg besnye mak aku duk kat sekolah ni.. ehehe, biase la.. tempat2 pemindahan banjir mesti wajib dpt kunjungan dr golongan2 VVIP kn, hehe xmuat sbuah kete mak aku blk ptg tu, mane taknye, hamper xyah ckp la brape byk dpt, mknn ringan/kering sumbangan dr org tu, org ni.. buah buahan, tikar, selimut, toto, berus gigi pun dpt, ahahks.. :p

ok, abes citer psl banjir hr tu, pg ni plak hujan xbrenti dr kol brape ntah, dlm kol 7 pg td, air baru smpai gigi kaki lima umah aku kat dpn tu, boleh nmpak lg lntai tu kn?

tp dalam kol 9 lebih cmtuh.. aku dah siap2 nk g kerja.. tgk lantai dpn umah aku dah xnmpak hape.. huhuhu tp air xmsuk rumah lg,.. kene la sinseng sluar paras lutut okek, ngee :p

hahah, klu tgk gmbar ni, boley nampak, air lg 1 inci nk masuk dlm umah aku kn? :p tp skunk ujan dah benti, harap2 xujan dah la.. :)

oowhh yea, utk org2 Selangor yg bercuti hr ni.. slmt bercuti, huwaaaaa jelesnye, sbenarnye pg td bru aku tringat nk wish kat sorg kwn kite ni kn, anniversary die ngn pasangannya hari ni, tp tup2 tgk die xon9 lak hr ni, xtao la die cuti sebab selangor bg die cuti atau mmg die amek cuti smata2 nk bercinta/celebrate dgn pasangannya tu, haishhh.. tersedak agaknye org tu kat umah ni :D

Org yang dimaksudkan.. hehe sape xkenal pasangan bahgia ni kn? :)xtao nk ckp hape dah.. rasenye dah terlanjur byk kali dah wish kat die, kekek :p
lgpun ms turun kL tempoh hr nyempat la jumpe ngn pasangan ni kejap..[ tenxs tiara sebab pelok nano yg kesejukakan ms tu, gigil wei, bukan sbb ketar jumpe tiara, tp xtahan sejuk giler kat stu, heh :p seb bek abam beckam kasik, hoho :D ]

utk org lain, jgn la mrh nano turun sane xinform, nano turun kejap je, nanti nano mintak cuti bersalin dlu ngn misslo, [ms bile aku kawen daaa..] kalu diluluskan, nano turun jumpe korg2 sume eyh? hihi :p


x-11:49 AM -
nano .
24 comments

sambung tido lg...

Monday, December 10, 2007

"penat. penat. penat. penat. penat. penat"

penat cuti2 mesia + basuh umah (baru surut banjir smlm)
nanti free nano apdet k, :)

p/s : jgn tiru aksi diatas, kut ye pom penat, balek umah la wei,
tertido kat counter service j.jusco ape kes? kekeke :p


x-11:13 AM -
nano .
21 comments

yea ! dah jumpe nasi,

Thursday, December 6, 2007

Haha, mcm pelik sgt je tittle aku kn? mcm org kebuluq jek, ishk.. tp bg sape2 yg kenal sgt aku, tahu la..betape dah lame gilerrrrrr aku xjumpe nasik, :p alasan nk diet la konon2, tp..... bile dah banyak mulot/bising yang mengatakan aku dah kurus sikitttttt , maka aku rasa patut ar aku jamah skit bg ilangkan kempunan aku,huhu ksian kn, so..... balek dr gunting rambut mlm td, dgn ujan renyai2.. mmg besss g carik ikan bakar yg portnye tepi2 pantai gitu.. pergghhh ~!

ikan aji-aji.. 2.5kg woohhh. bapok le besor.. nk amik ketam,
tp abg aku xkasik, susah nk mkn katenye.. huwaaaaa~ kempunan lg,

pastu amek udang rimau 1kg, tp msg2 mkn sekor je smlm..
sbb tgk udang tu cm xbrape masak sgt, xlalu nk mkn..
tu la, gatai sgt amek udang besar2, dah tu belasah ikan bkr pom 1/4jek..
sbb besar sgt, bila 3org je mkn.. mmg xabes la.. dah tu hape lg,
tapau bwk balik.. udang tu bley masak smula esoknye kn?
tp yg xbesnye,,, 3org mkn [aku + abg + ank buah] $93,
pergghhh! klu aku bakar kedai tu, agak2 aku dpt pampasan ke x ar?

balek umah mlm td, ank buah aku lapar lg, adeshh, ape punye perot daaa..
die ratah lg ikan bakar lebihan td,huhu
aku ratah tulang jek, xcaye? xcaye sudah ! :p

p/s : pearlej, nano dah mkn nasik, yeay ! :p


x-11:13 AM -
nano .
23 comments

perebutan warna

Tuesday, December 4, 2007

HITAM la,

MAROON ar

HITAM !

MAROON !

HITAM lawaaaaaa...

MAROON lawa gak!!

HITAAMMM BUNGA EMAS,

MAROON lawa gak bunga WARNA EMAS !

[ ank buah aku kene dera ngn abg aku smlm, ngeh3 :p ]
bunga dah cat smlm, hehe tggu nk cat pagar je, tp............
uurrghhh !! pagar xdpt disiapkan lg, krn terdpt percanggahan warna!
aku nk pagar itam, bunga warna emas,
abg aku nk pagar maroon bunga emas..

grrr.. [ bersambung lg... ]


x-6:09 PM -
nano .
25 comments

wiken,

Monday, December 3, 2007

Perancangan dihari minggu...

Pagi
Buat sarapan + kemas umah + basuh baju + mop lantai

Tengahari
Basuh moto

Petang
Kua tgk wayang + sopim sopim + cuci mate

Malam
Detim + makan + detim makan

Tapi....hari minggu yang terancang

Pagi
Beli sarapan + kemas umah + basuh baju + mop lantai

Tengahari
Basuh moto + polish

Tengahari ke ptg
Basuh & polish kete ayah ngn abg

Petang
Tolong abg buat pagar

Malam
Tergolek tas katel kepenatan

Kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan.. yek? grrr....
Aku dah mcm pekerja carwash da smlm,
abes shif carwash, jd buruh binaan lak,
angkat besi, tolong hulur besi, tolong buatkan air,
tolong angkut batu.. adeshh,
Tp sebagai ank yang solehah dan juga adik yg mishali,
aku x membantah, kiki :p !

Pagar yg dijanjikan sebelum raya dulu, baru nk menjadi,
itupun setelah dihulurkn duit tuk beli besi,..
nk harapkan abg aku sponsor,
hampes! maka, berhempas pulas la kiteorg buat smlm..
tgk cam senang, tp rumit gak, wlaupon hanya m'ambil ms 3jam..

yg ni je dpt disiapkan smlm, tp belum siap sepenuhnya lg ni,
lupe nk beli bunga kerawang2 ngn cat.. heh ! to be continue...


x-9:03 AM -
nano .
29 comments





♥NaNoNaNo♥




Friendster: nenano

.:tik tik:.


dak comel ngh on9

kali dah nitas cni

.:gosip:.




.:iklan:.


.:tip tOp:.
.:archives:.

x- August 2007
x- September 2007
x- October 2007
x- November 2007
x- December 2007
x- January 2008
x- February 2008
x- March 2008
x- April 2008
x- May 2008
x- June 2008
x- July 2008
x- August 2008
x- September 2008
x- October 2008
x- November 2008
x- December 2008
x- January 2009
x- February 2009

.:previous entries:.

  • Membizi dengan jayanya..
  • Lunch ape hr ni eh?
  • Aku kan macik !!
  • : )
  • Na + No = NaNo
  • mangsa banjir..
  • Blajarla menipu kalau itu utk kebaikan ... :)
  • Auumm cak !!
  • Happy Chinese New year..
  • Jom g kemboja !

  • .:link:.

    13MAY
    ABG BUDIN
    ABG FEROZ
    ABG LALOQ
    ABG PUTRA
    ACHIK
    AHYIN
    ALIYA
    ARIANNA ADRIZAL
    ARSAILI
    ASYA
    ATIE
    AZIZEE
    AZZAM
    BETTY
    BISKUT RAJIN
    BLOG MENJERIT
    BOOOOLATT

    CABAI BURUNG
    CEERA
    CHII
    CIK AHMAD
    CIKGU JAWA

    DADDY HARIST
    DAMAK
    DARLING
    DAYU
    DEWISOULHAA
    DIVA
    DJ AMER

    EEDANY
    ERNI
    EYANA

    FAISAL
    FYSAL
    FIZZ

    GADIS IPOH
    GAMEMASTER
    GYENA
    GORO
    GREEN APPLE

    HANA NI MO NAINAI
    HANA GANUNG
    HASLINA
    HYFA HASAN
    HONEYLEMON
    HUMMY

    IDA SHAH
    IDHAM
    IEJAL
    IELA
    IJA
    IMZ
    IXORA
    IZ

    JULIA
    JOHARI HASHIM

    KAK APPLE
    KAK AIRYNNZ
    KAK ALEEYA
    KAK E
    KAK ELLY
    KAK INTAN
    KAK IZA
    KAK KV
    KAK LADY
    KAK LILI
    KAK LIN
    KAK LINN
    KAK LUNA
    KAK MINNIE
    KAK NORZ
    KAK SU
    KAK UMMI ROSMA
    KAK UNGKU
    KAMEZAIM
    KASAWARI
    KASIH
    KELAT
    KELLY
    KEMAT
    KIKI

    LESTAT
    LITTE NAILOFAR
    LILY LULU
    LINDOSH

    MAK SU
    MAMA NUHA
    MANJE
    MAMA RANGGIE
    MARDIHAH
    MARMAR
    MASS
    MENTEIL
    MIKAOUNIK
    MISS TREE
    MISS ZUE
    MOBILES-X
    MR AH FA
    MUMMY AYRA
    MUMMY KHAYLA
    MUNIRAH
    MY CEMUT

    NAJMI
    NANA KU
    NANI
    NAZAZFROG
    NINIE
    NONO
    NONOI
    NUR AIN
    NUUR

    PUTERI SATU
    PUTERI KURAKURA
    PRINCESS N

    RED BLOOD SNOW
    REFFLESIA MERAH
    RISANUR
    R-CARE

    SAKIT KEPALA
    SASTRI
    SHAH
    SHALINZZ
    SHASHA
    SHIRA
    SI RIBEN MERAH
    SUHAIDA
    SUKI
    STARSTAR
    SWEET HONEY

    TIARA
    TUKANG TAIP
    TUN TEJA
    TNY

    UMMI

    VIRUSPADU

    WANIE
    WANIEWAWA
    WIRA NORDIN

    YANIE
    YAYA
    YANG INSAF
    ZARENA
    ZHOE WYNZ
    ZURIS

    .: jum sopim! :.

    T SHIRT COMEY

    YUKI ONLINE SHOP

    an-wardrobe
    .: award :.

    TENXS MOON


    TENXS NINIE, HONEYLEMON,
    KAK UMMI & SUKI & NANAKU



    TENXS ZUE


    TENXS IELA


    TENXS ATIE & HYFA


    TENXS KAK LILY


    TENXS GYENA


    TENXS NONOI


    .: traffic :.